Monday, April 02, 2007

Mistäs lähtien otsikon keksiminen on vaikeaa ollut? Taidan olla vähän väsynyt

Kolme päivää poissa kotoa, ja mitä ehtiikään siinä ajassa tapahtua? Taloja myydään, ihmisiä kuolee ja kolmenkymmenen naisen lauma ehtii laittaa aika helkkarin paljon villaa mykkyrälle. On maanantai-ilta ja olen juuri tuupannut pesukoneen täyteen pyykkiä, että sais taas sen verran vaatteita puhtaaksi, että voi taas lähteä seuraavaan reissuun. Tässä vaan muutama tuokiokuva viikonlopun touhuista:

Tältä musta tällä hetkellä tuntuu. Viedään kuin kuoriämpäriä. Todellisuudessahan kuva on lanka- ja käsityömessuilta Kölnistä - johan se nyt on korkea aika esitellä tulevan talven neuletrendejä.
Jos kuitenkin katottais tää kesä ja perhoset ensin.Rumasukkainsinöörien päivät on sitten luetut ja leipä loppumassa: Kaffe Fassett on valjastettu suunnittelemaan sointuvia sukkalankoja.Eikös ollutkin näppärä aasinsilta? Kaksi päivää könysin Kölnissä ja tänään otin sitten (taas) töistä vapaapäivän ja osallistuin Saksan Jülichissa varsinaiseen väri-iloitteluun: Kaffe Fassett ja Brandon Mably opastivat meitä lankavuorelta toiselle - kritiikkiäkin saatiin. Meidän piti tosiaan neuloa etukäteen pieni mallitilkku, jotka sitten ruodittiin heti kurssin alkajaisiksi. Sattuneesta syystä olin vääntänyt omaani hotellissa aamuyöhön asti enkä suoraan sanoen ollut mitenkään hurjan innokas kuulemaan yksityiskohtaisesti sen vikakohdista - kaiken korvasi kuitenkin kurssin lopussa saatu palaute. Selityksiä ja sepustuksia tulee lisää, mutta nyt oon ansainnut rentouttavan suihkun ja sitten muutaman tunnin unen ihan omassa sängyssä. Huomenna töihin silmä kirkkaana, illalla täytyy pakata, keskiviikkona hilpasen Suomeen ja sitten päästäisen jälkeen takaisin. Ehtiskö kukaan piipahtaa täällä silittämässä vaatteita ja toimittamassa muuta pientä askaretta? Perunankuorimaveitsenkin ostin. Vielä kun kerkiäis tässä vauhdissa jotain perunoita kuoria ja keittääkin. Ei tullut suurperheen emäntää tästä tytöstä - ja niin erilainen vois elämä olla jos asiat ois menneet toisin.

Jukka, Godspeed

2 comments:

Raglana said...

Eih, onko tosiaan Kaffe-sukkalankoja olemassa. Ei tää voi olla aprilliakaan. Kotiapulainen ei tosiaan olisi pahitteeksi työssäkäyvälle!

AnneV said...

No minä reippaana tyttönä otin ja kysyin asiaa ihan gurulta itteltään, ja se sanoi että minkäs hän voi kun Regialta otettiin yhteyttä ja pyydettiin niin pakkohan se oli. Niin että kohta on tosiaan puoli Eurooppaa täynnä työttömiä rumasukkainsinöörejä.