Monday, June 05, 2006

...sanoi kukkakauppias vaimolleJos olisin ikävä ihminen (tai siis vieläkin ikävämpi ihminen kuin olen), arvuuttelisin taas näiden kuvien perusteella, missä käytiin toissapäivänä.
No mutta tietenkin Krasnapolsky ja Kiev viittaa Hollantiin. Maltan keikalla heitettiin seurueelle vaan ilmaan, että Amsterdamissa olisi Rembrandtin ja Caravaggion yhteisnäyttely, ja kun se kerran on kohta päättymässä, sinne olisi mentävä heti eikä viidestoista päivä.


Tehtiin ihan päiväreissu, ja vaikka matkaa on vain vähän yli 200 kilometriä, aikaa kului kuitenkin sen verran parkkipaikan etsimiseen ja näyttelyssä toikkaroimiseen, ettei paljon muuta sitten ehdittykään.

Paitsi käydä lankakaupassa (whii-whii-whii, viatonta viheltelyä). Afstap palvelee osoitteessa Oude Leliestraat 12, ja siellä on hyvä valikoima Rowanin lankoja + lehtisiä. Yläkerta puolestaan on pyhitetty ristipistoille ja muille kirjontatöille, ja äkkivilkaisulla sieltä olisi löytynyt kivat kehykset parillekin ristipistotyölle, vaanku eivät sattuneet olemaan matkassa mukana. Madeiran kirjontalankoja (myös silkkiä), kirjontakehyksiä, saksia eri tarkoituksiin sekä katonrajassa myös erilaisia laukunkahvoja (bambua, metallia, nahkaa). Palvelu ei tällä kertaa ollut mitenkään ylitsepursuavan ystävällistä, tosin siihen saattoi vaikuttaa rahaa vaihtamaan pölähtänyt virolaismies. Juu, lankakauppias riemastuu suunnattomasti kun pitäisi rikkoa 50 euron seteli ilman mitään kaupantekoa. Samaan syssyyn sinne osui vielä pariskunta, joka kertoi ostaneensa Novgorodista orenburgilaishuivin ja maksaneensa siitä melkein 200 euroa; eivät nyt sitten tästä kaupasta ostaneetkaan Kidsilk Hazestä tehtyä kolmiohuivia, josta pyydettiin 85 euroa. Ostin sentään orvokkihuiviin vähän lisää sinisävyistä mohairia. Hohhoijaa, miks aina "jämälangoista" tehtyjen huivien kanssa käy just noin? Jotenkin sitä tarttuu käpäliin lisää ja lisää lankaa, ja vaikka huivikin aikanaan valmistuisi ja siitä tulisi ihan kohtuullisen kokoinen, siitä on kuitenkin TAAS jäänyt yli omituinen määrä omituisia värejä. Oliskohan pyhäinhäväistys, jos vähän huovuttaisi Kidsilk Hazea?
Amerikkalaisessa kirjakaupassa pääsin sitten selailemaan sitä Sexy little knits -kirjaa, jonka taannoin uhkailin ostavani, mut emmie sitten viittiny. Noin puolet sen malleista on neulottuja bikinejä. Muutenkin olin pidättyväisellä tuulella - nämäkin jäi kauppaan, vaikka niistä olis saanut aikaan mielenkiintoisen asukokonaisuuden:
Jollakulla ainakin oli yritystä.

3 comments:

Villasukka said...

Ei ole totta! Kerrankin olen ollut aikaani edellä: kolmas kuva alhaalta, tuo valkoinen no, liivikö se on... Olen tehnyt melkein tollaisen joskus 4-5 vuotta sitten. Se löytyi eilen kaappeja siivotessa ja lähtee kohti kirpparia...

AnneV said...

Älä hyvä tyttö luovu siitä turhan halvalla! Kuuminta muotia Amsterdamista! (harmi etten muista hintaa eikä se näy kuvastakaan)

ja mikä tuo on - jaa-a, se vois toisaalta olla vaikka olkalaukku.

Kati E said...

voi vitsi mitä kenkiä. *cuol*