Monday, January 08, 2007

Time flies when you're having fun - Aika kuluu kuin siivillä

January's "big" project, the 'Heere be Dragone' shawl is progressing nicely, even though I do other things on the side as well. I do! I do! One of the signs of improved health is taking interest in other activities, and although I can't reach my mother's activity levels, I have done and seen and experienced other things than knitting.

Here's a link for those amongst us who'd like to see what's going on in European textile scene. European Textile Network lists exhibitions and activities, and I just can't wait to get going once again. But even my home town Tampere is - or at least it used to be - known for its textile industry. Nowadays the largest factories are turned into offices, movie theatres and even apartments, and they also host a variety of museums. Culture in cloth was something I really wanted to see, and managed to do that on the very last exhibition day. The other exhibition (of Finnish printed textiles) continues until early September - here's a link to both the Finnish and the English
pages, since the photos there are a bit different. And if that still didn't satisfy one's appetite, there's also a shoe museum on the premises.

Right. Must dash. I might attend an extra knitting meeting during the weekend and if I want to present a finished, dyed, blocked and embellished dragon there, I'd better get a move on. Not that I've been slow so far, or what do you think? Here's the progress after...



Day 3



Day 4



Day 5

Day 6






Day 7


Day 8


Mitäs mä olinkaan maininnut suunnitelmasta nimetä joka kuukaudelle jokin isompi työ? Tammikuun kalenterityttönä (vai onkohan tää poika?) esittelin jo vilauksen 'Heere be Dragone' -huivista, ja yllä näkyy kehitys ekan viikon aikana. Tampereen neuletapaamisessa viime torstaina huivi oli kyllä mukana, mutten neulonut sitä lainkaan, kunhan vaan känisin että siitä tulee liian pieni. Tämä tapahtui ennen kuin olin edes aloittanut siipikuvioita. Sen jälkeen olenkin pitänyt turpani tukossa. Kyllä meinaan piisaa kerroksella leveyttä! Tosin jos joku nyt etsii vinkkejä huivin toteutukseen, niin mä kyllä kehottaisin lisäämään tyhjää verkkoa vähän joka suuntaan. Yllättävän hyvin tuo huivinrehjale on kyllä edistynyt, vaikka olen taas touhunnut muutakin kuin neulonut. Ohjelmassa on ollut niin lääkärikäyntejä, kuntoutusta, kahviloissa istumista kuin myös ihan oikeaa sosiaalista elämää, neuletapaamisia sekä kylddyyririentoja.

Ihan entiseen tahtiin en ole vielä päässyt, vaikka menojalkaa kutkuttaakin. Laitetaan tänne kuitenkin vastaisen varalle linkki, josta voi etukäteen etsiä eurooppalaisia tekstiiliaiheisia häppeninkejä: European Textile Network Eipä silti, kyllä rakas kotikaupunki Tampere tarjoaa myös kaikenlaista tekstiileihin liittyvää museota informatsioonia muodossa jos toisessakin, vaikka isot tehtaat onkin jo ajettu alas. Kävin sunnuntaina tsekkaamassa Vapriikissa viimeistä päivää auki olleen näyttelyn Kaakkois-Aasian tekstiiliperinteestä. Englanninkielinen sivu toivottavasti aukeaa vielä, vaikka näyttely onkin jo suljettu. Culture in cloth Samalla keikalla käytiin äiskän kanssa verestämässä muistoja painokangasnäyttelyssä, joka tässä esitetään kahden linkin avulla, kas kun niistä avautuu vähän erilaiset kuvat. Kretongista printtiin ja sama toisella kotimaisella. Meillähän äiskä oli vuosikymmeniä Finlaysonilla töissä ja kuinka ollakaan, sieltä aina silloin tällöin kulkeutui kotiin jotain pieniä tilkkuja, joista sitten ommeltiin Annelle mekkoja. (Kai tämän voi tässä vaiheessa tunnustaa, kun rikos on jo vanhentunut.) Ihmeesti tuli lapsuusmuistot mieleen, kun näki palasenkin jostain rosollinvärisestä painokangashirvityksestä - sekin mekko on jo ajat sitten leikattu räsymattoon raidaksi. Ah muistoja, muistoja. -- Niin ja jos näistäkään ei vielä saanut kylläkseen, niin Vapriikissahan toimii myös kenkämuseo . Onko sitten ihme, että Tampere on Suomen vetovoimaisin asuinpaikka?

Tsimmottis. Täytyy tästä varmaan taas kääriytyä lohikäärmeen siipien suojaan, jos meinaan saada sen viimeisteltyä, värjättyä, pingotettua ja koristeltua ennen ensi viikonlopun mahdollista neuletapaamista. Tiedä vaikka tässä laajentaisi kokemuspiiriään. Onhan tässä vielä monta päivää aikaa, ja jos homma edistyy yhtä reippaasti kuin tähän asti, niin ei hätiä mitiä. Kai?

4 comments:

juuli said...

hei, kiva oli tavata. tässä tämä linkki
http://letsknit2gether.com/
skrollaa alas Stitches East baltimore-kohdalle, jossa alun tylsyyden jälkeen päästään itse asiaan eli Victorian laces Today muotinäytökseen.
Mun suosikkini olisi se parimetrinen ympyrä, josta saisi ihanan hupullisen viitan "Simsalabim, ja nyt olen näkymätön"-tyyliin.

Jorun said...

Wow, impressive! Are you back on your feet yet? I was so sorry to read about your accident - it seems like I'm a month or so behind on my blog-reading...

Anonymous said...

Kiitokset vielä kerran pupusista! Esittelin ne blogissani. Olin niin pöllämystynyt, etten tajunnut edes kahveja tarjota, mutta ensi kerralla sitten, kun pääset tapaamiseen.

dominiqueknitting said...

you might be interested in the Marimekko exhibit in the design museum in Ghent ? I certainly plan on going ...