Monday, October 25, 2004


Lisää syysvärejä. Kuka tunnistaa? Pieni vihje: tällä saattaisi pärjätä aika hyvin siinä "kenellä vanhinta lankaa" -kilpailussa. Eikö olekin juuri sopivaa niiden moniväristen simpukoiden tai viuhkojen neulomiseen?

Vivian Hoxbro on ehkä kuuluisampi dominoneulonnasta, mutta kyllä mun ehdoton guru sen tekniikan harrastamisessa on Horst Schultz. Maltan tuskin odottaa, että pääsen roiskimaan tähän lankaan sopivia muita sävyjä viuhkojen muotoon.

More autumn colours here. A while ago there was a small competition, who could find the most ancient yarn in their stash. Well, this should do rather well in that competition. I just asked whether anyone has got a clue what this is called.

It's just perfect to use in domino or modular knitting, a technique for which vivian Hoxbro is maybe more famous but where Horst Schulz is my absolute guru. I can hardly wait to start splashing more colours together and making those lovely puzzles.  Posted by Hello

10 comments:

Niina said...

Hei, onko tuo Novitan lankaa? En muista sen nimeä, mutta olen itse joskus neulonut paidan todennäköisesti samasta langasta. Taisi olla ensimmäinen neulomani villapaita :-)

Anonymous said...

Samoin minä! Siis ensimmäisen villapaidan. Kasilla koulussa joskus vuonna 1989, olisiko mahdollista? Paitaan piti tehdä kuvio, joten tein sitten ison salmiakkiruudun valkoisella langalla siihen mahaan. Taisi paita päätyä lopulta siskolle, kun tuli itselle liian lyhyet hihat.
-Pirkko

AnneV said...

Ehtaa Novitaa on ja aikamäärekin täsmää hyvin. Odotellaan vielä vähän, jos se nimikin jostain putkahtaisi. --Hihittelin tässä itsekseni, että kun maailmassa on kaiken maailman museoita, niin onkohan missään lankamuseota? Tervetuloa meille. Veloitan nimellisen sisäänpääsymaksun, jonka voitte tarvittaessa maksaa myös lankana.

Niina said...

Muistelisin että sillä oli joku vähän "suureellinen" nimi...ei se nyt ihan michelangelo ollut, mutta jotain sen tyylistä.

AnneV said...

Kylmenee, kylmenee. Ei oo suureellista, lähinnä maantieteellistä.

Niina said...

Ahaa...no, se oli toinen vaihtoehto. Novitahan on aika paljon näihin maantieteellisiin nimiin painottunut.
Hmm...kun muistaisi...mulla on vaan semmoinen kutina, että se olisi alkanut M:llä mutta en keksi mitään sillä kirjaimella alkavaa paikkaa joka voisi sopia langan nimeksi. Enpä muista.

AnneV said...

Sitä on niin monenlaista tuota M:ää kuin B:täkin. :-) Eka kirjain on siis B.

Niina said...

HMMMM...Bali niillä oli, mutta se oli muistaakseni paksua nauhalankaa...Boston? Budapest? Bristol?
Eli en muista ;-)

AnneV said...

"Brazil, taas ilo Braaaaziiil o-oon"... eikös tämmöinen kappale ole olemassa? -- Törmäsin muuten eilen Novitan ohjeeseen, jossa mainittiin Byzantine-lanka. Ehkä muistelit sitä? Mohairia ja - jippii - metallilankaa siellä seassa.

Niina said...

Brasil?? BRASIL?? No ei todellakaan tuosta mohairlanka tule mieleen. Ennemminkin paksumpi nauhalanka Tahitin tyyliin. No hohhoijaa :-)