Sunday, February 11, 2007

Don't mind me, I'll just hover here for a while - Lohikäärmeet Brysselin yllä

Phew! Finally it's done... and so am I. After taking this photo in the afternoon, I've run into even more trouble but let's not dwell on that. Not today anyway. I'll post more details of the whole thingy later on but let's just say that my shawls have a tendency to become larger and larger. What next?


Se on siinä! Meinas tulla uskonpuute - langanpuute jo tulikin - mutta niistäkin selvittiin. Otin kiireesti kuvan valmiista huivista tänään iltapäivällä just ennen kuin rupesi satamaan, ja sen jälkeen onkin tapahtunut kaikenlaista (ette halua tietää inhottavia yksityiskohtia, ja vaikka haluaisittekin, mä en taas tahdo kertoa kaikkea). Tuikkasin huivin värikylpyyn, mistä olikin yllättäviä seuraamuksia. Riittääkö jos sanon etten varmaan huomenna kehtaa mennä meidän ruokalaan syömään kun sormet on kuin Shrekillä? Ja mistähän mahtaa johtua, että viimeaikaisten projektien kanssa on ollut pieniä mitoitusongelmia. Niin että mitähän seuraavaksi? Tämäkö?Tempting as it is, I think I'll save this for December this year. Provided that all the other big projects for other months have been finished, I should have quite a good selection of leftover yarns. (picture source here)


Malli houkuttelisi jo nyt, mutta ehkä säästän tämän joulukuun työksi. Jos näistä muista kuukauden projekteista jää jämälankoja, nehän voi sitten käyttää tähän loimeen. (kuvalähde täällä )

Sitten kun olen saanut vihreän värin irtoamaan sormistani, tekisi mieli aloittaa jotain valkoista. Sairaslomalle lähtiessä piti pakata mukaan kilo Italiasta ostettua merinosekoitetta, mutta onneksi se jäi odottelemaan tänne kotiin; en olis millään saanut sitä kulkemaan matkalaukussa takaisin Belgiaan eikä se kuitenkaan olisi muuttunut langoista puseroksikaan. Kauheeta kun sairasloma meni ihan sairastamiseen (ja hoidoissa juoksemiseen, ihan vähän vaan). Mielessä on jo pitkään pyörinyt muutama ominaisuus, jotka puserossa saisi olla: valkoinen siitä siis tulee ja kuviona saisi olla ohuita palmikoita tai vähän pitsiä tai miksipä ei vaikka molempia. Helmassa saisi olla joku epätavallinen palmikkomalli, ja sitten kaulus voisi yltää aika korkealle ja siinäkin saisi olla jotain jujua. Vaan mistäpä semmoinen malli tähän hätään löytyisi?


Now, once I've scrubbed my fingers clean of the green dye, I'd like to start something white. I've had something on my mind for several months now: it would be nice to find a pattern for a white sweater which would either consist of cable or lace or both. And it would be nice if it started with an unusual rib pattern, and a high collar would be a plus, too. Wonder whether I'd find a pattern like that?
7 comments:

villasukka said...

Huivista tuli mielettömän upea!

Kati E said...

Mä ottasin ton ekan paidan eiku kolmanne eikun tokan. Tai ne kaikki? :DD

Anonymous said...

Upea huivi! Hieno idea tuo hevosloimi, siihen saiskin jämälankanöttösiä tuhottua. Jos joku noista ihanuuksista pitäisi valita niin kolmas.

Johanna K said...

Mä ottaisin kolmannen tai tokaks alimman.

Kristel said...

Ooh tuota lohharia. :)

Tuhannet kiitokset, paketti tuli tänään turvallisesti perille. Pitääkö minun nyt toteuttaa uhkaukseni ja neuloa Merinosilk-sukat? :)

Stricker said...

Ai kun on hieno lohikäärme! Mieletön työ ollut tuossa! Ja värikäsittelyn tulosta odotellaan tietenkin malttamattomana. Tosi kauniita palmikkoneuleita, en osaisi valita ollenkaan noista :-).

AnneV said...

Aika jännää: se malli, josta taas itte tykkäsin eniten, ei oo saanut yhtään puoltoääntä. Fäänlaand nyl puään. Aloitin tuota alimmaista, tai siis luulin tekeväni koetilkkua mutta se alkoikin suoraan muotoutua puseroksi. Olen taas vaihteeksi nesteessä jaappanisymbolien kanssa, mutta sehän ei ole mitään uutta. Lankana Marks ja Kattensin Higgin's vai mikähän sen nimi oli. Joka tapauksessa pienenpientä irtonaista tweed-ryyniä on paikat väärällään.