Saturday, May 28, 2005

Some like it hot. Some don’t. – Kuumat paikat

This may be a sign of the times – the temperatures are going just crazy over here. This is my living room at the moment and I can assure you there isn’t any knitting going on, I try to avoid any extra movement. I take a shower every two hours and keep a sheet in the freezer for the nights. I almost wish I was at work because we’ve got air-conditioning over there.


On tää kanssa. Ensin on niin kylmä kevät, että täytyy virittää kaasulämmitin uudelleen päälle. Sitten iskee helteet. Tässä kuva olohuoneeni lattialta tällä hetkellä, siis varjossa on tämmöiset lämpötilat. Voin kertoa, että kädet hikoaa sen verran, ettei ole mitään käsitöitä vireillä. Yritän muutenkin välttää liikkumista, käyn suihkussa parin tunnin välein ja pidän pakastimessa paria lakanaa, joita sitten vaihtelen yön aikana saadakseni edes vähän nukuttua. Melkein tässä kaipaa töihin, kun siellä on sentään ilmastointi.

But at least the coral shawl is finished, tassel hassle and all.


Mutta koralli/kalahuivi on ainakin valmis, hapsuhäslinki selvitetty.

Oh, almost forgot the matching shoes

Niin ja yhet kenkulit piti kans esitellä.

And while looking for the beads for that, I found something else. Where have you been, little fella?


Etsiessäni tilpehöörejä sitä varten löysin jotain aivan muuta. Missäs sinä olet piileskellyt?

This is my lunch.


Tämän päivän lounas. Aika kevyttä.And since knitting is out of the question, I’ve kept myself entertained by listing things you won’t hear me say.

1) God, my life is so boring. Have nothing to do and don’t have any plans, either.
2) I think I’d love doing amateur theatre or some other stuff where I could be looked at. For instance, wouldn’t it be great to assist our big boss during his official meetings?
3) I always knew what I want to become when I grow up. I’ve always wanted to do something where I can take care of people and especially touch them.
4) Hello, can you assure me that this product was made respecting strict vegan principles? No? Ok, I won’t buy it then.
5) These times before general elections are just so exciting! It’s so hard deciding which rally to attend or just to stay at home watching the debate on the tv. And what really gives me the kicks is following the candidates after they’ve been elected, what they accomplish before the next election.
6) Cats and dogs are boring. If I ever get myself a pet, it’ll be a snake or a lizard. Or a mouse or a rat.
7) I’m fine being in a relationship with a married man. Those few moments he can spend with me are just so precious and I don’t mind arranging my own life accordingly. Besides, she’s the stupid one – can’t she see the signs? It’s actually HER fault that her husband strays.
8) Self-discipline is essential.
9) Oh no, I don’t know. My husband always deals with this kind of matters. Just ask him - whatever he says, I’ll be fine with that.
10) This summer I’m going to be so tanned! If necessary, I’ll travel somewhere where it’s guaranteed to be sunny. I’ll just lie on the beach for two weeks.

Ja kun kerran käsityöt on ulkona kuvioista, täytyi keksiä jotain muuta viihdykettä. Olen katsellut Himalaja-dvd:tä, jossa kahlataan lumessa. Niin ja sitten listasin asioita, joita ette tule kuulemaan minun suustani.

1. Että on tylsää tämä elämä. Mitenkähän sais aikansa kulumaan?
2. Taidan liittyä vaikka harrastelijateatteriin, kun muutenkaan en saa kyllikseni esiintymisestä. Olis kiva, jos töissäkin pääsis vaikka avustamaan ison pomon virallisissa tilaisuuksissa.
3. Ammatinvalinta oli tosi helppoa aikoinaan. Halusin aina hoitoalalle tai ainakin johonkin sellaiseen työhön, jossa saa koskettaa ihmisiä.
4. Päivää, olen vegaani ja haluan sellaista ruokaa/kengät/muun tuotteen, jossa ei ole käytetty mitään eläinkuntaan liittyviä valmisteita. Ai ei ole vai? No, olen sitten mieluummin ilman.
5. Näin vaalien alla on sitten mielenkiintoista seurata eri ehdokkaiden näkökantoja. Puoluetilaisuuksissakin tulee juostua harva se ilta, ellen sitten katsele telkkarista vaalikeskusteluja. On ihan pakko seurata, mitä ehdokkaat saavat kauden aikana aikaan.
6. Kissat ja koirat on tylsiä. Tahtoo lemmikiksi käärmeen tai liskon! Tai hiiriä tai rottia.
7. Haluaisin olla toinen nainen ja järjestää elämäni sen mukaan, miten mies saisi sumplittua meille yhteistä aikaa. Ja mitäs on ottanut niin tyhmän akan, joka ei huomaa selviä merkkejä. Eukon oma syy jos mies käy vieraissa.
8. Itsekuri on elämän A ja O.
9. Voi, en minä tiedä. Meillä mies on aina hoitanut tällaiset asiat. Kysykää häneltä, minä tyydyn sitten siihen päätökseen.
10. Ja tänä kesänä hankin oikein komean, tasaisen ja rajattoman rusketuksen. Jos ei muu auta, tilaan matkan jonnekin takuuvarmaan aurinkopaikkaan ja makaan kaksi viikkoa rannalla.

2 comments:

Minna said...

Mutta jos oot vielä kiinnostunut huovutuksesta, nyt saisi kätevästi huovutuksen työhön samalla kun neuloo. Että siitä hyvä tuo helle. Onneksi täällä on normaali suomalainen kesäsää! ;-)

AnneV said...

Joops. Hyvin huopuu. Paitsi että mä teen ristipistotyötä tällä hetkellä. (Hyi, ei saa kiroilla!) Eiku ihan oikeesti pistoilen, ja tapani mukaisesti en tietenkään ottanut tehtäväksi mitään pikkutyötä vaan laskin mallikuvassa olevan reippaasti yli 16000 ruutua. Nyt yritän vaan ruoskia itseäni eteenpäin, sillä jos työ jää tässä vaiheessa kesken, se ei valmistu lähivuosinakaan.

Mutta että ristipistoja... kaikkeen sitä ihminen kätensä iskee.