Thursday, July 05, 2007

Tästä tulee hieno kesäloma - alku ainakin on lupaava

Lomalla ollaan! Niin on ilmeisesti myös matkalaukkuni. Tulin Suomeen sunnuntaina, mutta matkalaukkuni on edelleen teillä tietymättömillä. Ihan kiva kun oon pakannut sinne koko lomagarderobin, puhumattakaan sitten kameran ja läppärin kaapeleista ja latureista. Läppäri piti viedä Suomessa huoltoon, mutta kun nimenomaan epäilen, että piuhoissa on vikaa, niin mitä mä sitä pelkkää konetta sinne roudaan. Niin ja matkalaukussa olis myös kokonainen arsenaali Addin puikkoja, vähän neulelehtiä ja muuta pientä kivaa. SASsin puhelinpalvelu on ihan tukossa, mutta yhden sähköpostiviestin sieltä sentään sain: meillä on tällä hetkellä noin 500 laukun ruuhka ja yritämme koko ajan selvittää tilannetta. Ihan kiva, mutta täällä rupeaa pöksyt ja paidat käymään vähiin - voinko mä käyttää argumenttina, että neuletapaamiseenkin tästä pitäis päästä eikä sinne voi mennä hikisessä paidassa?

Niin että uskotteko, jos mä vaan näin kirjallisesti kerron että tulomatkalla koneessa aloitetusta pitsihuivista on neulottu ehkä 1/3, ja etukäteen netistä Suomeen tilaamani ristipistotyö on i-ha-na? Käytiin jo pikaisesti mökilläkin kääntymässä, ja mä pistelin ritsipitsoja illalla niin pitkään kuin valoa riitti ja nousin sitten taas puoli kahdeksalta pistelemään. Taas kerran näitä juttuja että "jos aion saada tämän lomalla valmiiksi, keskiarvoisesti pitää pistellä 400 pistoa päivässä". Piece of cake. Mitäs tässä muutakaan tekisi?

Niin että poikkeuksellisesti vastaan tällä kertaa jopa meemiin, kun nyt ei sattuneesta syystä ole niitä kuvia. Seitsemän asiaa minusta, olkaatten hyvä, retostelkaa nyt sitten näitä.


1) Olen ilmiömäinen nukkuja. Sammun iltaisin kuin saunalamppu ja herään aamulla vasta herätyskellon soittoon – sillä välin en tiiä maailmasta mittään. Olen nukkunut istuallani autokorjaamolla autonrenkaan päällä sillä aikaa kun vieressä mäiskitään autoa lekalla, olen nukkunut maanjäristyksen (tosin pienen) läpi ja olen nukkunut oppitunnilla kynä kädessä.

2) Isoisäni oli kansanparantaja/verenseisauttaja. Valitettavasti hän vain kuoli nuorena eivätkä lapset ehtineet perehtyä oppeihin. Sen verran noitataitoja vissiin on kuitenkin periytynyt, että saan ennakkoaavistuksia asioista – kun vaan aina luottaisi vaistoonsa ja muistaisi seurata intuitiota.

3) Siedän huonosti turhanpäiväistä itsensä laittamista – naaman peilailua metron ikkunoista, hiusten pöyhöttelyä ja suortuvien asettelua, opeteltuja ilmeitä yms. - ja erityisen huonosti muiden ihmisten ulkonäön arvostelua. Käsittämätöntä, miten aikuiset ihmiset käyttäytyvät ja opettavat vielä lapsensa samanlaisiksi.

4) En äänestä. Olen elämässäni äänestänyt vain kerran: pressanvaaleissa (jopa kahdella kierroksella), ja kun sitä ei valittu jonka mä olisin halunnut, niin luovuin sitten siitä ideasta. Pitäkää tyhmä demokratianne.

5) En ymmärrä naisia, jotka tietoisesti iskee varatun miehen (ja ei nyt kaivauduta tässä taas siihen, miksi varatut miehet lähtee leikkiin mukaan). Mä en ainakaan haluais jakaa ketään, ja jos nyt tarjolla ei olisi muita kuin varattuja, niin olen sitten mieluummin kokonaan ilman. Edelleen mä oon sitä mieltä, että kyllähän miehiä voi halutessaan vähän pyöritelläkin, mutta toiselle naiselle ei saa olla halpamainen.

6) Mulla ei ole yhtään kummilasta. Kertooko se sitten lähipiirin vähälapsisuudesta vaiko meitsin sopimattomuudesta kummiksi, sitä en osaa sanoa. Ei nyt puhuta siitä hengellisestä kasvatuksesta, mutta omasta mielestäni mussa menee hyvä kummitäti ihan hukkaan: ostaisin just semmoisia turhanpäiväisiä (ja kalliita) kamoja, joita vanhemmat ei ikinä suostuis hankkimaan.

7) Kammoan järvenpohjassa näkyviä kiviä, ruohoja ja tukkeja. Tykkään kyllä uimisesta ja uin syvissä vesissä ilman mitään pelkoja, mutta herravarjele jos pohja näkyy! Kaikkein kamalinta oli käydä uimassa kristallinkirkkaassa Kilpisjärvessä – mun oli ihan pakko mennä sinne selkä edellä ja uida silmät kiinni.

8 comments:

Ixu said...

Meillä puuttuu pojalta vielä toinen kummi(tus), olisitko halukas?

;)

särmä said...

heippa! vieläkö sinua kiinnostavat ne pari samettilankakerääni. Voisin pistää ne vaikka postiin, kun kerran Suomessa taas olet..Ensin täytyy tosin suorittaa pieni etsimisoperaatio:)

Kristel said...

Mä voin kanssa pistää sut listalle jos joskus vielä tehdään kolmas. ;D Multa loppuikin sisarukset jo ensimmäisen kohdalla ja Teemun molemmat siskotkin on värvätty.

Non said...

:) Mielenkiintoista. Erityisesti tuo viimeinen. Mua ei haitaa jarvenpohjassa nakyvat jutut vaan kalat samalla tavalla. Niiden pitaa lahta pakoon, kun mina menen jarveen eika jaada siihen lahistolle jaytamaan mun hermoja.

Ristipistoja ahhh.. Mulla on yksi taalta ostettu pistotyo tyon alla ja voin jo sanoa, etta ei tule ikina valmiiksi. Se on niin vaikea. Sellainen seepiakuva, jossa on tosi ohuet langat, saikeet pitaa itse yhdistaa, etta saa oikean ruskean savyn, savyt on niin lahella toisiaan, etta niita ei kunnolla erota toisistaan ja ohjeet on katsysti thaiksi. Niin ufo.

Anonymous said...

Faktaan 5 voisin esittää sellaisen inhorealistisen epäilyn, että varatun miehen iskevät naiset ajattelevat, ettei se mies voi ihan p***a olla, jos se on kerran jollekin jo kelvannut. Vapaissa on jotain vikaa, kun ei ne ole kenellekään kelvanneet.

Satu H said...

toivottavasti matkalaukku on löytynyt! ps. täällä toinen joka pystyy nukkua vaikka missä metakassa. :)

Typy said...

Sinun blogiasi on äänestetty Suosikkiblogi-äänestyksessä. Äänestäjiltä itseltään taisi unohtua ilmoittelu :-)

juuli said...

Joo, pohja ei saa näkyä, ei varsinkaan soutaessa. Kerran sain lähestulkoon hysteerisen kohtauksen kiikkerässä kanootissa, kun meloja vei sen rantaan jossa uppotukit ja isot kivet kuumotti pinnan alla.

En ole unohtanut vaihtaria. paljettinauhaa on tulossa, samoin omasta päästä keksimiäni juttuja jotka saattaisivat sopia lankojesi teemaan. Olettaen että olet vielä kiinnostunut tekemään ne?