Wednesday, October 10, 2007

Mää oon ny tauolla, nääs

Puhhuh, taas on neulottu puikot sauhuten. En voi kertoa - ainakaan kielillä - mitä on tulossa, joten heitetäänpäs tänne taas tämmöinen välipostaus kun syyskuun langankulutus on näköjään jäänyt raportoimatta.

Suurimman osan ajasta ähelsin Habu-huivin kimpussa. Ensin suorakaide Habun silkki/terässekoitteesta, joka on ihan käsittämättömän kevyttä. 14 gramman kartiossa on noin 280 metriä lankaa, joka kuluttaa etusormesta nahan, ei lopu koskaan ja elää ihan omaa elämäänsä. Neuloin huivia jossain vaiheessa junamatkallakin ja ihan piruuttani kokeilin, miten se käyttäytyy ikkunan vieressä olevien ilmanvaihtoritilöiden päällä. Lähti lentoon, vaikkei siinä mikään isompi tuulenviri käynytkään. Reunoihin käytin kolme kerää Kasumia, joka näyttää lähinnä merisiililtä, jolla on paha hilseongelma. Koko komeus (hahhah, todella) oli tarkoitus virittää ylle erääseen lokakuun häppeninkiin, mutta en nyt sitten ole sinne menossa. Enkä paljon muuallekaan. Tulevana viikonloppuna olisi huovutuskurssi, johon osallistumista sitäkin harkitsin aika pitkään. Olisi ollut tosi mielenkiintoinen kokoonpano: kansainvälinen meininki, opettajia Unkarista ja osallistujia ties mistä, mutta jotenkin vaan taas elämä takkuaa niin etten saanut tehtyä päätöstä enkä ilmoittauduttua. Olisi pitänyt viedä mukanaan tavaraakin yhden peräkärryllisen verran eikä mulla olis edes ollut semmoisia kamoja, joita listalla oli (mm. kolmen litran kasari, tarkka vaaka villan punnitsemiseen, isoja vanhoja lakanoita, pyyheliinoja, iso kulho, joka ei saanut olla muovia, karkea harja, sekin luonnonmateriaalia). Haluttomuuden ja saamattomuuden taustalla on varmaan se joskus aiemmin mainitsemani pomon järkkäämä juttu, jonka valmistelut on taas aiheuttaneet jos jonkinlaisia mielenilmauksia töissä, mutta reilun viikon päästä pitäisi senkin olla ohitse. Sitten voi taas elää rauhassa omaa elämäänsä. Hmm-hmm-hmm-projektikin etenee, joten ehkä tästä piakkoin pääsee nostamaan jotain isompaa puikoille.

Jeps, piti siis heittää kehiin syyskuun lukemat ja näyttää vielä ne kuvat, joita en oo esitelly aina jonkun pienemmän työn valmistuessa. Tarkoitus olis ottaa näistä edes vähän parempia kuvia yhteen teemapostaukseen, joten tässä vaiheessa vaan vilautuksia.

Miinusta kertyi siis yhteensä
1106 g laukuista (violetti konttineule, ruskasävyinen Pocahontas, musta+karkkivärinen nonparellilaukku, lällynkeltainen bambi ja vihreä möbius, josta kuva alla)
388 grammaa huiveista (viimeistelty merinosilkkinen Hyrna joka ei ole mukana laskelmissa; valmistunut Habu, yksi röyhelölankahuivi ja yksi punasävyinen sekametelisoppa)
50 grammaa yhdestä isosta mallitilkusta, jota en nyt tähän hätään aio purkaa eli joka jää siis neulotuksi saldoksi (harmi että nuo kuun alussa tehdyt 4x100 gramman mallitilkut täytyy purkaa, muuten ei lanka riitä)
näistä miinusta yhteensä 1544 grammaa

ja plussana
28 g Habua, 26 g ohutta Noro-sekoitetta, kolme kerää lisälankoja, joille on jo tarkoitus mietittynä eli yhteensä 204 grammaa (

eli tavoitteesta jäljellä 10000 - 1544 + 204 = 8660 grammaa
Oma paino etenee suht samaa tahtia eli voi sanoa, että 8,5 kiloa jäljellä. Aika huolestuttavaa, että tarvittaessa pystyy päivässä neulomaan monta sataa grammaa lankaa, mutta teepä sama oman painon kanssa.


Olkalaukku Pirtin kehräämön villalangasta. Olkahihna on tehty möbiusnauhana, joten se kiertää sillain jännästi kun laittaa laukun roikkumaan, ja laukkuosuuden neulomista on sitten jatkettu tästä lenksusta.


Sävysävyynjutska I

Sävysävyynjutska II - Lana Grossan India-lankaa, joka on tähän asti ollut jo kahtena huivina ja nyt taas muuttanut muotoonsa. Ei olis enää pitänyt, sillä leveä nauhalanka nuhjaantuu ihan auttamatta, mutta kun tää sopii yhteen mun asuun niin hyvin, etten pysty luopumaan. Tuon toisen langan nimi on mulla tällä hetkellä täydellisessä pimennossa. Joka tapauksessa se on sekoitetta, jossa on mm. silkkiä ja pellavaa ja taitaapa olla viimeinen lanka, jota olin ostanut ennen prosenttiliikkeen alkamista. Ja hihhii, niinpä vaan sekin tapasi kohtalonsa.


Nyt siellä voi joku jo kysellä, miksi olen ottanut kuvia patapatapallukasta. Noh, jos vaikka kyllästyn tähän teräshuivi-ideaan, niin huivi muuntaa tarvittassa olomuotoaan tosiaan vaikka kattilanpuhdistusnyttäräksi...

tai koiran leluksi

tai sitten sen voi viedä suihkuun ja kuoria selästä kaiken kuolleen ihosolukon.

6 comments:

Pikkumyy said...

Oi mitä kaikkea ihanaa. Tuo sävysävyynjuttu tuo mieleen kanttarellit. Ihania!

Roora said...

Oikein meni. Katu on äärettömän kaunis syksyllä ja kyllä muutenkin. :)

aura said...

Muistelin, että olisit joskus kirjoittanut Pariisin lankakaupoista. En kuitenkaan onnistunut löytämään kyseistä juttua. Olen menossa Pariisiin parin viikon päästä ja olisi kerrankin hienoa käydä ulkomailla lankakaupassa. Osaisitko siis kertoa jonkin/joitakin lankakauppoja, joissa siellä kannattaisi käydä? Googlella päädyin vain blogiisi (en osaa ranskaa, eli hain suomeksi).

aura said...

Kiitos kovasti! Saa nähdä, mihin saan joukkion (vanhempani ja mieheni) raahattua, toivottavasti ainakin jossain lankakaupassa pääsen käymään.

Raglana said...

Kova on tahti, ihan hirvittää ajatella mitä tuo grammamäärä on metreissä!

Ihastelin jo aiemmin tuota vihreäsävyistä Pirtin kehräämön langasta tehtyä laukkua: kivan näköinen ja jännä olkahihna. Kyseinen lankakin huopuu tosi nätisti. Helmineuletta tarttiskin kokeilla huovutetuna pintana.

Anonymous said...

mita olin etsimassa, kiitos