Sunday, February 13, 2005

Aren't you cute? Nice sweater, by the way - Heippa, mitä söpöliini? Eikä paitakaan ole pöllömpi

You won't believe this. How low can you go? I've just taken a photo of a tv program. And it's up to you to decide whether I did it for the sake of the sweater or its contents. Tee-hee.


Uskomatonta, miten alas voi vajota. Otin kuvan telkkariohjelmasta. Tai siis nyt teidän pitäisi päätellä, oliko tarkoitukseni kuvata neulepaitaa vaiko sen sisältöä. Hih. Vaikea paikka.

Did I do anything else during the weekend? Oh yes. Went to a charity concert on Saturday. First of all, I'm a great fan of pianist Martha Argerich and she was performing there. And it was for a good cause: ChildFocus, the Centre for Missing and Sexually Exploited Children in Belgium. --About five years ago when I had just started working in Luxembourg, I heard that Martha Argerich was playing there. The concert was sold out, of course, and despite pestering the organisers with my phone calls, I was still without a ticket on the very evening of the concert. To top it all, I had a stand-by evening at work - we were not allowed to leave before a special permission. Well, I had the time and motivation to make a board at work: a bold text in English, French and German, saying that I wanted to buy an extra ticket. I dashed towards the concert hall, stood at the entrance and endured even more laughter and ridicule than I'd expected - how could I imagine that anyone would have an extra ticket. Until there was an chic elderly lady. She approached me smiling and said that her son had just called her that he was caught up at work and couldn't make it to the concert. She had two season tickets, excellent seats, and she was more than happy to "practise" her English, as she put it, Luxembourg being mostly French speaking. To thank her, I bought us some champagne, and it was just one of those nights you won't forget - the concert was simply fabulous.

Vuorossa kertomus aiheesta "mitä tein viikonloppuna". Lauantai-iltana mentiin likkojen kanssa hyväntekeväisyyskonserttiin. Olen pitemmän aikaa ollut pianisti Martha Argerichin suuri ihailija, ja villit hevosetkaan ei olis pidellyt mua pois hänen konsertistaan, silloin kun semmoinen lähitienoilla järjestetään. Illan tuotto meni ChildFocuksen hyväksi - järjestö, joka toimii kadonneiden ja seksuaalisesti hyväksikäytettyjen lasten hyväksi. Ja tässä maassahan sille riittää työsarkaa. --Viitisen vuotta sitten olin juuri aloittanut työt Luxemburgissa ja satuin sitten lukemaan paikallislehdestä, että Madame Argerich oli tulossa konsertoimaan. Eihän siinä vaiheessa tietenkään enää mitään lippuja saanut, vaikka kuinka pommitin lipputoimistoa puhelimitse. Eivät suostuneet ottamaan edes jonotuslistalle muuta kuin konsertti-iltana ja silloinkin piti henkilökohtaisesti käydä lippukassalla jonottamassa. Kaiken kukkuraksi mulle sattui töissä päivystysvuoro, eli ei saanut lähteä kotiin ennen kuin siihen annettiin erityinen lupa. No mitä siinä töistäkään olisi tullut, olin niin täpinöissä. Askartelin kuitenkin itselleni pahvitaulun, jossa luki kolmella kielellä, että haluan ostaa yhden ylimääräisen lipun. Lähtöluvan saatuani hyökkäsin siis konserttisalia kohti, asetuin ovenpieleen pahvilappuineni ja valmistauduin henkisesti naureskeluun ja ihmettelyyn: kuvittelinko tosiaan, että joku luopuisi lipustaan. Kunnes ovesta tuli sisään vanhempi, hyvin elegantti rouva. Hymyili jo kaukaa ja sanoi, että hän käy yleensä konserteissa poikansa kanssa, mutta poika oli tänä iltana töiden takia estynyt tulemasta. Kausilippu, loistavat istumapaikat, ja rouva oli vielä niin onnellinen, kun sai "kerrankin harjoittaa" englantiaan - hän selitti jotakin, että nuorena puhui sitä paremminkin mutta naimisiin mentyään oli lähinnä puhunut ranskaa. Ostin meille väliajalla samppanjaa, eikä ilta enää paljon paremmaksi olisi voinut muuttua. Yksi niitä elämän unohtumattomia iltoja - kertakaikkiaan upea konsertti.

What else did I do? Nothing much, just look at the weather. - And hereby we made a passage to talk about the weather on a larger scale.


Mitäs muuta tuli puuhailtua? Ei paljo mittään, ei tuohon säähän laittaisi koiraakaan. - Klippeti-klop. Kipitämme aasinsiltaa pitkin sääkeskusteluun.

A week ago I was in my old home town, Tampere. It was late at night and I had just stepped out of a bus. Then I saw these:


Olin tasan viikko sitten vanhassa kotikaupungissa Tampereella. Astuin iltamyöhällä ulos bussista ja näin nämä.

Didn't know what this was all about but have heard later that this was an international campaign against global warning... Snowmen in Sweden, Finland and Russia were pleading for help, they're endangered and may become extinct. Judging by the photos, some of them are in a hopeless situation. Or what do you think?
Snowmen against global warming

Ei ollut aavistustakaan, mistä oli kyse. Sittemmin olen sivistänyt itseäni ja kuullut, että tämä oli kansainvälinen tempaus ilmaston lämpenemistä vastaan. Ruotsin, Suomen ja Venäjän lumiukot pyysivät apua, ovat uhanalainen laji ja saattavat kuolla jopa sukupuuttoon. Kuvista päätellen monilla niistä ei ole enää paljon toivoa. Vai mitä? Lumiukot ilmastonmuutosta vastaan

Still going strong - but for how long?


A seal?

Onk tää hylje?

This is not a snowman, but isn't it pretty? A winter cover of a fountain.


And while we're on the subject, the Earth & Space Week has kicked off here in Brussels. I almost missed my bus one night because I just had to stop and stare at this huge globe that constantly changes colour and different pictures and scenes are projected on its surface. Should you want to read more, here's an official link:
Earth and Space
Greetings from outer space!


and just one more


Ja nyt kun kerran päästiin vauhtiin, niin kerronpa teille vielä senkin, että Brysselissä on potkaistu käyntiin Earth & Space -tapahtuma, jonka symboliksi on erään liikenneympyrän keskelle pykätty tämmöinen 20 metriä läpimitaltaan oleva pallo. Hämärään aikaan se vaihtaa jatkuvasti väriä, ja lisäksi pinnalle heijastetaan erilaisia kuvia sekä maapallolta että avaruudesta. Hyvä jos maltan iltaisin loikata bussiin, kun tuppaan unohtua katselemaan sitä suu auki.

Jos aihe kiinnostaa, täältä löytyy vielä lisätietoa: Earth and Space

******************

I can almost hear you guys yawn, and most of you have made your way to another KNITTING blog a long time ago. IF you're still around, you must be thinking that I just couldn't make a connection between the previous item and knitting. Ha! Will prove you wrong, or at least I'll try.

Had I received an invitation to the opening of that Earth and Space show, this is what I would have liked to wear. It's an old Vogue Knitting pattern, and I know there's another one that's more detailed. Should anyone have that, could you please let me know?
Höh. Teidän haukotukset kuuluu melkein tänne asti... siis niiden teistä, jotka eivät ole jo kauan sitten hakeutuneet muihin NEULEblogeihin.. Jos olette täällä vielä, ihmettelette varmaan, miten muka saan sidottua edellisen aiheen ja neulomisen yhteen; ei oo mahdollista. Hah! Katsokaapa vain, ainakin mä yritän.

Jos olisin saanut kutsun Maa ja Avaruus -näyttelyn avajaisiin, tämmöinen paita olis pitänyt pistää päälle. Kyseessä on vanha Vogue Knitting -lehden ohje, ja mä tiedän, että on olemassa myös yksityiskohtaisempi malli. Jos kenelläkään sattuu olemaan sitä, voisitteko ottaa yhteyttä tai siis ilmoittautua tavalla tai toisella?


And I'm done for tonight. Tomorrow there should be a new knitting meeting after the tv-program was broadcast last week. Let's see whether we fit into the cafe any more. Oh my, what will I take along? I have nothing nice going on. Well, it'll be so crowded that a tiny sock project will probably be the best option.

Nyt alkaa pikkuhiljaa riittää tältä illalta. Huomenna olis tarkoitus mennä paikalliseen neuletapaamiseen, siis siihen, jossa edellisellä kerralla meni pupu pöksyihin, kun siellä olikin tv-ryhmä kuvaamassa. Lähetys tuli telkkarista viime viikolla ja nyt odotellaan varsinaista yleisöryntäystä. Mahdutaankohan enää koko kahvilaan? Ja mitä mä oikein otan mukaani käsityöksi, ei mulla ole mitään...

8 comments:

am-tm said...
This comment has been removed by a blog administrator.
am-tm said...

I think, the beautifil huge globe is a symbol of your saying.That's given me thought somethig not only knitting,but meditating...

Kati E said...

Niin, sullahan ei ole lankaa eikä puikkoja. Mitäs nyt... Äkkiä lankakauppaan ennen kuin menet sinne tapaamiseen!

Ja toivotaan, että se tv-ryhmä on jäänyt tällä kertaa tulematta. :)

Anonymous said...

Oi ihana Tampere!! Koti-ikävä iskee, vaikka en ole joutunut Espoota kauemmas kotoa. Täällä sentään myydään mustaamakkaraa kaupassa... Sieltä ei varmaankaan löydy?

Johanna P

Carita said...

Kivoja kuvia, tahtoo kans takasin Tampereelle...

Kati E said...

Siis mitä!? Oletteko te kaikki Tampereelta? Mä en ole... Enkä kyllä halua sinne. Tai sitten jos on ihan pakko... :S (Meillä on muuten mökki Tampereen kupeessa...)

AnneV said...

Yllätys tämä oli minullekin. Siinäs näet Kati, Tampereelta saa neulomisgeenejä tai ainakin neulomispöpöjä.
(enkä mennyt eilen lankakauppaan, enpäs mennyt... En ole virallisesti hamsteritempauksessa mukana, kun mulla tää ostokielto pärähti päälle jo siinä vaiheessa kun selvittelin noita varastoja ja meinasin nääntyä pussukoiden alle. Eikä periaatteessa sais aloittaa edes uusia projekteja ennen kuin noita keskeneräisiä on --hmm-- viimeistelty. Ja sit olis jossain vaiheessa selvitettävä ja kuvattava myös Suomessa olevat langat.

Mutta paikallisessa neuletapaamisessa oli kivaa, kuten odottaa sopii. Telkkariväkeä ei tällä kertaa näkynyt, mutta yksi radiotoimittaja oli änkenyt mukaan. Kuvia ei paljonkaan kertynyt, näille tähtösille oli jo iskenyt jonkinlainen ujous päälle - tosin se on vähän myöhäistä sen jälkeen kun näkyivät viime viikolla paikallisessa telkkariohjelmassa. Eihän Belgialassa olekaan kuin kymmenen miljoonaa ihmistä, ja kanava näkyy myös joillakin Saksan, Ranskan ja Luxin alueilla.

urraca said...

Hi from Madrid.

I think I still have a similar pattern from an old "100 idées" mag, but it was less detailled (a colour per continent only).

I'll email you about Madrid yarn stores for your friend.

Urraca | merinas.blogspot.com