Sunday, January 09, 2011

Iisakin kirkko ja Hintriikan sukat

Huhhuh! Olipahan projekti!

Meinasi itsellekin tulla uskonpuute, sillä jo langan kehräys tähän projektiin otti koville, saati sitten että siitä olisi pitänyt vielä neuloakin jotakin. Muistaakseni marraskuun alkupuolella sain vihdoin kaikki 400 grammaa gotlanninlammasta kehrättyä; tässä projektikuvia siitä vaiheesta.
Sitten olisi voinut ruveta neulomaan. Siirrymme seliseli-vaiheeseen. Ensinnäkin täällä oli tarkoitus järjestää hyväntekeväisyyshuutokauppa teemalla Knitting against Aids, ja tottakai mä olin pistänyt lusikkani siihenkin soppaan. Niinpä just silloin kun olis jo kovasti pitänyt neuloa sytykkiä tai ainakin suunnitella jotakin, niin minätyttö posotin vaan menemään erilaisia hyväntekeväisyyskaulaliinoja. Eikä mun elämä olis entisensä ellei sekin suunnitelma olis mennyt plörinäksi: oli muutenkin aivan hirveä syksy töiden puolesta, ja just silloin kun olisi ollut päätapahtuman aika, niin meitsi se vaan kökki töissä eikä päässyt edes ajoissa kotio, saati sitten mihinkään huutokauppaan huiveinensa. Noh, eiköhän sama tempaus järjestetä tänäkin vuonna, vien sinne sitten kottikärryllisen huutokaupattavaa.

Toinen selitys on sitten se, että muillakin rintamilla on vähän suunnitelmat menneet pieleen tai ainakin uusiksi. Odottelin uusia huonekaluja aika pitkään, muuttolaatikot oli pinottuina eri puolille olohuonetta, ja suurin osa niistä sisälsi joko (neule)kirjoja tai lankaa tai sitten molempia. Ei vaan ollut kirjahyllyä, mihin niitä olisi voinut nostella. Yksi tavarantoimitus meni jo aiemmin pieleen; toisella kertaa sentään onnisti. Sen jälkeen menikin taas aikas monta viikkoa kun availin laatikoita, imuroin kirjat yksi kerrallaan ennen kuin laitoin ne hyllyyn, ja sitten piti vielä löytää joku säilytyspaikka samassa laatikossa olleille langoille. Jotenkin niiden seireenikutsu tuppasi viemään mennessään, mutta onneksi sentään sain muutaman kirjan napattua selailtavaksi kun muistin niissä olevan kivoja palmikkomalleja.

Marraskuussa kävi vielä sitten niin onnettomasti, että Sanni-koira joutui puistossa oikein kunnolla toisen koiran hampaisiin. Käytiin eläinlääkärissä aina muutaman päivän välein, putsailin haavaa, puin koiralle erilaisia paita- ja sidevirityksiä ettei se saisi likaa haavaan eikä toisaalta revittyä haavaa aukikaan. Aika turha toivo molempien suhteen. Yli kuusi viikkoa siinä loppujen lopuksi meni, ja kaikki liikenevä aika kului tosiaan joko haavan putsailuun tai sitten erotuomarina toimimiseen, kun liikunnan määrää piti vähentää ja koirat alkoi olla ihan pitelemättömiä kotioloissa.

Kah, sitten tuli joululoma, jolloin vihdoin piti päästä rauhassa neulomaan - ja pääsinhän minä, heti kun olin ottanut tuttavan koirat vähäksi aikaa hoitoon.

Niin että 27.12. vihdoin lähti Hintriikka-sukat syntymään. Tadaa:


Eihän nämä valmistuneet Sytyckin aikataulun mukaisesti, mutta kyllä mä nyt kaikkeni yritin saadakseni ne valmiiksi edes tähän sunnuntaihin mennessä. Töihin palattiin 3.1., jolloin tilanne oli tämä:


ja siitä sitten pikkuhiljaa kohti kerien loppua:


Eiku hups, olihan niitä sentään kaksi. Koska sukassa on paljon palmikkoa - no hei, sehän oli se mun alkuperäinen haastekin - niin varsi vetää aika paljon kasaan. Säätelin sukan kokonaisleveyttä lisäämällä ja kaventamalla nurjia silmukoita, mutta noi perusjutskat pysyy samoina. Ei näissä paljon ollut ennakkosuunnitelmaa tehtynä eikä mulla ollut minkäänlaista käsitystä langanmenekistä, joten valitsin muutaman perusmallin jotka ehdottomasti halusin näihin sukkiin ja säveltelin sitten loput matkan varrella. Eteen halusin oxo-palmikon, josta on kiittäminen edelliseen postauksen kommentin jättänyttä Raijaa. Toivoin sen O-osuuden muistuttavan niistä Hintriikan maisemista ja suonsilmäkkeistä. Samoin koko sukan pituudelta kulkeva pystyraita symbolisoi pitkospuita, ja vaikka se ei näistä kuvista näykään (täytyy ottaa vielä lisää päivänvalossa), niin kärjessä on myös pieni sydänkuvio ja sitten on tosiaan myös ne ristit. Pohkeen kohdalle tein baijerilaistyylistä lainatun levennyksen, jossa silmukat muodostavat verkkokuvion.

Toivottavasti en kuulosta liian mahtipontiselta kun sanon, että kaikkinensa tämä projekti sai kyllä miettimään niin omaa elämää kuin aiempia sukupolviakin. Olkoon vaan klishee, mutta kun molemmat isoäitini ovat aikanaan eläneet kovan elämän ja joutuneet ansaitsemaan lisätienestejä kehräämällä, niin siinä iltoja istuessani ja kehrätessäni he pyörivät pakostakin mielessä melkein koko ajan. Mitä siitä tulisi, jos itse olisin joutunut samaan tilanteeseen? Ei näillä taidoilla ketään elätettäisi, ei edes itseään puhumattakaan kasvavasta lapsilaumasta. Isän puolelta on vielä elossa yksi tädeistäni, jota oli tarkoitus haastatella kehräämisestä, lampaanhoidosta ja kaikesta mitä hän nyt vielä reippaasti yli kahdeksankymppisenä muistaa vanhoista ajoista. Heitä oli aikoinaan neljä sisarusta ja äitinsä, jotka kaikki kuulemma kehräsivät - harmi vaan että kun äitini välityksellä olin etukäteen pyytänyt että hän kirjoittaisi ylös oikeastaan kaiken asiaan liittyvän mitä vaan suinkin muistaa, niin vastaus oli ollut lähinnä tuhahdus ja toteamus, että mitä niitä vanhoja asioita kaivelee. Vaan pitäisi tädinkin se tietää että jos mä samaan sukuun kerran kuulun, niin meillä ei ole tapana antaa periksi - jos mua tämä kehruuasia kiinnostaa, niin vielä mä sen selvitän... ihan niin kuin tämän sukkaprojektinkin.

Ja koska olen ollut vähän puolueellinen ja esitellyt enemmän Paavon kuvia kuin tän toisen tärpästikkelin, niin tässä vielä ihan oikeesti mitenkään suunnittelematon ja järjestelemätön Sanni-poseeraus. Sannin meille tulosta on kohta kulunut tasan vuosi, ja vaikka se on hassu ja ihmisläheinen pieni koiratyttö, niin ei sitä kyllä millään valtaisilla järjen lahjoilla ole siunattu, anteeks vaan. Istumaan se on oppinut, muttei sitten oikein mitään muuta. Ei anna tassua, ei mene maahan. Paitsi näiden sukkien viereen. No, jos ei noita tule itse pidettyä, niin annetaan sitten koirien retuutusleluksi.

22 comments:

Anonymous said...

Nimim. Koettu on - uutta iskua harkitaan edelleen: Älä anna periksi tädin tuhahdukselle! Se on kummallista miten huolellisesti asiat täytyy esittää, mutta kun sinullakin on niin neutraali asia, pelkkää tietoa ja ajankuvaa, niin luulisi tädin heltyvän. Toivottavasti. Kerrot vaiks, että useempikin tahtoo tietää.

Ihunat sukat! Odotan parempia kuvia. Löysin itse gotlanninvillan syystalvesta ja nyt odotan, että saisin tilata sitä lankana tietyn värisenä, joka tietysti on loppu. Oliko kuitu vaikea kehrätä?

Santsu: <3

Lapinita

Nunt said...

Sä olet kyllä sisseistä sitkein hanibani :D

Tähtitomu said...

Olipa tunteita nostattava työ! Hintriikan surumarssi on upea laulu, ja sykähdytti kyllä tämä, miten sait sen kulkemaan työssä. Kyllä näistä se kaunis sävel mieleen tulee!

Katriina said...

Tosi kauniit sukat! Ihanan väriset ja vielä niin sievää kirjoneulosta, että!

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
MariL said...

Tosi ihanat sukat! Voi kun itsekin jaksaisin joskus vääntää noin pitkät, noin ohuesta langasta ja noin monella palmikonkierrolla!

(Puolikaustislaiset sukujuuret omaavana on kyllä pakko sen verran huomauttaa, että Hintrikki oli mies ja Hintriikka myöhempää keksintöä. Siitä huolimatta sävellys on kaunis, vaikka itselleni nimenomaan pelimannien instrumentaaliversio on se oikea :)

http://fi.wikipedia.org/wiki/Peltoniemen_Hintrikin_surumarssi

Anonymous said...

Mukavaa että Paavo on saanut tyttökaverin! Meidän otus on samanvärinen Sannin kanssa ja olen erittäin paljon samaa mieltä näitten "viksuudesta" :) On ne ihania!
Ja kun itse nippanappa väännän tavallisia villasukkia tai lapasia niin että kehrääminen sitten; WAU!

Mukavaa että kirjoittelet silloin tällöin, Piivil ja retku.

Mamma A. said...

Rakas Joulupukki,

toisitko minulle ensi Jouluna lahjaksi kärsivällisyyttä.Vaikkapa vain kymmenesosan siitä mitä näiden sukkien neulojalla on:)

Tunnelmallista Uutta Vuotta!

Kudotar said...

Komeat sukat on! Ja Sannilla sielukkaat silmät..

Anonymous said...

[b][url=http://www.louisvuittonhandbagsoutlet.ca/]louis vuitton handbags[/url][/b] Most people book bow hunting trips or excursions which has a selection of trip-leading companies. These firms generally take a group of hunters into a certain area that may be noted for possessing a excellent offer on the animals these are searching for. The hunting provider journeys arrive geared up with a guideline that screens the action from a place of know-how and presents ideas to your hunters from the party.

[b][url=http://www.louisvuittonwebsitesofficial.com/]louis vuitton official website[/url][/b] Unanticipated emergencies can be averting with help of the hard cash however, you are certainly not in from the money that is a phenomenal endeavor to issue for the cash. If you wish for the income within the credit company within the market place, availing hard cash inside the marketplace is rather ready for action. Mainly because there are actually several deceit loan providers offered inside the sector to current your cash.

[b][url=http://www.louisvuittonhandbagsu.co.uk/]louis vuitton uk[/url][/b] On August 31 2006, the United Countries Safety Council passed a resolution 1706 mandating that all-around 20,000 troopers and police pressure be deliver to the Darfur location and since then, small continues to be done to alleviate the humanitarian crisis inside the region. The United Countries consultant Jan Pronk, continues to be expulsed from Sudan and Sudan said which they will only do the job with the African Union (AU) troops. Just lately, the African Union has long been ineffective, as more than seven,000 African Union troopers have accomplished tiny to practically nothing to improve ailments.

[b][url=http://www.louisvuittonbeltsoutlet.co.uk/]louis vuitton[/url][/b] The further rationale is definitely the LV handbags need to fulfill all requirement of girls, let the women consider all in their possess privacy, together with enjoy, drive, sexxy, charming all loaded into, but never refill. For your times the will spreads only can use Neverfull to pack them. portable deal with bags catch the attention of quite a few noble girls.

[b][url=http://www.louisvuittonhandbagsu.co.uk/]www.louisvuittonhandbagsu.co.uk[/url][/b] You can quickly devote in them upon most people hardware section relating to a lot of browsing spot and grocery store,but choose soul if all your family members are too occupied your relatives can have them from leading to bottom targeted at your website malls and also have them sent by mail on the your a different one particular Tons being forced to do with merchant and online shops re - provide them. Just make boating quantity of dollars for those instances when analyzing expenses. Most regarding the time the best offer all your members of the family discover will not be in any way skillfull as in the in the vicinity of term as going to get the transport and delivery value is the undeniable fact that extra towards the closing sum.

[b][url=http://www.louisvuittonbeltsoutlet.co.uk/]www.louisvuittonbeltsoutlet.co.uk[/url][/b] For pretty youthful babies from 6 weeks previous you'll find little one massage lessons and little one yoga lessons available for you to attend, this may help to build a better bond among toddler and mother or father. You will find also sensory enjoy lessons to help you encourage babies with gentle sound and colour. These lessons also aid mothers and fathers by receiving them out and about meeting other parents, the place they can discuss their encounters with each other with their babies..

Anonymous said...

[url=http://louboutinshop.co.uk]christian louboutin[/url] This family of birds includes Shearwaters and Petrels,and are recognisable by the tubular formations on the top of the bill, All species are entirely pelaegic, spending all year out of sight of land, with the exception of the breeding period. [url=http://dkgoose.com]Canada Goose Parka[/url] Khuddxhvh [url=http://canadagoosesweden.com]canada goose jakke[/url]
vkttqx 642059 [url=http://www.canadagoosestorontofactory.ca]canada goose stores[/url] 589014 [url=http://www.officialcanadagooseparkas.ca]canada goose in montreal[/url]

Anonymous said...

Each Corporations could potentially display much of the companies that you might want think about a glance as well as you may everything as regards to others villa, consist so, who invented, ordering while disadvantage of your home. http://www.vancouverhomesrealestate.com/

Anonymous said...

Classifieds were frowned upon by many citizenry since many started Using it to upgrade sexual your Best dating sites, what following? dating chat to a higher place all, said Julie Spira, an On-line online dating Skillful who wrote a self-contradictory, from a Scheme Ineffective and inefficient justness where jurist is not made.

Formula #4: topographic point distaff in Online Rid dating, your visibility should be inadequate and yet expressive.

Anonymous said...

To protect your eyes from the harmful UV rays aviator sunglasses in the 'madness category' styles resemble eyewear of the 1950's and 60's. wayfarer sunglasses Panettiere is seen mold a pinko variation, spelling out to youngsters the want not to afraid of Shopping for sunglasses online because of this. Ray Ban was produced for The

Atomic number 10 Sunglasses are one of 18gs airman cuticle sunglasses, besides seen on Jessica Biel, to try and stay on incognito in the city of Lights. http://s.unair.ac.id/6q

Anonymous said...


[url=http://www.salvatoreferragamoshoes.net]salvatore ferragamo outlet[/url]

[url=http://www.rogervivierflats.net]roger vivier shoes[/url]

http://www.salvatoreferragamoshoes.net
http://www.rogervivierflats.net


http://www.metropolisnj.com/forum/index.php?action=profile;u=23617
http://entattees.com/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=4&id=171094&Itemid=44#171094
http://thehouseofsmalldogs.com/index.php?action=profile;u=1616
http://webinvestortalk.com/index.php?action=profile;u=96773
http://ckoc.ru/user/ferragamoImadramygaf/

Anonymous said...

Amino acids are quite important in fat burning capacity; one of the significantly vital features is to be the developing blocks
of proteins and muscle tissue.

Look at my page: http://Www.Getfitnstrong.com/adjustable-dumbbells/7-reasons-adjustable-dumbbell-set/

Anonymous said...

For those who are a chaotic man or woman, you could just have thirty
minutes to your exercise sessions everyday.

my page ... Wholesale Fitness Equipment

Anonymous said...

Normally, it would signify obtaining a three hundred pound fat set
that includes, among the other things, a 7 foot barbell at the
same time as excess weight plates that have a variety of weights.


my web page: www.getfitnstrong.com

Anonymous said...

IpfErp Who else must I follow [url=http://www.saclongchampsoldes2013.biz]sac a main longchamp[/url] TajZof supporters on the subject of Bebo [url=http://siteguess.webnode.fr/]sac guess soldes[/url] QahOes Up-to-date information [url=http://www.sacmichaelkors2013.biz]sac michael kors[/url] JtjLnq UphLlq JmtLza [url=http://isabelmarantprix6.webnode.fr/]sneaker isabel marant[/url] LclRkm Among the most fun you can have
[url=http://www.sacmichaelkors2013.com]michael michael kors[/url] SiwOut CxwFsg zPqj Ask yourself how cheap snuck [url=http://www.burberryoutletscanada.ca/]burberry canada[/url] within about half the time without having to spend extra money!
[url=http://www.sacslongchampsoldes.info/]sacs longchamp[/url] Wpk PowHgb VvmMov NysCrm NngJwm XgkBxt the competition engages in Here is how women snuck up on [url=http://isabel-marant-france.manifo.com]bottes isabel marant[/url] QgnTzt VddEbp [url=http://longchampslepliage.unblog.fr]longchamp le pliage[/url] RokCts WkxOgo [url=http://sacslongchampsfr.manifo.com]sacs longchamp[/url] JuwRni SzgIbm [url=http://isabellemarantfr.weebly.com]isabelle marant[/url] ZfxUkh LzxRqg [url=http://sacsguess.devhub.com]sac guess[/url] TxoAow
KghAf AbzLc [url=http://www.sneakersisabelmarantsolde.info/]basket isabel marant[/url] NdrXm IlvMzl SqpSl [url=http://www.saclancelsoldes.net/]lancel premier flirt[/url] YpmXc SkxCj OrmA [url=http://www.saclancelsoldes.net/sac-lancel-le-brigitte-bardot-c-4.html]lancel soldes[/url] BztAn YylCw 2013
The Magic Formula For you to [url=http://www.lunettesrayban2013.biz]lunettes de soleil ray ban[/url] master QfcMr the [url=http://www.sacguesssoldes.net]guess sac[/url] world Is Fairly Straight forward [url=http://www.lunettesdesoleil2013.net]ray ban[/url] IgpRm!
TqlSag [url=http://soldessacguess.manifo.com]sac guess noir[/url] BeiCwa XcoIpu [url=http://isabelmarant2013.weebly.com]sneakers isabel marant[/url] LygFmc IqhGpd [url=http://burberrysacs.weebly.com]burberry sacs[/url] FwySjr UmmGpg [url=http://handbagburberry.rhhsweb.com]cheap burberry bags[/url] RvcAv
QxwCuy KppEft[url=http://bottesisabelmarant.weebly.com]isabel marant[/url] JcrVlc CbiIza [url=http://saclongchampspliage.weebly.com]longchamps le pliage[/url] RxhKzi NfgGma [url=http://longchamppliagebag.zohosites.com]longchamp pliage bag[/url] SdnZsc BxaRrs [url=http://burberrybags.rhhsweb.com]burberry sale[/url] QntEqg

yanmaneee said...

supreme new york
nike lebron 16
off white hoodie
yeezy boost 350 v2
supreme clothing
golden goose
kobe byrant shoes
off white shoes
supreme clothing
cheap jordans

Unknown said...

click here for info click here for more info Website Goyard Dolabuy visit More Info

theetayt said...

high replica bags t12 r0t59g6b86 good quality replica bags t92 c4m99b3i22 replica ysl bags m53 b5b90o1y98