Wednesday, July 06, 2005

I force myself to sit by the computer for 30 minutes - Pakotan itseni pysymään sisällä puoli tuntia

Just a quick update since I haven't had the opportunity to a) warn you that I'm going on holiday and b) tell you what I've done so far. As if anyone was interested to know.

Before starting my holiday I had only one thing on my mind: finish the earlier mentioned cross stitch project no matter what. We had quite a heatwave in the end of June: 11 consecutive days well above 30 centigrades, so knitting wasn't an option. I thought that once I reach Finland, it'll get better: normally I sit at our summer cottage, listen to raindrops falling on the roof and knit, knit and knit until the night falls and it's too dark to do that. Hah! This time the hot weather continues here, so I haven't made much progress in that front. Instead... I've been stitching. How embarrassing.

And here's a short caption of the holiday so far: Last Friday flew up north via Copenhagen. Had a splendid day there, raided some (and then some) yarn shops. Bought thin mohair yarn in several colours. Plus some recycled silk yarn from Nepal. Plus some ladder yarn. Plus two sets of handbag handles. Plus a bamboo crochet hook. Plus some cross stitch books (the patterns can double as knitting patterns) and two cross stitch kits. If you don't get it by now, I'll spell it out for you: don't go to Copenhagen for yarn shopping, because I've emptied the whole town.

Day one
Stash enhancement: haven't counted the total weight, but at least 7 different kinds of yarn, some paraphernalia, 2 cross stitch kits, 2 books. Stash reduction: sold 7 pattern books to Niina. Finished projects: none. Started projects: none. Amount of fellow knitters met: one.

On Saturday we set off to my primitive summer cottage in the middle of a lake, and with the water being so warm and the weather so gorgeous, knitting wasn't the first thing on my mind. Ate well, slept well, went swimming... and did some cross stitches. What is wrong with me? --Anyway, shopping possibilities are minimal there, so that's one positive point. Returned to the city on Tuesday, except that I met one fellow knitter on Tuesday night. We seem to spend the summer in the same small village (population 2395), so decided to surprise the locals and have a knitting meeting there. And indeed we did, although it went wasted on the local inhabitants - they were too drunk to notice any abnormal activity. Anyway, we had fun.

Day 2-4
Stash enhancement: (and boy, am I glad to say this) zero. Stash reduction: two ongoing stitching projects eat away some embroidery yarn - slow but steady. Started projects: two. Finished projects: one large shawl made of ladder yarn. Amount of fellow knitters met: one.

Unfortunately no piccies this time. There is some picture material in my camera but I forgot to bring a cable to Finland and the memory card cannot be read on this computer. Things should change in the near future, though. Watch this space.


Jälleen kerran yritän tässä päivittää blogia, vaikka jalka ovenraossa olen jo juoksemassa seuraavaan paikkaan. En vaan ehtinyt viime kuun lopulla varoittaa, että loma on alkamassa ja tietokoneen kanssa leikkiminen taitaa jäädä aika vähille. Kerron tässä nyt sitten samalla lyhyesti, miten loman alku on sujunut. Sikäli mikäli se ketään kiinnostaa.

Ennen loman alkamista mielessä ei ollut oikeastaan kuin yksi asia: saada se jo moneen kertaan mainittu ristipistotyö valmiiksi ja kesytettyä kehyksiin. Samoihin aikoihin iski vielä helleaalto, eli meillä oli 11 peräkkäisenä päivänä reippaasti yli 30 astetta lämmintä, eli neulominen ei mitenkään erityisesti innostanut. Hiki vaan tippui joka huokosesta niin että kaikkea ylimääräistä touhua piti välttää. Yritin vaan lohduttaa itseäni, että kunhan pääset Suomeen, niin eiköhän ilmat viilene. Perinteisesti lomat kuluu kesämökillä sataen ropinaa kuunnellen, ja neuloa tietysti voi niin kauan kunnes tulee liian hämärää. Joopa joo. Tänä vuonna helle jatkuu näköjään täällä pohjoisessakin, joten eipä ole neuleet edistyneet ainakaan näinä ensimmäisinä päivinä. Sen sijaan olen tehnyt... ääk... ristipistoja. Tosi noloa.

Täytyy tässä samalla miettiä, mitä ekat lomapäivät on pitäneet sisällään. Viime perjantaina lensin pohjoiseen Kööpenhaminan kautta - olin näppäränä tyttönä varannut sellaiset lennot, että väliin jäi useampi tunti vaihtoaikaa ihan siitä syystä, että ehtisin hurauttaa lentokentältä kaupunkiin. Hyvin onnistui, päivä oli upea eikä se ainakaan ikävämmäksi muuttunut kun siihen ymppäsi muutaman lankakauppavierailun. Ihan muutaman vaan, juu. Mukaan tarttui ihanohutta mohairlankaa useampaa eri väriä. Ja vähän semmoista kierrätettyä nepalilaista silkkilankaa. Ja vähän tikapuulankaa. Ja käsilaukun sankoja. Ja bambuinen virkkuukoukku. Ja pari ristipistokirjaa (mallit sopii hyvin myös neuleisiin) ja sit vielä kaksi ristipistopakettia. Ellei asia tullut teille jo selväksi, sanotaan nyt vielä ihan suoraan: Kööpenhaminaan ei kannata mennä lankaostoksille, mä tyhjensin kaupungin jo.

Siispä yhteenveto lomapäivästä nro 1
Varaston lisäys: jaa-a, kokonaismäärää en ole laskenut, mutta ainakin seitsemää erilaista lankaa tuli ostettua, vähän tarvikkeita, kaksi ristipistopakkausta, kaksi kirjaa. Varaston vähennys: myin 7 Phildarin ohjelehtistä Niinalle. Töitä saatu valmiiksi: nolla. Töitä aloitettu: nolla. Tavattu muita neulojia: yksi kappale.

Lauantaina sitten lomaryntteet kasaan, eväät mukaan ja mökille. Mulla on mökki saaressa, ja nyt kun oli niin upeat ilmat ja vesi uskomattoman lämmintä, niin neulominen ei edelleenkään ollut ihan päällimmäisenä mielessä. Syötiin hyvin, nukuttiin hyvin (tai siis minä nukuin taas vaivattomasti neljän tunnin päiväunet ja normaalit yöunet siihen päälle). Välillä saunomista + uintia ja sitten taas alusta. Luppoaikaakin jäi, ja yllätin itseni tekemästä ristipistoja. Mikä ihme mua vaivaa? -- Onneksi shoppailumahdollisuudet on siellä olemattomat, eli materiaalin kokonaismäärä ei ainakaan lisääntynyt. Takaisin kaupunkiin tiistaina, paitsi että sitä ennen oli vielä pienimuotoinen mutta hauska neuletapaaminen. Todettiin jossain vaiheessa Minnan kanssa, että vietetään kesää samassa pikkuisessa noin 2395 asukkaan kunnassa, joten pakkohan sitä oli järjestää paikallisille jotain hupia. Pidettiin siis kahden hengen neuletapaaminen paikalliskuppilan terassilla, mikä meni kylläkin aikalailla hukkaan, sillä alkuasukkaat ei humalatilaltaan pystyneet rekisteröimään oikeastaan mitään ympäristön tapahtumia. Pääasia, että meillä oli hauskaa.

Siispä lomapäivät 2-4 kuluivat seuraavasti:
Varaston lisäys: (ai kun ihana sanoa näin) pyöreä nolla. Varaston vähennys: kaksi käynnissä olevaa pistelytyötä syö kirjontalankaa tasaiseen tahtiin, vaikkakin hitaasti. Aloitettuja projekteja: kaksi. Valmiiksi saatuja projekteja: iso hartiahuivi tikapuulangasta, menee ehkä äiskälle lahjaksi. Tavattu muita neulojia: yksi.

Valitettavasti ette näe kuvia tällä kertaa. Kamerassa on kyllä matskua, mutta unohdin ottaa tarvittavan kaapelin mukaan Suomeen ja sit taas tällä nyt käytössä olevalla koneella ei voi lukea mun kameran muistikorttia. Asiantilaan on toivottavasti tulossa parannus. Pysykää kuulolla. Ja nyt mie hyökkään taas seuraavaan paikkaan...

2 comments:

Kati E said...

*odottaa innolla hyökkäysraporttia seuraavasta kohteesta*

AnneV said...

Ai kiva, täällä oli joku käynyt. Mä tulin eilen illalla mökiltä ja olen ihan näillä näppiksillä lähdössä uudelleen. Vesi on 26-27-asteista, joten siitä ilosta pitää ottaa kaikki irti. Oon polskinut vedessä niin että kohta mulle kasvaa räpylät.

Keskiviikkona viimeistään on pakko palata kaupunkimaisemiin. Roudaan varmaan Tampereen neuletapaamiseen aikamoisen saaliin näytille, ja kun tohon viime viestin loppuun kirjoitin hyökkääväni johonkin, niin siltäkin reissulta tarttui mukaan melkein 2,5 kiloa lankaa... tosin nyt on pääosassa määrä eikä laatu. Mihin tästä vielä ehtiikään ennen loman loppua? Mutta nyt on kuulemma 10 minuuttia aikaa lähtöön, menen tästä pakkaamaan viimeisiä kamoja.