Friday, June 29, 2007

Joojoo, tiskaan tiskaan jahka saan blogipäivityksen tehtyä

(I'm working on EN translation but since I'm supposed to be on holiday, I only have limited internet access at the moment. For the same reason, please don't send me any parcels just now or contact me to get an alternative address. Or, if you have sent something lately, would you please let me know so that I can ask someone to pick it from the post office? Otherwise I'm afraid it'll be returned.)

Loma alkoi! Työpaikan läsnäolokalenteriin tosin oli merkitty, että olisin lähtenyt jo juhannukseksi Suomeen, mutta täällä mä vieläkin kökin. Huomenna pitäis saada kämppä ja matkalaukku siihen kuntoon, että vois pikkuhiljaa lähteä kohti Suomea. Kaikki niin ihanasti rempallaan... Sitäpaitsi tänään olis vihdoinkin järjestetty Brysselin neuletapaamisporukan kevätretki, jolla tosin olis voinut olla arvaamattomia seurauksia: jengi lähti lammasfarmille ja kotiutui sieltä varmaan kauheiden villakasojen kanssa. Minä se vaan marttyroidun kotona. Nurkissa pyörii senkokoisia villakoiria, että niistäkin jo pari puseroa kehräisi. Vaan huomenna kaikki on toisin.

Pari juttua tuli tässä mieleen: tämän kesän tavoitteena olisi selvittää, mikä on tämän silmukoidenluomistavan nimi ja mistä olen sen oppinut - tai siis väitän oppineeni sen koulussa, mutta onkohan meidän opettajalla ollut ihan oma tapansa opettaa vai oonko mä itte ruvennut vemputtaan silmukoita jotenkin ihan oudosti. En oo löytäny netistä enkä myöskään Montse Stanleyn "neuletekniikalla päähän" -opuksesta ihan samanlaista luontitapaa - erään vinkin mukaan Hanna Jaacksin kirjassa tätä olisi käytetty. Täytyypä katsoa tässä lähipäivinä kun pääsen käsiksi sivukirjastooni.

Aloitussilmukka (ja uudet luodut silmukat) on/ovat vasemmalla puikolla. Oikean puikon kärki työnnetään silmukkaan oikealta vasemmalle. Oikeaa puikkoa käännetään noin 90 astetta oikealle niin että silmukka venyy mutta ei putoa puikolta, kiepsautetaan etusormen päällä kulkeva lanka oikealle puikolle ja käännetään taas oikeaa puikkoa 90 astetta vasemmalle. Tällön langankierto kulkee oikealla puikolla olevan silmukan läpi ja muodostaa uuden silmukan. Se taas siirretään vasemmalle puikolle ja sitten veivaaminen aloitetaan uudelleen.Ja otetaan tähän lomatunnelman luomiseksi myös pieni kevennys. Jotakuinkin tasan kaksi vuotta sitten listasin hakusanoja, joilla oli päädytty tähän *köhköh* neuleblogiin, joten eiköhän ole aika apdeitata tämäkin lista. Sitä mä vaan ihmettelen, miten hakukoneet noita sanoja oikein yhdistelee, esimerkiks toi toisiksviimeinen on ihan käsittämätön, tai siis se että semmoisella haulla päätyy tänne.fancy useless anteeks
Tämän guuglaajan täytyy olla joku mies. Ainahan niiden anteeksipyynnöt on sekä monimutkaisen koristeellisia että hyödyttömiä. Mutta pois se minusta, että antaisin vielä vinkkejä tähän tilanteeseen.


mari perankoski alasti
Sekaisin Marista? Taas joku pettyi pahasti. Ei täältä löydy kuvaa mistään Marista, ei alasti eikä vaatteissa.


avoautojen kokoontuminen 2007
Joo, sitten kun mä ostan sen avo-Mustangin, mä tuun kans!


ideas for viking costume making(dull)
Miten niin sen pitäisi vielä tylsäkin olla? Muuten neuvon kääntymään kaiman puoleen.


closest airport to kiire in japan
Vaikuttaa yhtä kaoottiselta matkustajalta kuin minäkin. Missä on mun lompakkoliputpassikännykkäavaimetjakaikkimuutkamat?


rollaattori city guide
Ahaa, joku vanha fingelskaa puhuva USA:n siirtolainen on tulossa kesälomalle Suomeen ja aikoo kiertää maan kolmessa päivässä.


puhvihihoja
Ihanko oot tosissasi? Varo vaan, mä voin vaikka näyttääkin niitä.


tönköt jalat
Ai muillakin? Perjantairullaluistelut on taas periaatteessa alkaneet, mutta mun mielestä joka kerta on satanut ainakin jonkin verran niin että keikat on peruttu. Tai ainakaan mä en oo vielä kertaakaan ehtinyt mukaan.


kaikille sietämätön
No en mä ihan kaikille ole. Joillekin olen jopa ihan mukava.


let’s rent a castle in Italy
Oh yes, let’s! (tällä ja vastaavilla hauilla on viime aikoina päädytty tänne vähän sieltä sun täältä. Onko nyt jossain joku linnabuumi?)

paintings with angel, horses and boys from finland
Tässä meillä on joku joka todella tietää mitä on etsimässä.

neule tampere raskaus
Huhhuh. Varokaa Tampereen neuletapaamisia, sitä ei tiedä minkälaisia seuraamuksia niistä on. Mutta nähdäänkö silti siellä?

10 comments:

verano said...

Aivan hillittömiä :D

Mä kun olen vähän miettinyt, että kun Treellä usein käyn, niin pitäis joskus neuletapaamiseen yrittää selvitä.. Taidan kuitenkin pitäytyä näissä Helsingin tapaamisissa toistaiseksi ;)

katriina said...

Höh, onko kässämaikkani olleet apureita, vai mistä johtuu ettei kahdella puikolla luomista opetettu lain? OK, mahdollista että 70 -luvulla oli moinen homma tuntematon metodi suomalaisessa koulujärjestelmässä..

tinna said...

Hahhah! Olipas hauskaa kun luin noita hakusanoja, mä itse kans tutkin niitä yks päivä, ihmettelen kyllä joitakin niistä :D

Anonymous said...

Tuosta toisiksi viimeisestä tuli mieleen Hugo Simbergin Haavoittunut enkeli, paitsi ettei siinä kyllä ole niitä hevosia..

Petra said...

Nähdään vaan, ilman muuta! :D

Linnunradan liftaaja said...

Galaxyn Knithikerin paivakirjablogissa olisi yksi sellainen seitseman sietamattoman neulefaktan haaste tyrkylla, jos kesalta ja karpasilta ehtii meemeja edes ajattelemaa. Hyvaa lomaa ja neulomisia! Jaan odottamaan aloitussilmukoiden alkulahteen loytymista :)

Terv. Non

juuli said...

No höh AnneV! Epäreilua! Enhän sua voi epäillä ulkomaanystäväksi!
Kenet olit saanut kirjoittamaan täydellisen belgialaisella käsialalla ne kaikki viestit? Ei se suomalaista käsialaa ollut... älä väitäkään... :=) Ja miten käärepaperista olisi voinut arvata yhtään mitään? Olihan se Gustav Klimtiä, ja tulenhan minäkin, krhm, samaisesta Ostarriikin herttuakunnasta, - mutta hei, mitä siitä olisi pitänyt arvata?
Nyt on nolo olo, eikä vähiten sen hajuvesilausahduksen suhteen... saanhan sen anteeksi?
Kiitos vielä kerran ihanista paketeista!

Hih, tosi vinkeät nuo sun hakusanasi!

juuli said...

Nyt alkoi lyyli kirjottaan - luin juuri pari postausta jotka olen kiireiltäni ehtinyt missata, ja Klimthän se siellä... Mutta vielä on belgialaisen käsialan arvoitus!

Satu H said...

onpas aikamoisia hakusanoja! :D kiva kun jätit jälkeä käynnistäsi blogissani. käyhän toistekin. :) ja juu, kaipa niitä puikkoja toisiaan on ihan jättisuuriakin, itellä suurimmat on 15 milliset..

Neulekirppu said...

;D Tein tuohon toiseen blogiini, Kuvauksia by Neulekirppuun tänään hakusana-analyysin. Mulla on tooooooodella tylsiä ja tavanomaisia hakusanoja näihin verrattuna.

Jään odottelemaan tilkkutyötäsi näitille. Alku ei välttämättä ole helppoa... Muistan kuinka itse takkusin, kun tein ihka ensimmäistä pannulappua tilkkutyönä.