Friday, March 11, 2005

Suomalainen ei usko ennen kuin näkee - Some hard evidence. Too hard, in fact.

Tuli idea ja iski mut katuun. Vähempikin olisi riittänyt. Neulomisen kanssa tällä ei ole niin sitten mitään tekemistä, mutta olisi ollut todella hyvä konsti päästä eroon kaappeihin kertyneistä langoista. Samanlaista vaatetta ei varmasti olisi tullut vastaan. Alku meni hyvin, mutta sitten tuli yllättävä pröbleemä.

Got a smashing idea. In fact, it smashed me on its way. It has nothing to do with knitting, it's just that it would have been an excellent way to get rid of extra yarn, and simultaneously the technique would have guaranteed a one-of-a-kind garment. In the beginning everything went well but then I ran into an unexpected problem.

Ostin ison styroxlevyn (kevelevylevyn?), levitin sen päälle vanhan puseron kaavaksi ja sitten rajasin sen ulkoreunat nauloilla. Naulojen väliin pujottelin pystysuuntaiset loimilangat.

I bought a large piece of polystyrene, spread an old sweater on the top of it to use as a pattern and outlined it with nails. Then I took some yarn and created some sort of loom between the nails.

Tää on vielä pujotteluvaihetta...
Testing how the yarn would settle there...

..ja sitten tiivistetään.

...after which I'd take a comb and push them closer to each other.

Ja niin hauskaa touhua kuin tämä olikin, nuo loimilangat onnistui aiheuttamaan mulle migreenin. Kahdesti. Ilmeisesti värikontrasti on liian suuri, tai sitten silmät ei vaan tykkää väpättävistä langoista, joiden väliin pitää tähtäillä neulalla. Voihan kökkö. En millään haluais antaa periksi, mutta kaksi iltaa meni jo yökkiessä ja tabuja napsiessa.

As much fun as this was, the dark vertical yarns gave me a migraine. Twice. Either the colour contrast was too much for my eyes, or maybe it was because the black yarn was wobbling while I was trying to weave the blues and greens into it. Too bad. I'd hate to give up but I think two nights of gagging and pill-popping was enough.

4 comments:

Ninni said...

No voi skönde!=o
Ota etukäteen nappia ja eiku vaan pujotteleen! Älä anna periksi. Hyvän värinen on tulossa.

Anonymous said...

samoilla linjoilla Ninnin kanssa. Onks tää muuten se homma, johon niitä merenneitovärejä keräilit?

mirja

Anonymous said...

Ihana idea!!!
Älä anna periksi, tai jos et voi tehdä itse, niin yritä värvätä joku tekemään tuo!

Nimim.
Haluaa ehdottomasti nähdä lopputuloksen

AnneV said...

Jaahas, täällä on oikea kansanliike kudontakokeilun puolesta. No en mä yleensä ole ihan ensimmäisenä luovuttamassa enkä nytkään purkanut mitään, heitin vaan styroxlaudan toistaiseksi varaston puolelle. Mutta se täytyy kyllä todeta, että ei se kyllä olis valmistunut tulevan viikonlopun tapahtumaan, eli mä juoksentelen vieläkin ympäri kämppää hiuksiani repien ja miettien, mitä ihmettä mä laittaisin sinne päälleni. Pieni paniikki auttaa kummasti päätöksentekoa.

Tää ei vielä ollut merenneitopuseron aihio. Siihen on tarkoitus käyttää sellaisia lankoja, joissa on sinistä, vihreää ja vähän valkoista. Nää kudottavat taas on olleet tummempia sini- ja vihersävyjä... joista tosin on tekeillä myös korinpohjaneule. Taitaa siis olla paree ainakin tehdä ne kaksi neulepuseroa alta pois ja käyttää sit loput sinisävyt tähän terveysriskipuseroon. Onneksi käsitöiden tekeminen doupattuna ei ole kiellettyä.