Thursday, February 16, 2006

Don't worry, everything is under control (famous last words...)

I knew this would happen: my Olympic knitting project is facing an uphill struggle. There are so many other things going on at the moment.

On Friday night, during the opening ceremonies, I fell asleep on the couch.
On Saturday I flew to Finland and managed to buy a brand new bamboo needle there just before the shops closed.
On Sunday I was experimenting with swatches.
On Monday I bought some sheets of paper with tiny squares, trying to figure out how large the whole project would be. Mom's cat was very helpful.
Tuesday was spent counting, drawing, swatching...and at the races.Yesterday, on Wednesday I spent the whole day downtown, among other things I spent three hours at the hairdresser and then continued to our local knitting meeting. So much fun, so many people, but that wasn't the time or place to start a large new project.
But at least I have cast on the stitches. Guess how many:

11 comments:

Minna said...

Huh-heijaa! Täällä harrastetaan näköjään jotakin korkeamman tason matematiikkaa. Mä menin ihan tainnoksiin, en nyt pysty edes arvaamaan silmukkamäärää. Varmaan paljon..? ;-)

KirsiÄr said...

Oli kiva tavata. Unohtui kaikessa siinä muussa hölötyksessä kehua, että kyllä vain kannatti käydä Suomessa asti kampaajalla. Très chic!

Nyt vain niiden miljoonien tulevien silmukoiden kimppuun. Hus!

Tarja said...

Samoin sanoin kuin Kirsi: Oli kiva tavata.
Ja kiitokset jauhoista, tää meinaa viikonloppuna kokata väriliemiä. Ei vaan mitään hajua vielä, mitä sinne pistää kylpemään.

verano said...

Silmukoita on ihan selkeästi 750 :) Jonkin sortin ponchoko tuosta on tulossa?

Ensimmäistä kertaa taidan tänne kommentoida, mutta jokin aika sitten luin blogisi alusta alkaen nykyhetkeen ja päätin pysyä mukana jatkossakin :)

Stephanie said...

265??? so we're all in a struggle ;-)

Johanna K said...

Noi sun laskelmat kieltämättä tekevät vaikutuksen, toista se on meikäläisen hikoilu muutaman raglankavennuksen kanssa...

Joo liemet kiehuu täälläkin viikonloppuna, kiitos vielä tätäkin kautta.

knittingajour said...

Hi,
number of stitches: 156.
And your latest project looks great! I love the drawings on the paper, what will it be?
A shawl with flowers??
I'm very curious! Groeten uit holland, Ajoursteek

routa said...

tuleeko siitä kirjoneuleinen kellohame, taitaa sittenkin tulla pontso. lopussa n. 748 silmukkaa ja alussa 90, noin arviolta heitettynä. väri näyttää herkulliselta.

AnneV said...

Oh, so many people have found me, even though I've been trying to hide away. This feels hopeless, but I am not ready to give up.

Yep, it *should* become some sort of cape with an open front. Six different panels, started at the hem with 750 stitches and worked upwards until 90 stitches remain.

It's like having a huge mortgage on your house: it does not seem to diminish at all. You'll just have to keep going, and before you know it, you'll claim more and more area as your own.

verano said...

Jee, oikein meni :) Tuleeko tuohon tosiaan kaikkia noita erilaisia kukkakuvioita?

AnneV said...

Hih, pääsinpäs takaisin töihin lepäilemään ja tietokonetta hakkaamaan. Perjantaina heräsin aamukolmelta neulomaan ja voin hyvin kuvitella, miltä Itävallan hiihtojoukkueesta tuntui kun ei saa rauhassa nukkua. Työ on toisaalta edistynyt ja toisaalta taas ei: sanotaanko vaikka että kierrosajat on aika isoja tässä alussa kun on ne rapiat 700 silmukkaa puikolla ja yli 20 erilaista mallikertaa samanaikaisesti tekeillä. Eli Veranolle suora vastaus suoraan kysymykseen: kyllä. Ympyränmuotoinen viitta koostuu kuudesta sektorista, joissa on vuorotellen oikeiden ja vuorotellen nurjien silmukoiden muodostama pohja. Nurjalle pohjalle tulee pinnasta kohoavia kukka- ja lehtikuvioita, oikealle pohjalle taas pitsineuletta. Jiihaa. Haastetta ainakin löytyy, rapiat 15000 silmukkaa pistelty ja jäljellä on vielä vaikka kuinka. Missäs ne seuraavat olympialaiset taas pidetäänkään?

Niin ja vielä erityisterveiset teille joilla joko ei ole blogia tai sinne ei muuten pääse: kiva että kävitte, tulkaa toki uudelleenkin!