Wednesday, July 05, 2006

Kevyesti kesäkeittiöstä

Näin helteillä kaipaa jotain vähän kevyempää syöt... siis neulottavaa. Pihville ja punkulle on paikkansa ja aikansa, samoin mohairin neulomiselle - ja nyt ei ole oikea aika. Kannattaa sukeltaa lankakaapin uumeniin ja tutkia, minkälaista yhdisteltävää sieltä löytyisi Fusion Kitchen Knitting -kokeiluihin.

Tähän työhön aion käyttää eriasteisesti marinoituneita puuvilla-, viskoosi- ja pellavalankoja. Sanotaan että jo tuollainen reilun vuoden kestänyt marinointi tekee hyvää useimmille langoille ja selkeyttää neulesuunnitelmia, mutta hyvin sinne sekaan uppoaa vähän kauemminkin hautuneet kerät (kuten jossain vilahtava Rondo Suvivuokko, valmistaja Valvilla Oy). Sitten vaan yhdestä langanpäästä kiinni ja aineksia yhdistelemään.

Resepti:
Pinguin Bambou
Pinguin Flamine
Novita Butterfly
Novita Tennessee
Stahl Wolle Rio
Mark & Kattens Fidji
Rosarios Ibiza

Sekoitetaan hyvin, tasaisemmista langoista tehdään kirjoneuleraitoja ja muista möykkyisemmistä sileää oikeaa, satunnaisia nurjia kerroksia, helmineuletta ja nostettuja silmukoita.


Loma on siis alkanut. Tulin Suomeen lauantaiyönä, ja ihan niiden viimeisten työviikkojen stressistä johtuen en vaan ollut saanut aikaiseksi järkätä osallistumistani kivoihin oheistapahtumiin. Olis ollut tarjolla lankamatka ja sitten taas toisaalta sukulaistytön häät, mutta mä jäin molemmissa rannalle ruikuttamaan. Äiskä meni häihin, ja minä pakkasin Wilman kainaloon ja lähdettiin mökille saareen.Wilma-tyttö matkustaa kyllä hyvin siihen nähden, että sehän on jo aika vanha kissa ja oli vasta toista kertaa elämässään veneessä. Vähän siinä varpaat haritti, kun olin nostamassa sitä veneeseen, mutta perillä se asteli laiturille (ei siis hypännyt vaan todellakin käveli arvokkaasti) ihan oma-aloitteisesti. Vene piti siirtää ihan laituriin kiinni ennen kuin neiti suostui edes yrittämään rantautumista.Perillä Wiltsu käyttäytyi sitten kuin teini-ikäiset: enimmäkseen vaan makaili ja näytti myrtsiltä. "Täällä ei oo ees mitään tekemistä eikä kavereita." Hassu kissa, se on niin kiintynyt paikkaan ettei edes uskalla lähteä metsään seikkailemaan ja hiiriä etsimään. Kaupungissa se kyllä niitä löytää.Mutta mikä on mökin alla makoillessa kun sieltä on tämmöiset näköalat.


----
Ja sitten vähäksi aikaa näkyville pari glamourkuvaa. Marilyn Monroe oli eilen vähällä osallistua Tampereen neuletapaamiseen. Kekkaloi Alarannassa just siinä kohtaa mistä laivat lähtee Viikinsaareen.
Ja Sannananna, näistä oli kyse. Niin että jos siellä maailmalla liehuessasi löydät toisen samanlaisen vihreäoranssin laukun, niin osta pliis mulle kans, mie maksan kyllä. Tuskin me samoihin pippaloihin osutaan.

5 comments:

nanna said...

No mutta Wiltsuhan tarvitsee mökille dvd:n, digiboksin, pleikkarin ja n koppaa pepsimaxia ja pizzataxin puhelinnumeron niin varmaan alkaa viihtyvyys parantua... ;-D

KirsiÄr said...

Tää on tietty sun ns. matkaneule? Mitä teet, jos kaipaat vähän haastavampaa?

Stricker said...

Oikein mukavaa lomaa! Kivan kuuloinen tuo sinun lomakäsityösi. Ja maisema on kyllä aivan ihana, vaihtaisin vaikka heti. Tulin juuri pikkutermiitin kanssa Düsseldorfista, jossa kävelin 4 tunnissa kaupungin läpi kahteen kertaan ja naureskelin vain katsellessani sikakalliitten butiikkien tarjontaa Königsallee:lla. Onneksi löysin halpoja lankoja Karstadtin alesta! Nyt kyllä väsyttää.

nanna said...

Stricker: Kiitos vinkistä! Taidanpa piipahtaa perjantaina Karstadtin kautta!

Siniset Silmukat said...

Voi Wiltsua! Meidän Leevi- kissalle ehdoteltiin viime kesänä venematkaa... Ei ollut kissa oikein yhteistyööhaluinen, joten unohdimmme ajatuksen, kun ei ollut aivan pakko.