Tuesday, December 14, 2004

Believe or not, there IS a connection between this box of chocolate and knitting.

Uskokaa tai älkää, tämän suklaaboksin ja neulomisen välillä ON yhteys, vaikkakin heikko sellainen.

Once you've eaten all the chocolates, look how handy the empty box is! And since it looked a bit boring as it was, I've got another plan for decorating it. Can't present it yet because it's not ready...or not dry yet. -- And on the right hand side there's my solution B to the problem of running out of knitting needles. Plan A was to take one piece unfinished knitting at time and just force myself to kill them. Well, that plan is still in progress but in the meantime, my local yarn shop had this special offer of 8 pairs of bamboo needles for 15 euros, all wrapped in this old-fashioned gobelin-style fabric. I just couldn't resist. What a surprise. On the other hand, my "buy nothing" vow didn't say anything about knitting needles, just yarn.

Voi miten kätevä laatikko, suklaat pitää vaan ensin popsia pois. Ja koska laatikko näytti niin tylsältä, koristelin sitä vähän. Valitettavasti en voi vielä esittää kuvia koristeista, koska ne ei ole valmiita... tai ollaksemme tarkkoja, ne ei ole vielä kuivia. -- Kuvan oikeassa reunassa esitellään vastaus B siihen ongelmaan, mitä tehdään kun neulepuikot loppuu kesken. Suunnitelma A oli se, että otetaan yksi keskeneräinen neuletyö kerrallaan ja viimeistellään se vaikka hampaat irvissä. Juu, on sekin prosessi vielä meneillään, mutku satuin huomaamaan lähilankakaupassa hyvän tarjouksen eli 8 paria bambupuikkoja 15 eurolla, niin siihen mun itsehillintä mureni. Vautsi mikä yllätys. Toisaalta, enhän mä ollut luvannut olla ostamatta puikkoja, vaan lankoja.

9 comments:

Anonymous said...

Vitsit,ku halpaa !!!
Arvaa vaan oisko koto-Suomessa ostajia ;)

AnneV said...

No tehdäänkö treffit Helsinki-Vantaan lentokentälle klo 01.20, kun mun kone laskeutuu? Otan laukullisen puikkoja mukaan, tehdään vähän bisnestä? ;-)

Ninni said...

*kuolaa kataudesta vihreenä!* ;)

Ziina said...

Minäkin löysin hyvän puikkorasian, sukkapuikot sopivat tupperwaren vihreään pyöreänurkkaiseen eväslaatikkoon eikä laatikko aukeile helposti. Kerrankin niille perhanan muovirojuille (tupperware) on hyötykäyttöä

Kati E said...

Ziinallahan on hyvää käyttöä tuppereille. :)

Mulla ei ole oikein kunnollista puikkolaatikkoa. Mistähän saisin? hmmm....

Mutta noista bambupuikoista: minkälaiset ne ovat verrattuna "tavallisiin" puikkoihin (paitsi, että eivät kilise ;))? Eli voiko niillä neuloa ihan kaikenlaista lankaa, vaikkapa nauhalankaa tai Teddyn tapaista lankaa? Koskaan en ole kokeillut.

Ja jostain luin, että joku lentoyhtiö sallii bambupuikkojen viennin koneeseen, mutta ei metallisten. Olikohan tuo vaan ankka?

Anonymous said...

Ainakin puupuikko(isojakokoja en ole nähnyt bampuisina?) oli aika karhee Teddy-langalle, näppituntumalta sopii erittäin hyvin langoille jotka eivät liukkautensa vuoksi pysy puikolla, säästyy hermoja... makuasia... kokeilut on vielä untuvikkoasteella?

Itse pähkäilen vielä puikkorasian ja tuomoisen puikkopussukan välillä, olen kallistumassa pussukkaan mutta sitä ennen itäisi tehdä puikkoinventaari, jotta puikkojen todellinen määrä selviäisi???? töitä kun on x-määrä ripoteltuna pitkin kämppää ;) pyöröpuikko/sukkapuikko/tilepehöörikotelona toimii ikean lastenosastolta pongattu jaettavilla lokeroilla oleva rasia... Lape...

Anonymous said...

Mikä päivä koneesi laskeutuu ? ;)

AnneV said...

Ohhoh, täällähän on hulinaa. Mistäs aloitetaan vastakommentointi?

Kuinkas epätoivoisia puikonhamstraajia täällä on, jos tuollainen kellonaikakaan ei pelota? Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä mä oon tulossa, tosin siinä on pikkuisen tiukka paikka ehtiä koneesta Tampereelle lähtevään linja-autoon. Heh, pitäiskö lyödä löylyä lisää ja luvata, että saat puikkovalikoiman ilmaiseksi, jos tarjoat kyydin niin pitkälle, että saadaan bussi kiinni tai jos estät sen lähtemisen pysäkiltä ennen kuin mä ryöhään paikalle. Seuraava linja-auto lähtee yli kahden tunnin kuluttua eikä siihen aikaan yöstä viittis nuokkua lentoasemalla.

Ja siis ihan oikeesti jos joku haluaa tuommoisen puikkovalikoiman, niin sanokaa reippaasti, kyllä mä tuon ja myyn ne ihan omakustannushintaan (15 euroa puikoista + postikulut, ellei saada sovittua tapaamista Tampereella tai Helsingissä). Mutta pieni varoituksen sana: ne ei sitten todellakaan ole mitään huippu-Addi-laatua, paksuus vaihtelee lievästi - tosin se voi olla hyväkin asia, jos käsialassa on eroja nurjalla ja oikealla puolella. Mä ostin noi lähinnä telineiksi, eli jos joskus sattuu jäämään töitä odottamaan -hmm-hmm-hmm- niin niitä voi säilyttää suorilla puikoilla ja neuloa sitten paremmilla pyöröpuikoilla niitä aktiiviuralla olevia töitä.

Mä kyllä tykkään bambupuikoista varsinkin niiden keveyden vuoksi. Bambupuikkojenkin pinta vaihtelee valmistajasta riippuen; jotkut niistä tuntuu melkein liukkaammilta kuin metallipuikot. Kokeilemalla se selviää. Ainoat ikävän yllätyksen tuottaneet bambupuikot oli 2 mm:n sukkapuikot, joilla oli kyllä ihanan kevyet työskennellä mutta jotka vääntyi ihan kaarelle vaikken mitenkään tiukkaa mielestäni neulokaan. Ne ei vaan tykänneet jatkuvasta käsien lämmöstä ja jännityksestä... eivät siis ole mitenkään pilalla, ainoastaan hassut viutilot.

Hih, puikot ja lentokone on jonkinlainen ikuisuusaihe. Arkistosta löytyy marraskuun 14. päivän kohdalta kuva, jossa esittelen lentokentän turvatarkastuksesta läpi menneitä metalliesineitä - noihin verrattuna bambupuikot on aika vaarattomat. Mulla on kyllä sellainen käsitys, että bambupuikot ei edes kunnolla näkyisi läpivalaisussa.

Anonymous said...

Kurkkaa vieraskirjaasi
t: Leena