Sunday, May 21, 2006

Pferdaufgestrickterblumenwiese - Heppakukkaniitty

That's today's crazy word for you, folks. It describes my mood and state of mind just perfectly. I was supposed to buy myself a suitcase - or actually, that has been idea has been stored in the back of my head for several weeks now. Everywhere I went, I've kept my eyes open for it - too bad that I haven't spotted one, although there's been plenty of other things to see.

It IS a word.Päivän sana kuvaa hyvin henkistä tilaani tällä hetkellä. Piti vihdoinkin käydä ostamassa uusi matkalaukku - tai siis nyt vaan loppui aika, on se ajatus kolkutellut takaraivossa jo pitemmän aikaa. Viime aikojen reissuissa olen yrittänyt pitää silmäni auki siltä varalta, että maailman ihanin laukku kurkistaa jostain laukkuliikkeen ikkunasta. Höpöhöpö. Mikä ihme siinä on, että kun lähtee täsmäostoksille, sitä etsittyä juttua ei taatusti löydy, mutta kaikkea muuta ryönää tarttuu mukaan, puhumattakaan niistä hömpötyksistä, joita vain bongailee kauppojen ikkunoissa.


Here we go again. Aachen, Götz and Götz yarn shop.Piuuung! Jotenkin mä palaan tänne aina kuin kuminauhan vetämänä. Götz & Götz -lankakauppa Aachenissa.
These are specially made for Götz & Götz. Cashmere and silk yarn in Noro-ish colourways.Näitäpä en ollut ennen siellä nähnytkään. Kashmir- ja silkkilankoja noromaisesti värjättynä.
This is one way of using them. Or knit together with some dull grey yarn.


Jaa että mitä niistä voi tehdä? Lisälankana jonkun tylsän harmaan kanssa tai sitten voi kutaista vaikka tämmöisen huivin.

Me want, me want!

Tässä olis lisää baddinghuivivärkkiä ja siihen sopiva nappi... tai ainakin joku kiinnitysväline. Eikä maksa paljon. Mä haluun, mä haluun.


Some window shopping next.
Should I stay or should I go now? Should I buy or should I make one?Sitten vähän ikkunaostoksia väliin. Pitäiskö tämmöinen ostaa vai tehdä itte?


Woo-hoo, scorpio shoes! I might buy these ones, but only when the price comes down a bit.Skorpparipopot. Voisin jopa ostaa, mutten kyllä tuolla hinnalla. Täytyykö olla passissa sitten kun alennusmyynnit alkaa?

My new Boo bag. Not Boogabag. And granny shoes which feel just a comfortable as cabbage leaves around my feet. (And just for the record: the flap of the bag reflects light in a funny way, it is darker in real life.)Mun uusi Boo(ga) bag. Tai siis ilman gagaa. Ja kaalinlehtikengät, jotka sekä näyttää että tuntuu siltä kuin olis kietonut kaalinlehtiä jalkojensa ympäri. (Suvaitsen vielä huomauttaa, että laukun läppä on jotenkin puoliavoimena ja heijastaa valoa hassusti; oikeasti se on kyllä tummempi ja mätsää muihin yksityiskohtiin ihan hyvin.)

Nah, forget making a swatch first, just start knitting. A wonderful example of a knitter's ever-changing mind. Wonder how THIS looks like.Loistoesimerkki siitä, miten neulojan mieli voi muuttua työn edistyessä. Tämmöistä varten on ihan turha neuloa mitään mallitilkkua.Weather forecast: sleeve length is a good indicator of this summer's weather. The longer the sleeves, the colder it'll be. I guess we're heading towards a new ice age.

Vanhan kansan sääennuste: jos mallinukella on toukokuussa pitkähihainen pusero, kesästä tulee kylmä. Mitä pitemmälle hihat ulottuu ranteen alapuolelle, sitä kylmempää on odotettavissa. (siis näin meidän kesken: mallinuken kädet ei yleensä ole sieltä lyhyemmästä päästä. Entäs sitten kun oikea ihminen vetää tämän virityksen päällensä?)
Ruskea ja turkoosi voi tosiaan toimia yhdessä. Hassua kun on tottunut näkemään tätä kuosia lähinnä mustavalkoisena tai puna- tai sinivalkoisena.


And the suitcase? Nah. I'll take the old one even though I can't drag it on the streets. That'll teach me travel with less baggage.

Niin ja se matkalaukku? Emmie jaksa enää ettiä, lähden reissuun sillä vanhalla rämpällä vaan, vaikkei sitä oikein voikaan vetää perässään. Opinpahan pakkaamaan mukaan vain välttämättömimmän.

5 comments:

Sophie said...

Excellent decision. What's the point in buying another suitcase? Spend the money on filling the old one.
I Should go to Aachen, one of these days.

KirsiÄr said...

Kukahan niitä matkalaukkuja muuten suunnittelee? Kaikki hyvät on aina tylsiä. Ja hauskat useimmiten huonoja. Ja jos matkalaukkufirmat keksivät käyttää värejä, ihan taatusti kaikilla on neonkeltaista ja pistävänpinkkiä. Yritä sitten erottaa niitä laukkuhihnalta.

Menenpä tsekkaamaan kartalta, missä se Aachen oikein onkaan. Ja minnekäs sinä olet matkalla seuraavaksi?

AnneV said...

Sophie-dear: yes you should. There's Junghans-Wolle outside of the city center but easy to reach if you go by car.

Kirsi: Malta vielä vähän.

Karoliina said...

Eikös siellä Pelkiassa tehrä niitä Samsoniittejä?
Matkalaukku on raivostuttava kapine. Ainakin mun laukkuni painaa jo tyhjänä ties kuinka monta kiloa. Ryanairilla jäisin varmaan Pirkkalaan kirstuni kanssa.
Siirry intialaistyyppiseen matkustamiseen: kasaa kaikki kamppeesi nyytteihin ja muovikasseihin ja sitten tunge ne kaikki käsimatkatavaraloosteriin. Kätsää. Ei tartte jonotella matkatavarajonoissa.

AnneV said...

Niiinno, koskas tämän blogin pitäjä on mitään tehnyt helpoimman kautta? Emminä niitä Samsoniittejä halua (kun semmoisen vois vaikka löytää turhan helposti). Mulla on ollu yli 10 vuotta sama laukku, josta tykkään ihan kauheesti. Se on just sopiva eli siihen ei mahdu niin paljon kamaa että olis suurta pelkoa ylipainomaksuista, ellei sitten intoudu siirtämään neulekirjastoaan maasta toiseen. Nyssäkkäpakkausta vois tietty kokeilla.