Tuesday, August 22, 2006

Lea Strickdeckchen

Saksassa ilmestyy liuta tiettyyn aihepiiriin liittyviä lehtisiä, ja upeimpia neulottuja liinaohjeitakin ilmestyy (mun mielestä) Diana-sarjassa. Lean ja Dianan erityislehtisten hinnat on yleensä alle viisi euroa, joten niissä on hinta ja laatu kohdallaan. Saksan puolella käydessä tarttuu usein mukaan lehtisiä jopa parilla eurolla; tämän kyseisen Lean vähittäismyyntihinta on 3,50€, siinä on 32 sivua ja 35 ohjetta hyvinkin helpoista neulotuista lautasliinarenkaista aina 146-kerroksiseen suureen pyöreään liinaan asti, samoin vähän tavallisesta poikkeavia muotoja kuten soikea liina tai sydämenmuotoisen liinan reunapitsi. Ohjekuvat on selkeät, erilaisia aloitusmuotoja esitellään teoriasivuilla ja neulesymbolit ovat loogisia - usein jo pelkästä symbolista tajuaa, miten silmukoiden ristiminen tai lisääminen pitää tehdä.

Jos nyt jotain negatiivista pitää etsiä, niin kuvat ei aina tuo työn parhaita puolia esiin. Jotkut värit hukkuvat taustaansa, jotkut näkyvät muuten vaan suttuisina ja joidenkin liinojen päälle on kasattu astioita suunnilleen Villeroy&Bochin puolivuotistuotannon verran. Mieleen hiipii epäilys, mitä liinan päälle kasatuilla tavaroilla oikein peitellään... virheitäkö?

Yleisarvosana vanhanaikaisella kouluasteikolla kiitettävä 9½.


4 comments:

Stricker said...

Mä ostan usein niitä 2-3 euron lehtiä ja monesti niissä paljon parempia neuleita kuin kalliimmissa ... sukkalehdet ne tietenkin on mun suosikkeja ja ne ostan kaikki mitkä löydän. Kalliimmissa lehdissä on usein liikaa muotikuvia ja hömppäneuleita, jota tavallinen taaplaaja ei voi pitää, mutta halvemmissa tavallisia juttuja.

nanna said...

Ai mitäkö niillä tavaroilla piilotellaan? No vaikka sitä, että voidaan helposti pistää vahinko kiertämään kun se huolella suunniteltu 200-kerroksinen liina ei sitten ollutkaan ihan tasainen ympyrä. Kyllähän sellaisen aina kuvauskuntoon virittelee vaikka jeesusteipillä - ihmetelkööt sitten mummot kotonansa, kun tulikin neulottua iso uimalakki...
t. katkera nimimerkki "yritinpä tuota joskus minäkin"

fiseigh said...

replica bags nancy replica bags by joy replica evening bags

shathea said...

w1q82h1u98 m8k57z3s53 g2s77i0w73 q6g28v9s46 q0d89s0v71 z1v02u2c56