Thursday, February 02, 2006

All work and no play makes Anne a dull girl

Täällä peesataan nyt Ziinan koiraa ja heittäydytään marttyyriksi. Ei vaiskaan. Kunhan nyt ryven vähän aikaa itsesäälissä ja märisen turhanpäiväisistä asioista, niin eiköhän tää tästä hellitä. Työpäivät on venyneet entisestään niin ettei valoisan ajan pitenemistä juurikaan huomaa, sää on ihan sekaisin, IhanItsessä tuli turpiin niin että pläjähti, joku on kolauttanut kahvipannuun pienen reiän niin että kahvit lainehti pitkin pöytiä, neuleolympialaiset pukkaa päälle vaikkei vanhatkaan projektit valmistu (enkä osaa laittaa sitä olumppialaisnappia tuonne reunaan), Friendsit alkoi taas pyöriä alusta just kun uusinnoissa oli päästy sellaisiin jaksoihin, joita mä en ollut nähnyt sataan kertaan. Vali-vali.

Meillä on tosiaan poikkeukselliset sääolot, joista on kai kerrottu Suomenkin uutisissa. Ilma on hurjan kostea ja ulkona kylmänraaka, sisällä taas ihmeellisen hautova - tuntuu kuin taivaalla olisi roikkumassa lämmin pissainen vaippa, jota joku painaa välillä alemmaksi kohti maata. Ehkä tuon piikkiin voi laittaa osan tästä jumalattomasta väsymyksestä. Kotiin päästyä olen kuin hakattu mato ja takkuilevat käsityöt ei vois vähempää kiinnostaa. Illalla sitten nukkumaanmenoaikaan piristyn edes vähäsen ja yöt puolestaan katselen hyvin eläviä unia, joissa kollegat kieltää mua lähtemästä lomalle. Olen myös nähnyt unta, jossa leimasin varmaan tuhansia päivän aikana saapuneita papereita ja illalla kotiin lähtiessä vasta huomasin, että leimat olivat tulleet paperiin jotenkin peilikuvana eli leiman tekstiä ei pystynyt lukemaan, tai jos yritti kikkailla kopiokoneella niiden kanssa, kääntyi vuorostaan paperissa ollut alkuperäinen teksti. Siinä sitten porua väänsin ihmetellessäni miten saisin ne käännettyä normaaleiksi. Jaa kuka on loman tarpeessa?

Muistelen Nannan joskus kirjoittaneen jotain sensuuntaista että neulomiseen vaikuttaa myös oma hyvinvointi, tai siis kun itse on tasapainossa, se näkyy myös luovuutena ja neuletuotteliaisuutena. Nyt en osaa sanoa, johtuuko mun omat tämänhetkiset räpellykset jostain tasapainottomuudesta vaiko siitä, että jotkut työt vaan sattuu syntymään onnettomien tähti- .. eiku silmukkamerkkien alla. Sen voin vaan sanoa, että näitä halvatun kynsikkäitä on nyt taatusti purettu enemmän kuin neulottu. Tein sormiosuudet ensin samasta tummansinisestä langasta kuin varsinaiset kynsikkäätkin oli tehty, ja tietysti piti ensin saada kaikki kymmenen sormea valmiiksi ennen kuin pystyi itselleen myöntämään, että lanka on ihan liian paksua. Purkuun. Ostin kahta muuta lankaa, joista toisessa olisi ollut täydellinen väri, toinen taas olisi ollut paksuudeltaan sopivaa. Kumpaakaan en siis kelpuuttanut. Ostin vielä kahta lankaa, joista toinen oli sekin aavistuksen verran liian paksua ja sitäpaitsi halkeili neulottaessa. Viidennen ja viimeisen kokeilun kohdalla oli jo pakko ruveta hyväksymään realiteetteja. Tästä kaupungista loppuu jo lankakaupat, ja jos olisi tarkoitus saada käpäläsineet käyttöön edes kevättalven pilkkireissuille, olisi syytä ruveta pikkuhiljaa kelpuuttamaan jokin noista langoista.

Mutku ohjeessa sanottiin: "Jaa silmukat tasaisesti kaikille puikoille..."


Hetkinen, ymmärsinkö nyt jotenkin väärin? Ei siis tasaisesti kaikille puikoille mitä huushollista löytyy?


Ja kun nyt kerran sinisävyjä ruvettiin keräilemään, niin kokeillaanpas taas kerran kahta seuraavaa kuvaa ihan vaan värisävyjen vertailemiseksi. (kuvat näyttää ihan erilaisilta mun koti- ja työkoneella)

Hämmästyksekseni ja häpeäkseni olen hiljattain löytänyt sisäisen harakkani. Emmää ennen tämmöisiä kiiltäviä krimskramssuja ostanut. Nuo on tarkoitettu korvakoruiksi, vaan miepä kiinnitän niillä kaulahuivin nätisti, kun sitä ei ole tarkoitettu solmittavaksi.
Kaamea kuva, mutta tarkoitus on tosiaan vertailla sävyjä. Anny Blattin konepestävää angoraa, sävy 'Pohjanmeri', joka tosiaan on jännä sinivihertävä ja toistuu valokuvissa aina vääristyneenä. Jännää. Todellisuudessa matsaa paljon paremmin tuon yllä esitellyn lompakon ja korujen kanssa.
Viime viikolla oli postilaatikossa odottamassa yllätys Kristiinalta. Kiitos! Ettäs osasitkin. Tarkoittaako tämä, että ristipistoilutarvikkeet on kaivettava esiin?

Jeps. Eiköhän tätä sinistä ole nyt nähty tarpeeksi tältä istumalta. Punainen lanka olikin jo kadonnut koko postauksesta, sitä tuskin löytyy enää uudestaan. Kirjoitin viestin alkuosan viime torstai-iltana roikkuessani hämärän rajamailla ja lupasin postittaa lisää kuvia seuraavana päivänä. Heh. En ole sen jälkeen käynyt kotona kuin kääntymässä. Perjantaina olin kuuteen asti töissä, minkä jälkeen tulikin kiire saada Euromillions-lottolaput peliluukulle. (en muuten voittanut, näin niinku sivuhuomatuksena, eli kerjuukirjeitä ei kannata lähettää. 180 miljoonaa olis ollut tarjolla, mutta kenelläkään ei ollut kaikkia nummeroita oikein, joten jättipotti tasattiin seuraavassa voittoluokassa.) --Sitten mentiin syömään ja iltaa istumaan sellaiselle puolelle kaupunkia, josta jouduin könyämään kotio raitsikalla ja kahdella bussilla. Lauantaiaamuna lähdettiin aikaisin kohti Kölniä, mistä puolestaan kotiuduttiin illansuussa ja mentiin taas ravintolaan syömään (noku kotitonttu ei ollut käynyt ruokakaupassa eikä täällä ollut mitään syömistä). Edelleen sama kuvio: illalla myöhään kotio ja kaatuminen suoraan sänkyyn, aamulla aikaisin treffit kaupungilla ja kipin kapin kissanäyttelyyn. Eikä vieläkään ollut jääkaappiin ilmestynyt mitään ruokaa - muonitusvastaava saa kohta potkut!

Mutta nyt on kyllä saatu hengen- ja ruumiinravintoa yltäkylläisesti, kyllä taas jaksaa porskuttaa. Melankoliset sinisävyiset postaukset vaihtuu kohta uusiin väreihin, vartokaa vaan!


9 comments:

KirsiÄr said...

Mä lupaan lähettää lisää puikkoja, jos et saa silmukoita omilla varannoillasi tasaisesti jaettua.

Joskus vain on tuollaisia kausia. Onneksi useimmilla meistä kuitenkin vain ohimenevästi. Ehkä martyrointi on parasta balsamia sielulle, who knows. Ainakin se tuntuu joskus herkullisen hyvältä.

Ihme foorumi tuo IhanItse, kun useampikin ihminen on siellä mielensä pahoittanut.

Ziina said...

ei ihanitsessä juuri kannata suutaan avata, kaikki on joko sopimatonta mainostamista tai tekijänoikeuksien rikkomista. Ihme että novitaklubin neulomo voi toimia hyvin ilman ketään vahtijaa.

Johanna K said...

Nyt mä todella toivon, ettei toi valmistu ennen seuraavaa tapaamista. Ihan vaan pakko nähdä työnäytös livenä. Voin myös lainata laskutikkua, jos ei muuten onnistu tasaisesti jakaminen edes Kirsin puikkojen avulla.

Onneksi ihanitsen lisäksi on muitakin paikkoja pölistä neulonnasta sun muusta. Kivoja paikkoja ovatkin.

SIKURI said...

Hei, kuvaava kuva! Tällaista amerikkalaiset naiset kertovat näkevänsä, kun niille ehdottaa, että neulotaas tää sukka viidellä puikolla. Ostopakkauksessakin niillä on vain neljä puikkoa, joten mun tarttee ostaa kaks pakkausta.

kirsi said...

toivottavasti et saa naapurista lisää puikkoja. taitaa loppua silmukat ennen puikkoja. johan noille tarttis saada ylimääräisiä neulontakäseja, ei mistään löytyis hyviä irtokäsiä, tosin siinä vois olla vaara että ne irtokädet tois myös irtonaisia langanpäitä lisää. mutta kyllä se siitä.

Stricker said...

No tuollaista kutomista en ole kyllä minä ainakaan vielä harrastanut, mutta on siinä puikko poikineen :-).
Mulla oli muuten tänään myös huono päivä ja sain pienen miehen leikkiryhmästä kuraa aiheetta päälleni :-(. Olenkin todennut, että "akkojen" ryhmissä, niin livenä kuin netissäkin on usein sitä vaaraa ja akat onnistuvat jotenkin kummasti aina hiiltymään mitä ihmeellisimmistä asioista ja muutenkin meno on usein pahempaa kuin lastentarhassa :-(. Ja p***aa lapataan niin edessä kuin takana niin paljon kuin jaksetaan lapiolla heittää :-(.
Oletkos muuten menossa Creativaan maaliskuun lopussa?

AnneV said...

Ihanitsestä sen verran, että mun mielestä on kyllä hyvä että siellä pidetään jöötä, mutta se menee kyllä usein överiksi. Mun mielestä myös outoa, että ensin sanotaan että foorumilla pitäisi olla hyvä henki ja toisiin pitäisi suhtautua ystävällisesti ja kunnioittavasti. Sopisi vaan toivoa, että modet toimisivat samojen periaatteiden mukaan.

Novitaklubissa mua taas hämmästyttää valvonnan puute, eli siellä sitten taas mennään aika riskirajoilla tekijänoikeusasioissa. Mä ainakin odottaisin julkaisujen kanssa tekemisissä olevien ihmisten tietävän jotakin tekijänoikeuksista tai olevan niistä ainakin sen verran kiinnostuneita, että ottaisivat selvää ; näin ei näköjään ole.

---

Ja on a more positive note: Stricker, mua ei yleensä tartte kahta kertaa kysyä. En ole koskaan Düsseldorfin messuilla ollutkaan, ja nyt olis vielä kalenterissa siinä kohtaa vapaa slotti. Johan tässä on taas elämää rauhoitettukin ainakin yhden viikonlopun ajaksi...

Stricker said...

Creativasta: ne on Dortmundissa, muistaakseni 25.3 ja se vois olla aika hyvä miittipaikka vihdoinkin. MUTTA mä en valitettavasti tiedä kuin aika lähellä sitä päivämäärää, pääsenkö varmasti sinne :-(. Laitellaan lähempänä privasti viestiä, saadaanko tapaaminen järjestettyä!

AnneV said...

Joo, just... tää on taas niitä juttuja, että guuglasin kyllä ja löysinkin messutiedot. Kyllä tota Düsseldorffia naputellessani vähän tuntui, että ei tää nyt oikein mene, mutten sitten taas palannut tarkastamaan, menikö kaikki oikein.