Thursday, July 14, 2005

Please make up your mind - Yritä nyt jo päättää, ihminen!

Funny thing, isn't it? First I claim to have spent most of my holiday at the cottage, far away from shops and other city attractions. Then, when I look around, I see plenty of stuff that I've bought. Man, I must be more efficient than I ever thought. Well, like I mentioned earlier, I flew here via Copenhagen and spent a day there, visiting the yarn shops I know from previous trips and still managed to find a couple of new ones. Somehow all these yarns have just made their way to the place I'm staying. Must have something to do with the recently created new law of physics: bought yarn attracts more yarn from the universe. I can't wait to meet a narrow-minded scientist and present this theory to him.

Eiks oo outo juttu? Ensteks väitän viettäneeni suurimman osan lomastani mökillä, siis kaukana kaikesta sivistyksestä ja kaupungin houkutuksista. Sitten taas toisaalta katsoessani ympärilleni näkyy kaikenlaista kamaa, jota tässä kämpässä ei ennestään ollut - jossain vaiheessa ne on siis täytynyt ehtiä ostamaan. Taidan olla tehokkaampi kuin luulenkaan. Tai siis mainitsinhan jo aikaisemmin, että pysähdyin suomeentulomatkalla Kööpenhaminassa ja kävin sekä vanhoissa tutuissa lankakaupoissa että parissa uudessakin. Jotenkin tänne on siis vaan kertynyt lankaa - mihin minä olen täysin syytön. Kannatan varauksetta sitä teoriaa, että ostettu lanka vetää puoleensa uutta lankaa vastustamattomalla tavalla. Vielä kun tapais jonkun huumorintajuttoman teknokraatin, jolle pääsis esittämään tämän teorian.

I can handle this. (Can you really?)

"Jos maailmassa vain ois kahva." No onhan noita.

Traditional Danish and Icelandic cross stitch patterns which I intend to use for knitting mittens. A smitten kitten knitting mittens.

Perinteisiä islantilaisia ja tanskalaisia ristipistomalleja, joita aattelin käyttää tumppujen neulomiseen.Why? Because this yarn will be discontinued. And it was cheap.

Onks sulla hyvä selitys? Noku tän valmistus loppuu. Ja oli halpaa.

Why? Because the colours matched something I prepared earlier this winter. This will become a bag. Hopefully.

Niin, miksi? Noku tein silloin talvella yhden erittäin vapaamuotoisen huovutustyön, ja tän värit sopis siihen alle tehtävään laukkuun.

Why? Linen is wonderful to wear in the summer. And it's hard to find. When I came across some, I just had to buy it.

Miksikö? Pellava on niin ihana kesämateriaali ja hankala löytää. Kun semmoiseen joskus törmää, pakkohan sitä on ostaa.

Why? Some novelty materials (at least for me) - the colours of this Nepalese silk yarn were just out of this world. Must try. And must support local women's groups. (Here's hoping that they get at least some money.)

Miksi? Aiii, ihania uusia materiaaleja. Noi nepalilaiset silkkivyyhdet oli ainakin mulle uusia tuttavuuksia, ja pakko taas kokeilla sellaisiakin. Ja toivottavasti sikäläiset naiset saavat edes osan pennosista itselleen, pakkohan tätäkin kaunista ajatusta oli tukea.


Here you don't even have to ask why. Thin kid/silk/mohair is hard to find and I'm so shawl-deprived at the moment...

Näiden kohdalla ei tartte edes syitä kysellä. Jos nyt jotain pitää sanoa, niin tämmöinen ohut kid mohair/silkkisekoite on toosi vaikea löytää ja mulla on vakava hartiahuivivajaus tällä hetkellä...

This is just a bonus photo for Kati. Pink, did you say? Here's a scarf and a purse-to-be made of ladder yarn. Mummy promised to find some white or pink fabric to line the purse and then I just need some good ideas for attaching the metal

Tämä puolestaan on vain bonuskuva Katille. Jaa että vaaleanpunainen kausi? Täsä olis tikapuulangasta tehty harva huivi ja sitten paljon pienemmillä puikoilla tehty kukkaro. Nyt ei puutu muuta kuin äiskän lupaama vuorikangas ja sitten tarttis vielä kehittää jokin takuuvarma systeemi, millä tekstiilit saa kiinnitettyä metallikehyksiin. Taidetaonnasta oli eilen puhetta.

Ja nyt tuli noutaja. Tai siis tietsikalle uusi käyttäjä. Näkemiin!

6 comments:

Anonymous said...

Hauskaa lomaa Anne ;)

Enkä päässynnä laittaan sulle sähköpostia, kun oli jotain häikkää meitsin sähköpostis joo, siis kun sain sult vähä aika sitte viestiä siitä kisasta, you know( helle vissiin pehmentäny ajatuksenkulkua tai siis taitoa kirjoittaa )

terkuin se bambupuikko Leena

Kati E said...

Vai mulle ihan oma bonuskuva. :) Kiitos. Kiva ajatus ja kauniita ovat niin väri kuin pintakin.

Stricker said...

Kyllä oli ihania lankoja ja niin kauniita värejä! Ja kiva setti ja niin mukavasta väristä :-).

Mutta älä kuule nyt niitä kaikkia Suomen lankakauppoja tyhjennä, Kööpenhamina ja muut ulkomaat on ok, koska mä olen tulossa sinne vasta parin viikon kuluttua ja tarkoitus on isontaa pientä lankavarastoa hieman uusilla halvoilla langoilla :-). Joten ainakin tarjouksista sormet pois!

Mukavaa loman jatkoa!

Ziina said...

moi! Laittaisitko osoitetietoja tulemaan ziina77@hotmail.com niin pistän kirjan postiin ennenkuin se katoaa muuttolaatikoiden keskelle.

Anonymous said...

Ihanat kahvat. Ne moniväriset olis pakko saada. Pitääkö matkustaa Kööpenhaminaan asti?
Monica

L. said...

Pitää nyt vaan ihan yleisesti sanoa, että kun luin sun plokias, tuli ihan karsee koti-ikävä. Sellisäks että en tapaa ketään IRL, tunnun olevan ihan myyty kuj joku puhuu vähäki tamperelaista. En sunka mää vaa ala poraan...