Friday, December 23, 2005

Joulurauhaa...tai joulukaaos, ihan miten vaan

Hirvee kiire. Viimeinen ilta Brysselissä kului joulutorilla haahuillessa, vaikka tähdellisempääkin tekemistä olisi ollut. Nyt olen sitten Suomen kamaralla, ja täällä on näköjään ihan perinteinen jouluaatto tiedossa: oli pitkä sähkökatkos enkä sitten ehtinytkään tehdä kunnollista blogipäivitystä aamupäivän aikana.

Aloitin äiskän kissan nukkumiskorin neulomisen viime yönä, ja tänä aamuna se valmistui huovutuskuntoon. Just kun pesuohjelma oli viimeisillään, sähköt posahti pois päältä. Nyt kiikutetaan sitten märkää lampaanhajuista neulottua koppaa mukana - kyllä nyt ilahtuu sekä äiskä että kissa. Ei vaiskaan, tässä olis nyt kaksi minuuttia aikaa mennä äiskän luo ettei huudeta myöhästymisestä. Palailen järjestämään näitä kuvia sitten loppuillasta, jos vaan sähköt pysyy päällä Onneksi kinkku oli jo paistettu!


Tässäpä vielä linkki Brysselin joulumarkkinoille

Oulun seutu ja Lappi olivat erityisen hyvin esillä. St Catherinen kirkon viereisellä aukiolla kohosi jonkinlainen kota, josta sai ostaa loimulohta, poronkäristystä ja muuta eksoottista sapuskaa - huomaa myös revontulet leimuamassa kodan sisäpuolella.

Paikallisiin jouluperinteisiin kuuluu myös karuselli, joita oli ihan kaksin kappalein. Molemmissa varsin erikoiset istuimet. Jotenkin tuntui, että muksut jopa pelkäsivät osaa näistä viritelmistä.

Kaupungin keskustorilla pyöri puolen tunnein välein valo- ja musiikkishow, jonka oli kai tarkoitus esitellä EU:n valtioita. Osa symboleista oli ihan helppoja ja tunnistettavissa, osa puolestaan tuntui olevan hyvinkin amerikkahapatteisia, mutta viimeistään siinä vaiheessa kun ilmoille kajahti "Freude schöner Götterfunken" niin johan taas sydämessä sykähti. Mutta kaikkein hauskimmalta kaupungintalo näytti show'n loppupuolella, kun taustalla soi Mozartin Requiemin Lacrimosa-osuus ja ruskea talon ulkokuori muuttui vähitellen piparkakkutaloksi.

Ai juu, kaupungilla oli irrallaan paljon kaikenlaisia soittajia ja helppoheikkejä. Jos teille sanoo jotain kokoonpano 3Mustafas3, niin tuo isompi poppoo soitti hyvin samankaltaista musiikkia. Yksittäiskuvassa oleva hemmo puolestaan soitti säkkipilliä ja tanssitti samaan tahtiin marionetteja, jotka oli sitonut polviinsa. Kaikkea sitä näkee!


No comments: