Monday, May 09, 2005

A huge German cemetery - about 21000 soldiers were buried here.


And this is from the Normandy American Cemetery in Colleville-sur-Mer where more than 9000 bodies have been laid to rest.


The sea at Arromanches where the Allied forces built a port for unloading the equipment - blocks of concrete still visible after 60 years.

4 comments:

Kati E said...

Sä oot käynyt just siellä minne mun mies haluaa myös... Normandian maihinnousupaikalla. Mä en ihan täysin ymmärrä tuota sen intoa noihin asioihin. O_o

Mukavia kuvia ja lämpöiseltä näyttää, sisko sanoi vappuaattona kun soitin sille Ranskaan, että siellä on 27 astetta lämmintä. Meillä oli sillon 7 astetta ja pirun kylmä. :S

AnneV said...

Tihhih, lainaatko sun miestä? Mä voisin ulkoiluttaa sitä tuolla alueella ja kysellä silmät kirkkaana kaiken maailman ikäviä kysymyksiä. Eiku ihan oikeesti mulla on kauheesti epäselviä asioita. Ilmeisesti siellä olis tarjolla enemmänkin sellaisia minibussimatkoja, joilla kierretään taistelualueelta toiselle. -- Eikä tämäkään ole sinänsä naurun asia, mutta meidän matkaseurue koostui kolmesta naishenkilöstä ja yhdestä miehestä, ja majoitusvarausta puhelimessa tehdessä yksi hotellinomistaja vaan kysyi, pystyykös se seurueen mies kiipeämään portaita. Meidän pikku veteraani, vähän yli 40 vee.

Kati E said...

Sulta on itsesuojeluvaisto täysin hukassa jos haluaisit mun miehen kanssa tollaseen paikkaan. My God. Siis ikävystyisit suunniltasi. :S

Aika hassu sattuma sulle kävi se tsaku-naisen kanssa... Me Susannan kanssa vähän suunniteltiin, että sulle ja Kirsille pitäs saada ehdottomasti radioon oma aamushow. Te ootte niin hauskoja! Tenkanen ja muut hiiteen. ;)

AnneV said...

Nyt osuit naulan kantaan: mun itsesuojeluvaisto ON olematon. Ja vaikka joskus tajuaiskin mikä on hyväksi ja mikä ei, niin silti pitää mennä peppu edellä puuhun. Ainakin pitää kokeilla.

Eikä olis eka mies, jonka taas minä olisin kyllästyttänyt. Saatais varmaan hyvä skaba pystyyn: kyllästyiskö se selittämään vai kyllästyisinkö minä kiertämään sotatantereita. Verryttelykysymyksiä: missä oli kaikki ranskalaiset miehet, kun liittoutuneet nousi maihin? Miten paljon sotilaille kerrottiin etukäteen mitä oli tulossa? Mitä varten niillä oli täysi varustus päällä, miksi piti kantaa lapioita ja astioita ja ties mitä lisäpainoja mukana? Eiks olis kannattanu antaa vaan pyssy ja paljon ammuksia? Miten ihmeessä yksikään niistä on päässyt sitä rinnettä ylös? Miksi saksalaisten hautausmaa näytti niin pieneltä? Onko se nyt sopivaa, että lehmät laiduntaa ihan hautuumaan vieressä? --ja olikos tämä neuleblogi vai sotakirjeenvaihtajan peruskurssi?

(mää mikään hauska ole. mää oon perussynkkä suamalainen enkä puhu paljoo. eikä kukaan oo hauska heti aamusta. ja sitäpaitsi jos pitää olla palkan edestä hauska, niin siitä ei kyllä tuu mitään.)