Thursday, January 19, 2006

Outo olo

Autenttinen lausunto:

- Äiti, sinä kun olet tuntenut mut pienestä pitäen, niin voisitko luetella viisi mun omituista tapaani?
- Ei sulla taida sellaisia olla, sää oot niin harvinaisen suurpiirteinen ihminen. Mutta tuota jatkuvaa langan ostamista minä en kyllä ymmärrä.


Valitan. Joko mä olen niin tasaisen omituinen tai sitten mahdollisimman kaavoihini kangistumaton, että muita erikoisia tapoja ei oikein irtoa. Sen verran mitä muiden blogeista olen näitä tapoja bongannut, mulla ei tosiaankaan esiinny samoja taipumuksia. Tehdään siis otos muualta ja verrataan mun käytöstä näihin satunnaisesti valittuihin jutskiin:


1) Lakanat täytyy silittää/mankeloida. - No ei tartte, mulla on joustolakanat.

2) Ennen nukahtamista peitto pitää asetella jollain tietyllä tavalla.Boink. Se on noin 30 sekuntia kun meitsi on unessa, siinä ei paljon paikkoja järjestellä. Mä nukun ihan missä vaan ja koska vaan ja ilman peittoa tai kokonaan tai osittain peiton alla tai sohvalla tai autokorjaamolla istuvillani autonrenkaan päällä. Oikeesti. Ja sit mä nukun aamuun asti enkä tiiä maailmasta mittään siinä välillä, en käy edes vessassa.

3) Pitää tehdä kauppalista ja kulkea kaupassa sen mukaisessa järjestyksessä (tai toisinpäin) - Ostan kaupasta säännöllisesti vain mysliä ja maitoa ja muuten kuljen siellä kuin Liisa Ihmemaassa. Kappas, tuommoistakin jugurttia on tullut markkinoille. Ja mitähän muuta tekis mieli maistaa - otanpa tuosta vuoristomangoja ja apinan aivoja.

4) Pyykit pitää ripustaa/viikata sillain ja tällain ja tollain. - Annen versio: pyykit pestään ja kuivataan ilman mitään erityistä hulabaloota. Ainoa ongelma on ehtiä saamaan pyykit kuivaksi ennen kuin niitä tarvitaan seuraavan kerran.

5) Tarkistan sata kertaa ennen lähtöä, että avaimet, kännykkä ym. on mukanaTämä olisi ehdottoman suotavaa vaan eipä oikein tule harrastettua. Kerran olen jättänyt avaimet kämpän oveen lähtiessäni kesälomalle (kiitos, R, tilanteen pelastamisesta). Kännykkää etsin aika useinkin soittamalla siihen maapuhelimesta. Viime perjantaina kävin ensin ruokatunnilla ostamassa lottolapun ja menin sitten suoraan työpaikan ruokalaan syömään, takin jätin naulakkoon kassojen viereen. Luulettekos, että muistin ottaa sitä naulakosta mukaani, kun palasin työhuoneeseeni? Kotiinlähdön aikaan tajusin sitten välähdyksenomaisesti, että takkia ei näy missään. Onneksi kanttiinissa oli silloin illalla isompi siivous meneillään ja ovet auki, muuten olisin joutunut varmaan menemään taksilla kotio.

Ja kaiken tämän jälkeen väitän vielä olevani ihan normaali.Sorry, the text above is not worth translating. But here's a link to the posting where I made the felted bag which you saw in the knitting meeting last night.

Felted bag

9 comments:

KristiinaS said...

Hah, jätin vastaamatta tuohon meemiin, niinkuin muihinkin, mutta tällä tavalla ikäänkuin päinvastoin olisikin ollut helpompi vastata. Hyvä oivallus.

Karoliina said...

Mietittiin eilen Tampereen neuletapaamisessa löytöretkeä Lilleen. Oletko valmis kantamaan vastuun aiheuttamastasi matkakuumeesta ja lähdet oppaaksi?

AnneV said...

Ohops :-O

Kai mua voi pitää jonkinlaisena kansankiihottajana - pitihän se ymmärtää, että tuommoisen paikan esittelyllä voi olla jotain seuraamuksia. Ja harvemmin minä olen ensimmäisenä sanomassa EI mihinkään lankaan liittyvään ehdotukseen. Ka mikä jottei, jos vaan olen maisemissa. Joko se 70 hengen bussi on varattu?

(Voin sitten toimia provikkapalkalla eli ostakaa paaa-aljon, Anne napsii muutaman kerän aina itselleen.)

Lankakomero said...

En miekään mankeloi/silitä lakanoita ja meillä on ihan tavalliset lakanat ei mitään joustoja. Pesun jälkeen lakanat "vedetään" ja pannaan narulle kuivamaan.

Kati E said...

Huh, toi kakkos ominaisuus olis aivan loistava. :D Mulla on vaan ihan toisinpäin, kiitos lasten. :S

nanna said...

Tuon kolmoskohdan minäkin allekirjoitan. Ja tässä seurassa voin nyt todeta, että vaikka mulla on nyt virallinen maine jonain uutena Martha-lakanansilittäjä-Stewartina niin vaikka sitä teen, en sitä mitenkään erityisesti rakasta...
Toivottavasti se Lillen Lankabussi ottaa matkustajia vielä Helsingistäkin.

AnneV said...

Voihan köppiäinen! Jos Ryanair lentäisi Tampereelta Belgiaan/Charleroihin, niin sieltä olis taas suora junayhteys Lilleen. Vaan eipä lennä. Pistetäänkö kampanja pystyyn, että kyllä nyt jumankekka pitää perustaa tämmöinen ilmasilta?

(Ryanairin kenttä Brussels South on siis Charleroissa, noin 60 kilometriä Rysselistä etelään. Eli aika laaja käsite tämä Brussels South.)

KirsiÄr said...

Parhaillaan käydään neuvotteluja YK:n lankapakolaisavun kanssa tuosta ilmasillasta. Ahtisaari on koko ajan langanpäässä (heh), poikkeustilan julistaminen vain lankakerän kädestälipsumisen takana.

Ja ostoslistailuun kommenttinen: Rakastan ruokaa, mutta vihaan ruokakauppoja (kun siellä on kaikkia muitakin ihmisiä j arahaa kuluu - pitääpä kysyä, saisiko Euromarketista privaatti-illan kerran viikossa), siksi yritän minimoida kaupassa käytettävän ajan. Mikä ei koskaan onnistu, sillä mies on oikea markettien partaveitsi.

AnneV said...

Ahtisaari? Pöh, pistäkää Bob Geldof puikkoihin (toinen heh), niin johan alkaa tapahtua!