Tuesday, March 21, 2006

Missä ollaan, mikä maa - ja miten tämä liittyy virkkaukseen?


Salomonin solmut


Vastailen tässä nyt aluksi noihin aika kaukana alempana olleisiin kommentteihin. Heitin viime viikon lopulla kuvia tänne Bloggeriin, mutta ensin multa evättiin pääsy muokkaamaan viestejä ja sitten lähdettiin taas reissuun niin etten olisi ehtinytkään tehdä niille mitään. Matkan aikana sitten kuvat oli näköjään ilmestyneet tänne blogiin.

Hohhoh. Terveisiä vaan jälleen uudesta kaupungista. Ei näköjään sovi reipas ulkoilmaelämä meikäläiselle: kompastuin ja nilkasta rusahti nivelsiteet. Lääkärille pääsyä tässä odottelen, mutta ei ole ihan helppo pitää jalkaa koholla ja naputella tietsikkaa samanaikaisesti. Ehkä siis siirryn tuonne sohvalle potemaan, mutta ensin muutama vastaus niihin kirsikankukkapostauskommentteihin.

Katinkontti: "...Lost in Translationia (taas kerran) katellessani ihailin siinä olevia kirsikankukka"keppejä", ja suunnittelin takeväni vastaavia, kukat silkkipaperista. Mutta että niitä voisi langastakin..."
Juuh - mulle kans tuli mielleyhtymä yhteen elokuvaan. Mutta tosin se oli Shrek. Kun Shrek lähetetään vaatimaan suoalueen palautusta, linnut nostaa sille kukkaviitan hartioille. Se on kans aika hiano.

Golden: ta-daa, oikea vastaus, se on Novitan Jadea. Solmut on tosiaan Salomonin solmuja (linkki ohessa) ja virkatut kukat tehdään kahdella eri kerroksella. Ensin luodaan silmukkaketju ja virkataan kukan kaksi terälehteä, paluukerroksella taas kaksi terälehteä ja ketjuilla siirrytään seuraavaan kukkaan.

Heh, ja Terhillä oli oikein sanoituskin sille kirsikankukkalaululle. Mä en tosiaan muista muuta kuin sen sakura-osuuden ja lallattelen muut kohdat.

Ja nyt kinttu kohti taivasta. Panen musiiikin soimaan taustalle ja otan pienet tirsat ennen lääkärille lähtöä.

9 comments:

katinkontti said...

Ljublana, Slovenia, virkkaus? Voitankmää jotain :-)
Kiitos kukkaohjeesta, sun postauksesta inspiroituneena ostin Korialta haaleanvaaleanpunaista Kid Mohairia (joka nyt varmaan ole missään määrin verrattavissa KHS:iin) ja ajattelin tehdä omia kokeiluja.
Pikaista paranemista kintulle!

Marjut said...

Harrastaminen on vaarallista... Pikaista paranemista!

katinkontti said...

Siis Ljubljana. Kun oppisi vielä joskus kirjoittamaankin.

Carita said...

Pikaista parenemista ja lankaterapiaa kintulle :)

KirsiÄr said...

Sit pitää vielä snobbailla, että Ljubljanan saksankielinen nimi on Laibach. Het kuulostaa paljon pelottavammalta paikalta.

Kiitos kirsikankukkaohjeesta. Kerään virkkuukoukkuun tarttumiseen tarvittavia
henkisiä voimavaroja.

Toivottavasti nilkka ei kovasti vihoittele.

KatiO said...

Iso kiitos noista ohjeista! :)) Kukkasien virkkaamista täytyykin kokeilla :)

golden said...

Kiitos, kiitos täältäkin suunnalta noista ohjeista! Ihan varmasti tulevat kokeiltaviksi!
Ja jess, kerrankin tiesin jotain (se Jade)! Ihan mun tuuria, että tällä kertaa ei ollut kyse palkinnollisesta tietokilpailusta.

Johanna K said...

Kiitos vielä ohjeesta. Tosin mun pitää joskus varata sulta yksityistunteja noista solmuista, kun vaikka silmukat onnistuu niin muoto heittää. Tai jotain. :)

AnneV said...

Kiitos, jollakulla on ilmeisesti kaukoparannustaitoja, koska kinttu on jo paljon parempi. No on sitä sitten kyllä lepuutettukin. Viikonloppukeikkakin jäi vallan väliin, yhyy.

Pitäiskös mun laittaa teitillen pystyyn joku ihan oikea neuleaiheinen tietokilpailu?

Ja Johanna dear, ihanko tosissasi luulet, että a) mun omat lankalenkit on ihan määrämittaista priimakamaa ja b) osaisin muka opastaa sellaisia tekemään? Hehheh.

Ei siinä oikeastaan muuta salaisuutta ole kuin että aloituskerroksella ja molemmissa reunoissa tehdään vajaamittaisia lenksuja, muuten tulee vaan semmoista yhtä pitkää kuin leveääkin verkkoa.