Monday, May 01, 2006

Bunkashuppankyoku!

Hehee, otetaan nyt sitten se kirjaesittely ekanaks. Näitä en muista nähneeni muissa blogeissa vielä; kyseessä on kaksi japanilaista lelu- tai maskottikirjaa, joiden ISBN-numerot ovat 4-529-04114-X (kuvassa vasemmalla) ja 4-579-11061-7, ja toisen nimi on bunkashuppankyoku, mikä tarkoittaa söpöstelyhöpöstelynöpöstelyä (tai sitten ei).

Ja ennen kuin hyökkäätte Amazonille tai johonkin muuhun nettikauppaan, heitänpä tähän vielä pari muutakin linkkiä. Jos käytte Pariisissa, siellä kannattaa ratsata parikin kirjakauppaa: Junku ja Brentano's. Molemmissa on paljon eksoottisia neule- ja askartelukirjoja.
Vasemmanpuoleisessa kirjassa on 59 erilaista eläinhahmoa, jotka on tehty virkkaamalla, ompelemalla tai huovuttamalla. Neulottuja ei jostain syystä näkynyt. Mukana on kaava-arkki ja selkeät kuvaohjeet, eli ei haittaa vaikkei japania osaisikaan. Osa ohjeista on sellaisia eläinhahmoja, joiden voisi kuvitella vetoavan muksuihin - osa taas on niin ugaa-juttuja, ettei tämmöinen keski-ikäinen täti osaa kuvitella niille oikein mitään käyttöä. (Virkataan pallukoita, ommellaan niille muutamalla pistolla kasvot ja laitetaan ne sitten munakennoon. Miksi?)Mutta mie ainakin tykkään näistä eläinhahmoista oikein oikein kovasti.Sitten tämä toinen kirja esittelee 15 tapaa silpoa sukkia ja käsineitä sekä antaa niille sitten uusi elämä maskotteina. Kuten näkyy, melkein kaikki käytetään hyväksi:Ja tämmöttiä pikku pöppiäisiä niistä sitten syntyy:


Tässä siis raaka-aineet...
..joista voipi tehdä vaikka kissan!

4 comments:

meemu said...

Tuossa onkin hyvä uusiokäyttöidea parittomille sormikkaille. Ne kun ovat meidän perheessä jatkuvasti lisääntyvä luonnonvara;)

tuitu said...

Meillä taas on parittomia sukkia n 600 kappaletta :D Täytynee ruveta tuunaamaan niistä leluja...

Minna said...

Kyllä ne japanilaiset osaa!

Mulla kyllä henk.koht. hermo kiristyy jo kun katselee tuota pienenpientä sukkaa, josta on leikattu pienenpieniä osia, jotka sitten pitäisi ommella yhteen pienenpienin pistoin. Mutta muuten ihan kiva idea! Eikä uskoisi lopputuloksen perusteella, että valmistusmateriaali on ollut entisessä elämässään sukka. :)

Minna said...

Kiitos kirjaesittelystä! Mielenkiintoista...