Thursday, November 24, 2005

Perheuutisia osa 2: En kerro kuinka jouduin naimisiin...

No en kerro niin kun en itekkään tiiä.

Tilasin lokakuun alussa Tanskasta lankaa. Pakettia ei alkanut kuulua, vaikka myyjä sanoi postittaneensa sen samantien. Lähetti siis uuden paketin kadonneen tilalle. Kävin viime perjantaina noutamassa sen, ja samalla siellä jakelufirmassa varmistui, että se eka paketti on palautettu lähettäjälle maininnalla "return to sender, addressee unknown".

Ai miten niin unknown? Kohta 10 vuotta asunut samassa osoitteessa. Noku kyseisen firman atk-systeemissä mun nimeksi oli merkitty ANNE VANHULSTA ja se oli tietysti tulostunut kuriirin ajolistaankin sellaisena. Voin kertoa, että jos pakettikuriiri tulee tähän osoitteeseen, se ei todellakaan tiedä, mitä ovikelloa pitäis rimputtaa kun yhdessäkään ei lue Vanhulsta. Niin että kai se on sitten mun miähen nimi (paitsi että koko Belgiassa ei ole ketään VANHULSTAA, vähän vastaavia nimiä kyllä löytyy). Se taas olis aivan liikaa vaadittu, että paketin tuoja lukisi, mitä siinä paketissa lukee päällä, tai että se soittaisi kännykkänumeroon, jonka lähettäjä myös on kirjoittanut pakettikorttiin. Puhumattakaan sitten siitä, että viime kädessä paketin palauttaja yrittäisi edes vähän selvittää palautuksen syytä.

Mutta onnitelkaa mua! I'm so happy now! Sain puuttuvaa lankaa, sain miähen (josta ei ole pahemmin ollut harmia ainakaan tähän asti). Ja jos kaipaatte lahjaideoita, niin hmm-hmm-hmm.

Se hyvä puoli tässä tietysti on, että kyseisestä kovanonnen langasta valmistuneelle huiville ei tartte etsiä nimeä sen kauempaa. Sehän on tietysti Vanhulsta-huivi. Tuikkaan kuvia näkyville viikonloppuna, nyt on liian pimeää eikä kuvat onnistu salamalla eikä iliman.

Honestly, I don't know how this happened, but apparently I got married. At least my family name has changed quite radically.

Here's the story: In the beginning of October I made some yarn purchases in a Danish internet shop. After several weeks there was no sign of the parcel, although the seller said they'd shipped it immediately after receiving my order. Luckily they agreed to make an identical parcel and send it again, and last Friday I made a trip all across Brussels to the depot of the delivery firm. My second parcel was there, safe and sound, and at the same time one of the clarks found out what had happened to the first one. In fact, he showed me the screen with ominous words "return to sender, addressee unknown".

What? I'm unknown after living in the same place for almost 10 years? The reason they couldn't find my doorbell was that they were looking for ANNE VANHULSTA - someone had typed that name into the database, and apparently the driver only follows his own printed delivery list. I have several neighbours, but none of the names is even close Vanhulsta, but my own family name does start with a 'V' and ends 'TA', but that's where the similarities end. The only explanation is that I've got married, and it must be quite a guy because I've wowed I'll never change my family name.

Obviously it's too much to ask that the delivery person might actually read what's written on the parcel, or called my GSM number (it was written there by the sender), or that the person who made the decision to return it tried to find out whether there was any information missing.

But the main thing is that I'm so happy now! Got the yarn, got married... and the hubby doesn't bother me at all. Oh, should you wonder what we would appreciate, here's an idea.

Oh, and the shawl is almost finished. What shawl, you may ask. The brand new VANHULSTA scarf, of course. Photos will follow during the weekend, now it's too dark.

2 comments:

Anonymous said...

Onnittelut nyt kumminkin,
toivottavasti on komea ja rikas ja rakas tämä tuntematon.
toivoo Savon likka

AnneV said...

Kiitos kiitos. Perskutarallaa. Nyt tuli samantien mieleen, että enhän mä ole saanut edes vihkisormusta, jolla vois testata pitsihuivien ohuutta. Eikä tätä jäppistä kyllä kauheesti oo kotonakaan näkynyt. Mihin voi valittaa? Kuinka pian voi ottaa eron?