Tuesday, November 29, 2005

Pieni pikakysely sitä ootellessa, että saan työmatkaneulomuksen kunnolla alulle ja esittelyynHei ihmiset, mitäs jos mä heittäisin tähän ihan mielenkiinnosta tämmöisen pienen kyselyn. Äiskän ristipistotaulu eteni aikas harppauksen kuluneena viikonloppuna, joten kohta on eessä ratkaisun teko: muutanko mallia mieleisemmäksi ja jos muutan, miten ratkaisen mahdollisen lankojenloppumisongelman. Mä en siis tykkää noista oikeassa reunassa näkyvistä valkoisista ikkunanpuitteista, vaan aattelin pistellä niiden sijaan samoilla väreillä vastaavia kuvioita kuin siellä taustalla muutenkin näkyy: aitaa, kukkasia, puunpuolikas ym. Eli jos olisit vastaavassa tilanteessa, mitä tekisit?

A) Pysyisit alkuperäisessä suunnitelmassa ja tekisit karmit ihan mallin mukaan. Langat riittää varmasti eikä tartte vaivata sievää pikku päätään keksimällä uusia kuvioita.

TAI kaikissa seuraavissa tapauksissa korvaisit karmit omilla kuvioilla, minkä lisäksi

B) luottaisit lankojen riittävyyteen, vaikka mallia täytyiskin siis vähän muutella. Jos jokin väri sitten kuitenkin loppuu kesken, sen voi korvata jollain toisella. Eihän tuossa kohdassa ole oikein muuta kuin vihreitä ja keltaisia läiskiä; ei niistä kukaan huomaa, mikä on oikeaa väriä ja mikä ei.

C) yrittäisit hankkia samoja lankoja suoraan valmistajalta vähän vaan narraamalla. Tarvikepaketissahan on takuu, että jos jokin lanka loppuu, valmistaja lähettää pyynnöstä sitä lisää, kun vaan ilmoittaa kitin numeron ja värisymbolin ja tarvitsemansa määrän. Siis ohhoh kun seuraavat langat pääsi yllättäen loppumaan, saiskos takuun perusteella kaikkia vähän lisää?

D) kuten edellinen kohta, mutta olisit liikuttavan rehellinen ja sanoisit, että koska itte muuttelit mallia, langat loppui. Olisit valmis itte ostamaan kaupasta lisää, jos vaan he ystävällisesti ilmoittais, minkä lankavalmistajan lankoja ja mitä värikoodeja pitäis etsiä.

E) Menisit mihin tahansa kauppaan, josta saa kirjontalankoja ja yrittäisit itse selvittää oikeat värisävyt. Olisit varautunut ostamaan ehkä useampaakin sävyä, kunnes oikea löytyy. Kyllähän langat ennen pitkää tulee käytettyä.

F) Menisit erikoisliikkeeseen ja pyytäisit haukansilmäistä tätiä selvittämään värikoodit. Kaupassa olis myös erikoistarjous: osta 12 lankatokkaa, niin saat pienen 11 euron arvoisen ristipistokirjan kaupanpäälle. (No olis ihan oikeesti tuommoinen houkutin - kävin eilen kuikuilemassa oven takana, mutta kauppa on maanantaisin kiinni.)

G) Muu vaihtoehto, mikä? Olen pelkkänä korvana

12 comments:

Kristiina said...

C, jos pokka pitää, jos ei, niin D.
A= hermoilet kuitekin
B= vaivaa itseäsi, ja joku kuitenkin huomaa
E ja F tulevat kalliiksi ja joudut kierteeseen lankoinesi. Ne ei kuitenkaan käy seuraavaan työhön. Kylkiäiskirja tulee siis maksamaan 23 euroa.

Karoliina said...

Kuva on aika pieni. Toivotttavasti hahmotin sen oikein. En ole mikään ristipistospesialisti, mutta minä tekisin näin, jos olisin sinun tilanteessasi: kaventaisin työtä sen verran, että voisin jättää karmin osuuden pois ja pistelisin työlle leveyttä sen verran kuin lankaa riittää. (Toivottavasti et ole vielä tehnyt ikkunalaudan oikeaa reunaa.) Olikohan tässä mitään tolkkua?

irja said...

Kuvan ei olisi tasapainossa, jos poistaisit oikealla olevan ikkunanpuitteen. Liikaa tavaraa vasemmalla ja pelkkää kevyttä taustaa oikealla. Kallistuisi siis vasemmalle.

Vasemmassakin reunassa näkyy ikkunanpuite, ainakin auringonkukan lehdet piirtyvät jonkin tasavalkoisen päälle.

Jos välttämättä haluat pois puitteen, pitää kuvaa kaventaa melkoisesti. Ehkä pistellä valmiiksi tuohon ekaan ikkunapuitteeseen asti ja sitten lisätä yksi pystyrivi kerrallansa, kunnes näyttää hyvältä.

Eikä loppuis langat kesken.

irja said...

Kultaisen leikkauksen -sääntöä siis yrittelin sepustaa tuossa edellisessä. Vastaus selkokielellä A.

Lankakomero said...

Peesaan Irjaa, samoin perustein.

Tiina said...

Ristipistopakettien langat on yleensä ylimitoitettu aika reippaasti, joten jos haluat tuon karmin pois, niin ihan rauhassa vaan ompelet siihen paikalle vastaavia värejä. Eli B. Jos värit jostain syystä loppuu, niin sitten voit harkita vaihtoehtoa C (mä tein kerran näin ja kun olin saanut uudet langat totesin että se lanka jota olin käyttänyt liikaa olikin ihan väärä väri... mitäs siinä työssä oli liian monta ruskeaa)

Jaana A said...

Mie itse kokeilisin ensin sumeilematta vaihtoehtoa C. Jos ei onnistu, niin sitten B.

AnneV said...

Oi kun kiva, kiitos kiitos, täällä on paljon hyviä huomioita. Juu, kuva on tosiaan vähän pieni, mutta parempi löytyy syyskuun 11.-12. päivän kohdalta arkistosta; siellä on myös kuva äiskän Wilmasta rötköttämästä samantyyppisellä paikalla.

Työ on viikonlopun rupeaman jälkeen siinä vaiheessa, että oon pistellyt ton suurimman suorakulmioalueen melkein kokonaan, siis auringonkukat + niiden tausta on tehty. Valkoinen/harmaa karmiosuus puuttuu kokonaan, samoin kapea pystysuora kaistale karmin oikealta puolelta. Ajatuksena oli tosiaan katsoa, paljonko keltaisia ja vihreitä lankoja on siinä vaiheessa jäljellä - jotenkin vaan näyttää siltä, että Vervacon paketissa olis vähän vähemmän pelivaraa kuin monessa muussa. Varsinkin toi vaalein vihreä on huvennut yllättävän vähiin. Niin ja kissa mun piti pistellä vasta viimeisenä, mutta sorruin nyt kuitenkin aloittamaan sitäkin miettiessäni miten toteuttaisin oikean reunuksen.

Tasapainosta ja leikkauksista: samaa mieltä olen, tosin kokonaisuus ei alun perinkään tainnut olla kovin hyvin balanssissa. Vasemmassa reunassa on jo nyt vähän liikaa kamaa ja oikealla taas turhan paljon valkoista ja vaaleankeltaista - talo ja puukin näkyvät vain puolikkaina. Päätin sitten eilen illalla siirtää kissan ihan oikeaan reunaan, vaikka sen pyllyosa onkin jo hyvällä mallilla. Toivottavasti se jo siirtää painopistettä vähän parempaan kohtaan.

Muu pähkäily jatkuu edelleen. Vaihtoehdot C ja D on kieltämättä vahvoilla. Pysykää kuulolla :-) Pimeinä arki-iltoina on hyvää aikaa kehitellä ideoita ja toteuttaa niitä sitten viikonloppuna päivännäöllä.

Täällä kuulkaa pimeyden voimat jyllää iltaisin...

Niina said...

Leikkaus tai ei, kultainen tai muunvärinen, niin mun mielestä se ikkunanpuite siinä on vähän hoopon näköinen. Siitä tulee jotenkin ahtaan näköinen...

Eli minä äänestä vaihtoehtoja B, C ja D.

Katja said...

No mä taidan sitten poiketa valtavirrasta jotenkin. Itse miettisin vaihtoehtoa F - silloin saisin nuo langat miltein heti käyttöön, eikä siitä haittaakaan ole jos niistä sitten kylkiäisenä saisi kirjasenkin.

Toinen vaihtoehto olisi D (tai C jos keksisin hyvän syyn miksi tarvitsen niin montaa eri väriä...).

AnneV said...

Huhhahhei: Lähetin eilen sähköpostia valmistajalle, selitin muokanneeni mallia vähän leveämmäksi ja pyysin saada muutamien värien koodit, että voisin mennä ostamaan lisää lankaa. Ihan vähän vaan laskelmoiden liitin mukaan osoitetietoni kaiken varalta :-)

Tänään sitten oli tullut postissa lisää lankaa, viittä eri sävyä, ja nyt varmasti riittää. Selittivät vielä samalla, että haluavat suojata mallejaan mahdolliselta kopioinnilta eivätkä siksi anna värikoodeja asiakkailleen. Hih. Väliäkös tuolla, tää ratkesi nyt ehdottomasti parhain päin. Ei tarvinnut lähteä juoksemaan ruokatunnilla mihinkään, vaan värkit tuodaan ihan kotiin asti.

Viikonloppu tulossa, toivottavasti on edes vähän aurinkoista säätä, että voi taas pistellä. Johan mä kohta olen saanutkin purettua viime vkl:n turhan työn. Se hyvä puoli ristipistoissa kyllä on, että niiden tekeminen on nopeampaa kuin purkaminen. Vertaapa neulomiseen.

Anonymous said...

auto insurance missouri Excellent read, I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch because I found it for him smile So let me rephrase that: Thanks for lunch Martin - texas car insurance