Sunday, March 06, 2005

Ja mitenkäs sujuu hollanti/flaami?

Vieraan viihdytys oli käymässä epätoivoiseksi - olin suunnitellut viikonloppureissua Normandiaan. Suunnitelma ei taas ihan onnistunut: en saanut perjantaita vapaaksi eikä viime aikojen sää ole pahemmin suosinut autoilua, joten oli paras yrittää keksiä jotain muita aktiviteettejä. Lauantain extremelajina oli ruokaostosten tekeminen, mikä oli vähintään yhtä rasittavaa kuin noin 600 kilometrin ajomatka. Sunnuntain suunnitelma oli ajaa Kortrijkiin lähelle Ranskan rajaa; ensinnäkin siellä oli puutarhamessut ja toisekseen lähistöllä Kuurnessa piti avattaman ravien kevätkausi. Ei siis uuta kuin matkaan, minulla mukana parikin sukkaprojektia. Paitsi että jouduin heti aluksi ajamaan, joten autossa neulominen saikin sitten jäädä. Itsekseni kyllä hekumoin jo etukäteen ajatuksella, että viimeistään iltapäivällä pääsisin vetäytymään raveista autoon. Istuisin siellä itsekseni ja kuuntelisin musiikkia ja neuloisin. Ainahan voi haaveilla...

Puutarhanäyttely oli ihan peruskamaa. Tiesin etukäteen, että pääpaino olisi puutarhakoneilla ja muilla tyhmillä tarvikkeilla, ei niinkään kasveilla tai edes siemenillä. Löysin silti muutamia erilaisia auringonkukansiemeniä, mutta keijunmekot loistivat edelleen poissaolollaan - jahti siis jatkuu edelleen. Jos olisin ollut yksistäni reissussa, olisin varmaan viipynyt messuilla kauemminkin. Nyt sen sijaan *joku* oli lievästi sanoen enemmän kiinnostunut raveista kuin puutarhajutskista. Ennen radalle lähtöä päätettiin syödä lounasta Kortrijkin keskustassa, ja siellähän sitten taas ilo irtosi. Kävelin suunnilleen päin taidetekstiileitä.

Keskustorin laidalle oli pystytetty lasinen huone tai kontti, jonka sisällä roikkui muutamia vaatekappaleita. Ikävä kyllä lasi heijasti valoa tosi tehokkaasti - yritin ottaa kuvia vaikka mistä suunnasta, mutta lopputulos ei paljonkaan muuttunut. Vaatteet oli tietojen mukaan tehnyt Gaëlle Ghesquière, jonka nimi ei ennestään sanonut yhtään mitään, mutta jota Google väittää valokuvaajaksi. Jos taas joku tietää aiheesta enemmän, niin sopii sivistää meikäläistä, kiitos. Vasta eilen Kortrijkissa oli avattu tämmöinen näyttely. Tai siis näyttely on esillä sekä paikallisessa pellavamuseossa (ai siellä on semmoinenkin?) kuin myös pienemmissä pisteissä ympäri kaupunkia. Myöhemmin keväällä näyttely siirtyy muutamaan lähikaupunkiin, eli jos satutte liikkumaan täälläpäin, merkitkääpä kalentereihinnne Ronse, Gent ja St Niklaas.

Täältä lisätietoa näyttelystä.

Niin ja ne ravit. Hyvä yritys. Olivat peruuttaneet kilpailun - ratakin oli harvinaisen kurainen ja märkä. Ei siis uhkapeliä tällä kertaa. Eikä myöskään sitä neulonta-aikaa, koska vieras ei halunnut ajaa täkäläisessä hullunmyllyssä.

Yhteenveto viikonlopun touhuista:
Neulomukset edistyneet noin 5 senttiä perjantai-iltana.
Muut lankaprojektit: lauantaina aloitin kutomiskokeilun - vouhotinkin jo siitä tanskalaisesta kirjasta ja viime viikonloppuna ostetuista neuloista. Vaanku projekti syö kauheesti lankaa. Olen minäkin pöhkö: lankaa on kämpässä vaikka kuinka kauheesti, mutta mä vaan suren, onko mulla sydäntä käyttää kaikkia niitä ihania sinisiä ja vihreitä sävyjä tähän yhteen työhön. Mallitilkku olis kans ollut viksu veto, vaan enhän minä sellaista malttanut tehdä, heti vaan täysikokoinen kaava peliin ja täyttä vauhtia lankoja tärväämään. Kuvia saattaa olla luvassa myöhemmin viikolla, tällä hetkellä työ on vielä niin alussa ettei siitä oikein saa käsitystä.
Muut ei lankaa vaativat projektit: ostettu 5 pussillista auringonkukansiemeniä ja aika monta säkillistä multaa. Vieras päivysti ystävällisesti kotona ja päästi terassin ovea korjaamaan tulleen miehen sisään. Ovi siis korjattu, joten on jotain toivoa saada terassikukkia kasteltuakin tänä kesänä. Jipii! Tulis vaan kevät!

1 comment:

Carita said...

Anne, keijunmekon siemeniä löytyy ainakin täältä
http://www.korpikangassiemen.fi/

Olen tilaamassa tuolta siemeniä itselleni, mailaa caritahapponen9 @ hotmail.com , jos voin auttaa...