Wednesday, March 02, 2005

Come on, show us what you're made of! - Näyttäkääs, mistä se kana pissii!

Now, can anybody please tell and convince me why these knitting needles are supposed to be faster than normal ones? I really can't see the "clou". I like knitting with circular needles; the unfinished object sort of rests on your lap and doesn't feel heavy. I haven't started anything big on these needles yet, but I can imagine how an almost finished garment moves from side to side. Really. How can it be quicker knitting?

I only have one wish: whatever I'm going to start, should be finished by the 19th of this month. So there'd better be some magic somewhere!

Voisko joku ystävällisesti selittää ja vakuuttaa mut siitä, että näillä puikoilla on muka nopeampi neuloa kuin tavallisilla? En todellakaan ymmärrä asiaa ja näiden viehätystä. Tykkään kyllä tavallisista pyöröpuikoista, kun työ ikään kuin lepää sylissä eikä sitä tartte heilutella puikkojen varassa. Sen sijaan kauhulla ajattelen, miten melkein valmis pusero seilaa tämän puikon reunasta toiseen. Siis ihan oikeesti - miten nää muka nopeuttaa neulomista?

If you squint, you may be able to see the two special needles that should work like a dream with this technique. Remains to be seen whether that's true. I found this inspiring book in Copenhagen last summer and just couldn't let it go. Another interesting technique to learn: draw yourself a pattern, take a hammer and some nails and outline that pattern onto a plank of wood using a hammer and those nails. Then spin some yarn between those nails - it forms a loom - and finally you're free to weave other yarns and ribbons into that loom. Weaving is the basic thing you're doing, but it can be combined with knitting as well. I'd lent this book to a friend and thus hadn't been able to delight my neighbours with my creativity, which pours out in various forms, hammering being one of them. If only I could wait until the summer when I have access to a roof terrace. Some hammering shouldn't bother anyone, bearing in mind how eager the neighbours are to mow their lawn. Hmm. Come to think of it, the downstairs neighbours have just moved out. I certainly hope it wasn't because of me and the noises I make, although last spring they were ringing my doorbell in the middle of the night. It was the Eurovision song contest night, and I confess I had turned the on volume in order not to fall asleep. However, I was completely knocked out on the couch when they rang and complained about the noise - they couldn't sleep. Funny, I didn't hear any noise... Anyway, rambling goes on. Terrace was the key word here, and flowers. If anyone should have any extra seeds of Rhodochiton atrosanguineum, I'd be happy to offer them a good foster home.


Jos oikein tarkasti katsotte ja siristätte silmiänne, saatatte erottaa kuvasta pari erikoisneulaa, joiden pitäisi toimia kuin ihmisen mieli tätä pujottelutekniikkaa harrastettaessa. Löysin kirjan viime kesänä Kööpenhaminasta ja pakkohan se oli ostaa pois kuleksimasta. Idea on sellainen, että ensin piirretään haluttu kaava ja nakutellaan sitten puualustalle sen ulkoreunoja myötäilemään naularivi. Niiden väliin pujotellaan eräänlaiset loimilangat ja sitten ruvetaan pujottelemaan niihin lankaa ja nauhoja, mitä nyt huushollista sattuu löytymään. Siis kutomista, tavallaan, mutta erittäin vapaamuotoista. Kirja on ollut lainassa, joten en ole vielä päässyt ilahduttamaan naapureita vasaranpaukkeella - ah tätä luomisen tuskaa! Toisaalta on varmaan paree odottaa kesään asti, jolloin voin touhuta tuolla terassilla sydämen kyllyydestä. Pieni nakutuskin häipyy varmaan naapurin ruohonleikkuukoneen pärinään. Hih. Jostain syystä alakerran naapurit muuttivat muuten hiljattain pois tästä talosta. Kiellän, että minulla olisi ollut mitään tekemistä asian kanssa, vaikka viime keväänä euroviisujen aikaan ne soittivatkin mun ovikelloa keskellä yötä. Pelit soi ja musiikki raikasi aika lujalla - minä olin nukahtanut sohvalle enkä tiennyt maailman menosta mitään. Naapurit sen sijaan ei pystyneet nukkumaan sen shrikirikidaidaa-renkutuksen soidessa. (ja tämä oli taas esimerkki siitä, miten eksytään varsinaisesta aiheesta ja aika nopeasti.) Terassista siirrytään taas kukka-aiheen kautta kolmanteen... ai juu, ja jos jollakulla on ylimääräisiä keijunmekon siemeniä, niin täällä olis niille tarjolla hyvä koti.

On the subject of flowers, take a look at this photo. Nope, I'm not getting married. I just bought some flower arrangement magazines since a friend of mine might find them useful. I just hope she won't be inspired by this photo.

Kukkasista vielä pari sanaa. Enkä ole menossa naimisiin. Ostin vaan yhdelle hortonomikaverille kukka-asetelmalehtiä, jos hän vaikka löytäisi niistä inspiraatiota. Kunhan ei vaan tästä kuvasta innostuisi liikaa.

Seriously: Would you walk down the aisle with these in your hands? To me they look like some awkward sea creature that Jacques Cousteau would have chased on the seabed for weeks and after capturing one, he would have thrown his red cap into air. (Oh, Jacques, the man with some memorable headwear.)

Voisitteko kuvitella kävelevänne kirkon alttarille kantaen näitä kukkia? Mun mielestä nää näyttää lähinnä joltain merimakkaroilta, joita Jacques Cousteau olisi ensin viikkotolkulla jahdannut merenpohjassa ja vihdoin yhden yksilön kiinni saatuaan olis varmaan innostunut niin, että olisi heittänyt punaisen pipon päästään. Ah, Jacques. Sillä miehellä vasta oli mieleenpainuva tavaramerkki.

Right. I'd better get back to the living room an check how the magic needles are progressing.

No juu. Taas unohduin horisemaan. Taidan siirtyä olkkarin puolelle ja tarkastaa, miten ne taikapuikot siellä heiluvat itsekseen. Työ edistyy niin että...

7 comments:

MeMoiJa said...

OMG! There's going to be some actual knitting going on here!
Believe it or not, I actually miss the Eurovision Song Contest. Are they broadcasting it over the Internet yet?

KirsiÄr said...

En osannut aiemmin arvatakaan, että neulominen on tällainen tekniikkalaji. Nyanssien ja erikoisuuksien kanssa kikkailussa päihitän pian kotitaloutemme snobihifistin. Eli en siis tajua noista puikoista mitn.

Keijunmekonsiemeniä oli jokunen viikko sitten myynnissä Pirkkalan Bauhausissa. How bad do you want them?

Mikä on punainen, kurttuinen ja haisee sillille?
Jacques Cousteaun pipo.
Juu. Kirsi on vähän väsynyt.

Ziina said...

tuollainen hääkimppu näyttää ihan siltä että morsian roikottaa mustekalaa käsissään, muutamalla kukalla koristeltuna. How about hämähäkkikukan siemenet?

Kathleen in Germany said...

Yikes - those "flowers" like like something from a bad sci-fi movie.
Am curious to hear if the needles are faster than any other...

Jenni said...

Kiva kimppu... Jos tykkää roikottaa hääpäivänään vihreän monsterin sormia sylissään :p Ja noi puikot; alkoi vähän naurattamaan, kun ensimmäisenä tuli mieleen että minkäköhänlaista olisi neuloa lötköillä puikoilla (kyllä, huomasin että päissä on ihan tavis-puikot, mutta ajatus lähti taas juoksemaan). Eikös hölmöläisilläkin ollut lapio, minkä varsi oli kettinkiä? Mahtoi työnteko sujua nopsaan ;)

AnneV said...

Valentina: You should know by now that I don't do things by halves. First priority was sorting out the yarns. Now I've moved to phase II and become an active member of KNLM(*).

And about the Eurovision song contest. Honestly, I don't have a clue whether it's possible to see the performances on the net..but one would think so. Let's see in a couple of months.

Kirsi: Niih. Vartoo vaan, että hurahdat vielä pahemmin. Sitten kuluukin aika rattoisasti, kun neulot n kappaletta mallitilkkuja bambupuikoilla ja addeilla ja inoxeilla ja pyöröpuikoilla ja suorilla puikoilla ja vaikka kukkakepeillä, että löydät sen parhaan tuntuman. Ja jos teidän puristihifisti väittää kans, että stereoiden piuhat voi ja pitää nostaa lattiapinnasta vaikka legojen avulla äänentoiston parantamiseksi, niin sano sinäkin vakavalla naamalla, että lanka pitää kans eristää lattiasta, muuten se kerää staattista sähköä. Ja miten eristetään lanka lattiasta? No, se on taas SINUN ongelmasi.

Keijunmekot/hämähäkkikukat. Mitähän mä sanoisin? Bauhaussissa piti käydä Tampesterissa käydessäni, mutten sitten ehtinyt. Tää on ihan käsittämätöntä, että kaikkina näinä vuosina Belgiassa niitä siemeniä ei ole tullut mistään vastaan. Joskus olen tilaillut Thomson&Morganilta, mutta sitten taas iskee joku ihme säästövimma. Eeei niitä erikseen tartte kenenkään lähteä hakemaan, mutta jos kohdalle osuu tai jos jollain on ylimääräisiä, niin tää olis niistä kauheen iloinen. Voisin vaikka vaihtaa johonkin. Täksi kevääksi on jo ostettuna tosi tummanpunaisen krassin siemeniä, samoin mimosaa ja spagettikurpitsaa. Hmm. Mielenkiintoinen yhdistelmä. Hämähäkkikukkia en ole koskaan kokeillut, mutta minähän en ole kranttu, kaikki käy :-) Pistetäänkö seuraavaksi Secret Nordic Seed Friend -ketju pystyyn?

Kathleen: Indeed, they look like some sort of triffids. And as often happens, I discovered how those needles should NOT be used. Entrelac is out of the question.

Jenni: pyrskähdys pääsi täälläkin - joo, voishan sitä kokeilla neulomista vaikka keitetyillä spageteilla. Ja taas tapani mukaan unohdun tänne horisemaan niitä näitä. Kuulin juuri eräältä blogiini eksyneeltä puolalaiselta, että hän oli ostanut Venäjältä sellaisia pyöröpuikkoja, joiden puikko-osa on ruuvattavissa irti ja sitten sen nauhan voi vaihtaa sopivan mittaiseksi. Siis mikä innovaatio! Miksei länsimaiset puikkovalmistajat tarjoa tämmöistä? Tai ameriikassa kai on jotain vähän sinnepäin ideantynkää, mutta tää ruuvausmeininki on mun mielestä tosi hiano juttu! Koskas lähetään itärajan taakse extreme-shoppailukierrokselle? Da, jaa gavarjuu pa-ruskii.

Heh, ja miten ne puolalaiset olivat tänne eksyneet? Eräs heistä oli bongannut aiemman postauksen siitä "lumiukot ilmastonmuutosta vastaan" -aiheesta ja lähettänyt linkin puolalaiselle keskustelupalstalle, ja sen jälkeen täällä ja sähköpostissa onkin ollut taas melkoinen hulina päällä. On tää internetti vaan melkoinen peli.
-------------------------
* Knitting Needle Liberation Movement

Ziina said...

Tjaah, älä sitten ihmettele kaikkia innokkaita miespuolisia siemenystäviä joita rinkiin ilmaantuu ;) Hämähäkkikukka on loistava, siinä on piikitkin mukana.