Wednesday, September 27, 2006

Hämäläinen bloggaa - kuvat on vain noin kaksi vuotta aikaansa jäljessä

Hoplaa! Taas on pari viikkoa vierähtänyt humussa ja sumussa ja lääkehuuruissa. Sitkeä tauti yrittää saada yliotetta, vaan minäpä en anna periksi. Yhdessä vaiheessa kävin töissä lähinnä nuokkumassa mutta yritin kuitenkin tehdä töitä pois siihen malliin, että voisin olla pari päivää sairaslomalla, mutta sitten aina työkaveri ehti siinä välissä jäädä pois. Suomi-vieras röhisee tuolla sohvalla vähän siihen malliin, että Belgiasta on tarttunut mukaan uusiakin pöpöjä, ja meitsi puolestaan tässä päivittää blogia sen sijaan että menisi ajoissa nukkumaan. Viikko puolestaan hurahti ohitse ihan huomaamatta kun oli kaikenlaisia velvollisuuksia hoideltavana: vie auto huoltoon ennen töihinmenoa, hae pois työpäivän jälkeen, vie seuraavana päivänä takaisin, koska toinen ajovalo on pimeänä just kun pitäis mennä katsastukseen... tee puuttuvia työtunteja tai lähinnä rästitöitä sisään niin ettei kenelläkään pitäis olla mitään huomautettavaa poissaoloista, inventoi mielessäsi jääkaapin sisältöä niin että olisi edes jotain aamupalaa ja jämähdä sitten illaksi töihin niin ettei ehdi enää kauppaan. Joo, kyllä on pienet murheet ihmisellä, tiedetään.

Eniveis, viime viikonloppuna olin sen verran possu että jätin kipiän vieraan kotiin lepäämään ja lähdin itte harrastemessuille, joilla olin viimeksi kaksi vuotta sitten. Digikamera oli silloin upouusi, mutta kotona ei ollut vielä tietsikkaa eikä niin ollen myöskään neuleblogia, johon niitä kuvia ois voinut pudotella. Sallinette siis tällaisen pienen takauman, eli ohessa on kuvia sekä vuoden 2004 että 2006 messuilta.

Ja kun nyt kerran innostuin kaivelemaan vanhoja kuvia arkistojen kätköistä, niin laitetaan samaan syssyyn näkyville tuokiokuvia Brysselin autottomasta päivästä, jota vietettiin tänä vuonna 17. syyskuuta. Jostain olen lukenut, että Brysselin alue olisi Euroopan suurin autoton vyöhyke - 160 neliökilometrin alue suljetaan autoliikenteeltä, ja pyöräilijät/rullaluistelijat/muut ohjukset valtaavat kadut.
Tässä linkissä muutamia kuvia pyöräilijöistä, ja mä puolestani lataan tänne kuvia hevoskulkueesta, joka ensin kokoontui yhteen kaupungin suurimmista puistoista ja kopsutteli sitten kaupungin halki. Samassa puistossa oli myös tarjoilujuoksukilpailu: tarjottimelle ladataan viinipullo ja kolme täyttä lasia, sitten juostaan rataa ympäri sen perskuleesti. Läikyttää ei saisi. Eikä mielellään kaataa koko tsydeemiä, kuten eräät tekivät.Autottoman päivän kulkupelejä
Jos minä saisin valita, tulisin joka päivä tällä kyydillä töihin paljon mieluummin kuin autolla/bussilla/metrolla.Tilkkutöitä messuilta
Tilkkutyö "20. vuosisadan kasvoja"Huopaukkeli

Barbielle nyplätyt bikinit. On muuten aika pienet, ja voisin kuvitella että muotoonnypläys ei ole ihan helppoa.

Yksi harvoista neuleista, joka oli esillä.


Paitsi että olihan siellä oikein neulekilpailu. Tässä esille päässeitä töitä (joita oli yhteensä noin viisi).

Samoin tämä oli kilpailussa mukana

Käsveska jos toinenkin
Neulelankojen myyjiä oli paljon enemmän kuin kaksi vuotta sitten, mutta toisaalta valikoima ei päätä huimannut, kun joka toinen kaupitteli röyhelöhuivia à la Online Solo.Nooh, mitäs ostit? Räyhäkkäänväristä sukkalankaa, 80 prossaa merinoa, 20 prosenttia tekokuitua. Sitten ostin mustaa "ohutta ja paksua" efektilankaa, josta piti tuleman kolmiohuivi. Neljästä kerästä piti saada aikaan huivi, viides olis tarvittu jos halusi hapsut samasta langasta. Mä ojensin myyjälle neljä kerää ja maksoin ne; kotona sitten vasta huomasin, että kassissa on vain kolme kerää lankaa. Räyh! Ei siis tule kolmiohuivia, ei ainakaan samanlaista (itse asiassa mä tykkäänkin enemmän suorakaidehuiveista, mutta just tällä kertaa oisin halunnut sen kolmion). Niin ja sit mä ostaa päräytin sen ristipistoilujalustan, josta oon pitkään haaveillut, mutta se on vielä pakkauksessaan ja avataan vasta ensi keväänä. Jos vaikka kämppä tulisi tilavammaksi tässä talven aikana.


Ja lopuksi: tässä on semmoinen harrastus, johon en pelkää hurahtavani. En ymmärrä höykäsenpölähtävää skrappailusta enkä käsitä, miksi kuvia pitää pilhoa pienemmiksi. No joo, onhan siinä sentään auringonkukkia.4 comments:

Sia said...

Nuo barbien biginit nauratti. onkohan barbie ollut itse nypläystyynynä? Se saattaisi näyttää aika woodoo hommalle!!

AnneV said...

Auts mikä mielikuva... mun mielestä barbit sopis just voodoonukeiksi eikä oikein mihinkään muuhun :-D

Emily said...

I can't read this post, but from the pictures I'm making you went to the HobbyBeurs in the Nekkerhallen in Mechelen? I can tell from the yarn too, bought at the same boot (Klaziens Kreatie).

Hope you had as much fun as I had!

Love!

AnneV said...

Once again, I'm in awe with Emily's eye for a detail. Yes, I went to Mechelen, and those yarns are from Klaziens Kreatie.