Saturday, January 21, 2006

Valmistautukaa! - Ready, steady...

Saanko esitellä: tässä vakituiset petikumppanini joulun jälkeen. Aiemmin en ole pahemmin käsiäni rasvaillut, mutta yvesrokkerin alesta ostin ensin yhtä käsirasvaa ja sitten kotoa löytyi yllättäen toinenkin puteli. Jokailtainen rituaali on siis ollut vetää käsiin niin paljon rasvaa kuin ne vaan imee ja sitten puuvillahanskat päälle. (Yök - takauma lapsuuteen, jolloin mulla oli kuiva iho ja silloin jouduin kans pitämään öisin hanskoja kädessä. Ne tuntui kamalilta.) Ensimmäisten päivien aikana ei tarvinnut kuin avata rasvatuubin korkki, niin kuului semmoinen SSSSLLLUUUURRRPPPP ja kädet suunnilleen imaisivat rasvat itseensä. Kynsiviilaakin olen käyttänyt. Vetäkää iso risti seinään.

Heitän muuten tässä vaiheessa syötin, että tulis paljon kommentteja ;-)
Mikä on teidän lempparikäsirasva ja miksi?May I introduce: these guys have been going to bed with me every night since Christmas holidays. Earlier I haven't used hand creams regularly but since a couple of months I've been waiting for an important event where the skin should be as smooth as possible. So, every night I've put on as much hand cream as the skin in my hands can absorbe, and then sealed the deal with a pair of cotton gloves (which feel absolutely yucky). What's even more incredible, I've even filed my nails - highly unusual. But I have to confess that there is a big difference - when I started the procedure, I'd hardly opened the cork when my hands virtually sucked out the cream out of the tube.

And although this may be a cheap shot, I use this opportunity to fish out as many comments as possible ;-)
What is your favourite handcream and why?Mistä moinen viitseliäisyys? Varmasti kekkaatte sen näiden muutaman kuvan jälkeen. Nämä on napattu keväällä Kölnin messuilla. Silloin jo jäi vähän kutkuttelemaan...

Why all the fuss? I'm sure you'll figure it out after seeing today's photos. The following three were taken at the Hobby and Crafts Fair in Cologne, and I think that's when I first let this idea enter my mind.
Kutina kävi vain pahemmaksi Helsingin syyskuisten messujen jälkeen, sieltä lähti mukaan nämä silkkikuidut. - Valitettavasti tänään ei ole vielä muuta näytettävää, palataan asiaan huomenna, kun olen tärvännyt yhden arvokkaan lepopäivän.And the itching got worse after visiting another crafts fair in Helsinki last autumn. That's where I bought these raw silk fibers. - But now you'll have to wait until tomorrow night to see how I spent another precious Sunday.

11 comments:

Raisa said...

No en tiedä siitä lempi-käsirasvasta, mutta tällä hetkellä käytän tällasia: Glamour of Swedenin Skin care - very dry skin -käsirasva ja toinen on Miramen käsirasva. Käytän aina useampaa kerralla, vaihtelun vuoksi! ;)

Lankakomero said...

Minä en ole koskaan tarvinut käsirasvoja enkä vartalovoiteita muutamia poikkeuksia lukuunottamatta eli olen silloin tehnyt käsilläni jotain sellaista, mikä on poikkeuksellisesti kuivattanut kädet.

Katja said...

Atooppikkona minulle on valitettavasti vieläkin todellisuutta nuo sinun lapsuuden muistot... Apteekin rasvoja menee kilokaupalla, mutta onneksi saan niitä reseptillä hieman edullisemmin.

KristiinaS said...

Lemon juice & glycerin, ja lasiviila on ehdoton!
Noissa villakuvissa suuri kuva on molemmissa sama.

Stricker said...

Mulla tuppaa talvella varsinkin kuivamaan kädet ihan kamalasti ja atoopikkona saan myös ihottumaa. Pienen sotkumaakarin kanssa saa myös olla jatkuvasti pesemässä käsiään, mikä vaan pahentaa tilannetta. Mä olen jatkuvasti etsinyt sitä täydellistä käsirasvaa, mikä ei maksaisi maltaita ja kuivuisi todella nopeasti. Nyt olen aika lähellä sitä Neutrogenan uudehkolla nopeasti kuivuvalla. Se on kyllä aika tyyristä kamaa, mutta riittoisaa. Liian harvoin kyllä tulee käytettyä ja juuri tuo yöksi hanskojen kanssa olisi hyvä juttu, mutta ei tule tehtyä.
Jännityksellä odotan keitosten pääsyä lopulliseen muotoon!

Ziina said...

minulla on käytössä erioilin hajuton käsivoide, ei tarvitse saada oksennusmigreenikohtausta joka kerran kun rasvaa kädet kun ymmärtää käyttää hajutonta tuotetta...

Pirkko said...

YR:n arnikkivoide on minusta ihan hyvä. Mun tartteis varmaan kans alkaa harrastaa tehorasvauksia niin kuin sinä. Tiedän erittäin hyvin, mihin tarvitaan supersileät sormet ;-) Kurssi oli ilmeisesti antoisa?!

KirsiÄr said...

Mä käytän ihan oliiviöljyä pullosta. Jos kaipaan kuorintaa, heitän vähän hienoasokeria mukaan ja hieron käsiä yhteen. Joskus vaivaavat aukeilevat kynsinauhat; niihin tehoaa Bodyshopin manteliöljy.

Mutta milloin leikit Ruususta?

Lape said...

Atoopikkona, saan ostella isoja puteleita rasvaa halvennuksella Apteekeista... käytössä tällä hetkellä on Aqualan L... pumppupullossa... hajuton... ja imeytyy kivasti... joka päiväisessä käytössä...

Joudun edelleen ajoittaan nukkumaan käsineet kädessä, tosin käytössä on silloin kovemmat aineet... keskivahvat kortisonit :S

AnneV said...

Vautsivau, täällähän on hyviä vinkkejä ja paljon uusia tuotemerkkejä. Tuo Lemonjuice jne. olikin unohtunut, siitäkin tuli lapsuudenmuistot mieleen: äiti käytti sitä ja mä olin kateellinen, kun mulle tosiaan laitettiin niitä öklöjä paksuja rasvoja, jotka ei imeytyneet ikinä, ja lemonit hävisi äitin ihoon tosi nopeasti ja vielä tuoksuikin hyvältä. Epistä.

Kirsille sen verran kommenttia, että mä olen joskus kesällä käyttänyt oliiviöljyä kantapäiden hoitamiseen. Tosin se on kyllä ikävää, kun sen jälkeen kaikki roskat tarttuu jalkapohjiin, tai sitten jos pesee öljyt heti pois, niin iho kuivuu taas uudelleen.

Suuri Ruusunen-teemapäivä oli tänään. Varsinainen antikliimaksi, etten paremmin sano. Kauheet odotukset ja sitten paha mieli. Kuvia tulossa kohtapuoliin (tarkistan samalla tuon Kristiinan mainitseman tuplavillakuvan, vaikka mulla kyllä ne näkyy erilaisina).

Claudia said...

Hi Anne,

First, I have to tell you that you're much too funny to be depressed! I found your link on Mitsuko's (Am-Tm's) blog. And your photos and coments made me laugh out loud, especially the socks on all those nedles, which is a good thing on a morning when I have so much work to do and a headache - LOL!

And my favorite handcream? Well Heal My Hands or course (It's my business, I developed the formula)

Anyway, Tyour hats are beautiful and I've enjoyed reading about your fiber adventures!