Sunday, February 12, 2006

Suomen tietotoimiston uutisia - Breaking news

Pirkanmaalla on paljastunut oloissamme poikkeuksellisen laaja jauhemaisen aineen maahantuonti.

Belgiassa vakituisesti asuva suomalainen toimi ilmeisesti naisryhmän kuriirina. Poliisilla ei vielä ole tarkempaa selvyyttä aineen koostumuksesta tai liiketoiminnan laajuudesta. Alustavien selvitysten perusteella suomalaisnainen on toiminut täysin vapaaehtoisesti, mutta hänen mahdollisia yhteyksiään kansainvälisiin ryhmittymiin selvitellään. Teleseurantatietojen mukaan aineen kaupasta on neuvoteltu etukäteen, ja nainen on ilmeisesti viranomaisia harhauttaakseen matkustellut laajalti viime kuukausien aikana.

Aineen arvoa katukaupassa on vaikea arvioida, sillä vastaavaa tuotetta ei aiemmin ole Suomen markkinoilta tavattu. Jauhe on myös riittoisampaa ja sen vaikutus kestävämpi kuin apteekista saatavilla korvikeaineilla kuten elintarvikeväreillä tai KoolAid-juomajauheella. Tapauksen tekee erikoiseksi myös se, että kohderyhmäksi on selkeästi ajateltu naisia. Viranomaiset ovatkin huolissaan ja muistuttavat, että jo yksi käyttökerta saattaa aiheuttaa riippuvuutta.The Finnish customs authorities are currently investigating an unusual import batch from Belgium. A Finnish lady was found in the possession of several pouches of colourful power-like substance which she was trying to distribute via a knitting group. The woman claims she is innocent and that the substance is harmless, but the police find this utterly unconvincing. The initial investigation suggests that she acted on her own initiative but does not exclude the possibility of her being a member of one or several international groups. According to the information acquired via GSM operators, she’s been sending and receiving information concerning the product in question, and her wide travels in the recent months may have been an attempt to hide the truth from the authorities.

It is difficult to estimate the price of the whole batch, since a similar product hasn’t been available on the Finnish market yet. According to some initial tests the substance is significantly more powerful both in colour intensity as well as in its lightfastness qualities. What also makes this incident rather bizarre is that the product is clearly aimed at female customers. The authorities are concerned and warn the public that even one innocent test with this substance might addict its user.

4 comments:

Johanna K said...

Jee, keskiviikkona pääsee haistelemaan :-D :-D

KirsiÄr said...

Ajattele vain sitä tuohtumusta, jos jauhemainen aine olisikin esmes kokaa.

Stricker said...

Nyt olisin vailla tietoja niistä väreistä, mitkä ostit täältä ja sattuvatko nuo trokarivärit olemaan niitä ja jos ei, mitä ne ovat ja mistä niitä saa? T.Nimim. Värjäysvimmainen naapurista :-)

AnneV said...

Ohoh, olipas siinä kysymyksiä. Nää on teutonikamaa, juu. Ihmeellistä, ettei näitä tahdo löytää kaikista sikäläisistäkään askartelukaupoista. Kölnin keskustassa on yksi pulju, jonka hyllyt mä tyhjensin. Kattotaan miten paljon Tampereen markkinat vetää, näitä saattaa riittää vielä kotiin tuotavaksikin.

Värjäily näillä on helppoa; tarvitaan vain vähintään 40-asteista vettä, että väri kiinnittyy. Itse olen värjäillyt pienissä muoviämpäreissä ja leikannut tyhjistä vesipulloista dippailuastioita. Suojakäsineet on kyllä hyvät olemassa. Tuossa yllä värivalikoimaa, muutama värisävy, mm. venäjänvihreä oli loppunut kaupasta. Mun käynnin jälkeen oli loppunut vielä vähän useampi sävy.