Thursday, April 20, 2006

Häivähdys purppuraa...eiku pinkkiä

Useampikin neulebloggari on ihmetellyt, missä kevät viipyy ja kuka sitä oikein jemmaa. Voin kertoa osaltani, että täälläpäin sitä ei ole pahemmin näkynyt. Todistusaineistona käytän yli vuoden vanhaa kuvaa naapurin kirsikkapuusta, jonka olen näköjään laittanut blogiin 23.3.2005. Se saattaa olla kuvattu muutamaa päivää aikaisemminkin, mutta joka tapauksessa tuolloin puu on näyttänyt tältä:



Nyt olen sitten kytännyt samaa puuta jo viikkotolkulla eikä se ole juurikaaan näyttänyt risupuskaa kummemmalta. Tässä tilannekuva päiväyksellä 9.4.2006




Pääsiäisreissun aikana puu oli näköjään päättänyt avautua, ja tämmöisessä kunnossa se oli 17.4.



Täytyy tunnustaa, että välillä teki mieli leikata tämä kirsikankukkahuivi pieneksi silpuksi ja käydä liimailemassa sen kukkaset naapurin puuhun. Tää on nyt siitä Pichenette-mohairia (valmistaja Plassard), jota vonkasin joku aika sitten. Jonkinlainen korvike Kidsilk Hazelle, paksuus kutakuinkin sama mutta ei sisällä silkkiä eli on tietysti jonkin verran karheampaa. Hassu juttu I: huiviin tuli ilman sen kummempia suunnitelmia tuhat kukkasta. Hassu sattumus II: koko vehje on matkustanut ikäänsä nähden aika laajalti - lentokoneella on lennelty, luotijunalla suhautettu pariinkin maahan ja autollakin se on matkustanut ainakin 2000 kilometriä. Onko sitten ihme, jos se on väriltään kuin pilaantunut marjapuuro.

1 comment:

Anonymous said...

Huivi on kaunis ja ainakin kuvassa tuo väri on just ihana!