Sunday, November 13, 2005

This should be a Christmas present for my mother. Doesn't look good. The first photo shows the situation in September, and I really haven't made much progress since (what a surprise: either I'm never at home, or if I am, there isn't enough daylight). Yesterday, when I finally grabbed the projet after a long break, I calculated that basically there are about 27,600 stitches and 40 days until Christmas. Hey, that's less than 700 stitches I should do per day!

Fortunately we aren't that big on Christmas, or like I wrote above, if I really want to give Mommy something then, she could have the lilac shawl, hence plan B. Her birthday is in the beginning of March, so that should give me some leeway with the cross stitch thing. Hmm, about 60 days more means that I'd need to make *only* 280 stitches a day. Hey, I feel the pressure being lifted. Not.

Juu, vaikkei me joulua isommin vietetäkään, olin aatellut tästä joululahjaa äiskälle. Muuten hyvä suunnitelma, mutta työ ei oo pahemmin edistynyt sitten syyskuun. Kumma juttu, mistähän johtuu? Voisko olla syynä se, etten ole koskaan kotona, tai en ainakaan silloin kun olis päivänvaloa ja mukavampi ristipistoilla? Eilen tartuin tähän oikein tosimielellä, mutta vaikka tein parhaani, ei tää kyllä etene toivottuun tahtiin. Kohotin vielä tunnelmaa laskemalla, että valmiissa työssä on noin 27600 pistoa, ja jos kerran jouluun on noin 40 päivää, niin keskiarvoisesti tarttis pistellä tuommoiset 700 ruutua päivässä! Help!

Jospa antaisinkin muorille ton lilan huivin ja tästä tuliskin syntymäpäivälahja maaliskuun alkuun mennessä? Nopeasti laskettuna saisin noin 60 päivää lisää tekoaikaa, jolloin ei tarttiskaan enää saada valmiiksi kuin 280 pistoa päivässä. Hihhei! Kylläpäs paineet helpotti.

2 comments:

Niina said...

Tai jos annatkin sen ensi vuonna joululahjaksi niin saisit peräti 405 lisäpäivää joten päivää kohden jäisi enää 62 ruutua (laskelma perustuu siis 13. päivän tilanteeseen).

AnneV said...

Loistavaa, teissä on kyllä insinööriainesta! Heh. Mun oma strategia on viime aikoina ollut sellainen, etten ole pahemmin laskeskellut ruutuja, keskittynyt vaan niiden täyttämiseen. Silmissä hämärtää, mutta onpahan tullut tulostakin. Ja onhan jouluun vielä neljä viikonloppuakin. Jos lauantaina ja sunnuntaina kumpanakin pistelee tuommoiset 14 tuntia, niin...