Tuesday, March 01, 2005

Taas oli alkanut jalkapohjia kutitella. Ehei, kyseessä ei sentään ole jalkasilsa, muuten vaan menojalka vipattaa ja kutkuttaa niin ettei voinut jäädä kotiin viikonlopuksi. Tai juu, olishan sitä voinut jäädä sohvannurkkaan neulomaan, mutku oli tilattu pääsyliput ja kaikki. Bonnissa, noin 230 kilometrin ajomatkan päässä, on harvinainen Egypti-näyttely, jossa on esillä noin 120 faarao Tutankhamonin haudasta ynnä muista hautakammioista ja temppeleistä peräisin olevaa esinettä. Pakkohan sinne oli päästä. Uhmattiin siis talvisäätä ja ajaa päräytettiin kahdella kesärenkaissa olevalla autolla Bonniin viikonloppua viettämään. Ohjelmassa oli taas kerran vähän shoppailua, kulttuurinautintoja, naminamiruokaa, ja lisäksi olin heittänyt auton poksuun luistimet, kas kun tänä viikonloppuna vielä oli avoinna ulkoluistelurata, jonne odotettiin vieraaksi nuoruuteni luistelutähteä. Kuka muistaa vielä Norbert Schrammin?

Tänne oltiin menossa - hih, huomasin vasta nyt tiistaina, että olin ostanut lastenliput. Mutta hienosti päästiin sisälle!

egyptologyblog
lisää juttua näyttelystä

Kamera oli suurimman osan ajasta latauksessa; tässä kuitenkin yksi harvoista Bonnissa otetuista kuvista.


Kaupungissa olis ollut ainakin kaksi lankakauppaakin...mutta lienen tulossa vanhaksi, en jaksanut lähteä resuamaan puolen kaupungin läpi niihin päästäkseni. Jos joku on sattunut käymään täällä, niin sopii jättää kommenttia, kiitos.

Kotiin palattuani suoritin myös arkeologisia kaivauksia rom..siis vierashuoneessa. Ja löytyihän hakemani:

Testaan jälleen lukijoiden muistia ja ikähaarukkaa. Kuka muistaa ajan, kun tämmöisiä oli myynnissä?


"...im aktuellen Ägypten-Look" ne sanovat. Koskahan oli semmoinen lookki ajankohtainen?.

2 comments:

Anonymous said...

Jaahas, sun blogi on selvästi muodostumassa hyväksi muistojen verestelypaikaksi! Ensin Tampere, nyt Bonn... Jälkimmäinen on muuten paljon viehkompi paikka, kuin uskoisikaan (Tampereesta puhumattakaan). Vietin siellä viitisen vuotta sitten yhden talven opiskellen ja ainakin tuo museotarjonta oli erinomaista! Näyttää olevan edelleen... Harmi, että jäi lankakaupat silloin koluamatta, kun oli niin paljon muuta aktiviteettia tarjolla. Pitäisi varmaan mennä uudelleen käymään...

Johanna P

AnneV said...

Täytyy kyllä sanoa, että Bonnin ihanuus ei aivan auennut viikonloppukäynnin aikana, semminkin kun oli kylymä kuin...kuin.. Suomessa. Mutta mikä ettei kesäaikaan kaupunki olisi vallan toisenlainen. Jännä kyllä, miten Kölnissä on ihan erilainen tunnelma, jonkinlainen karnevaalimeininki melkein ympäri vuoden. Mutta okei, rillutellaan siis Kölnissä ja käydään Bonnissa kylddyyrimatkoilla.

Ja lähde ihmeessä uudelle reissulle - mä tungen itseni kans mukaan ja mennään Riikalle pitämään neuletapaamista. Hihi. Lankapoliisista, päivää. Mitenkäs sen teidän hamsteriprojektin on käynyt? Ettei vaan olis Ebaylta salakuljetettu vähän lisää lankaa?

(ja kai mun itsenikin pitää sen verran tunnustaa, että vaikken varsinaisiin lankakauppoihin mennytkään, niin Karstadtin ja Kaufhofin kyseiset osastot tuli kyllä ratsattua.)