Saturday, November 27, 2004

Anne, just say no! --- Nyt saa riittää - tahdonlujuutta testataan.

Hi folks, how was your buy nothing day? I'm doing great on that theme, being an aware consumer, and I've decided to stretch that theme even further than just one day - I simply have to. Please don't think that I'm sort of reborn preacher, but I must confess that the time spent at home has made me realise the horrible scale of my hoarding. This has to be stopped, it's simply too much to handle. No more yarn into this household, but more importantly: no more new projects until the old ones have come to some sort of conclusion. (Can't add any photos at the moment but I'm making a big heap of unfinished projects. I'll give myself some leeway, though: they don't have to be finished in any particular order.) Yeah, and it's easy to enter this "no more" zone right now since I can't seriously claim total abstinence when I'm waiting for four more books to arrive from Amazon. Mind you, those were ordered before I saw the light. There's one more book I crave for but it will just have to wait.

Päivää, mitenkäs teidän älä osta mitään -päivä sujui? Täällä ollaan niin tiedostavaa kuluttajaa että alta pois. Jatkan siis ostamattomuusteemaa kauemminkin kuin vain yhden päivän. Ei toki ole tarkoitus esiintyä parannuksen tehneenä saarnaajana, mutta tämä kotona vietetty aika on todellakin saanut tajuamaan koko kauhean totuuden ja turhan ryönän määrän. Pakko tehdä jotakin, ei tästä tule muuten yhtään mitään. Nyt loppui langan osto tähän huusholliin, ja mikä vielä tärkeämpää: yhtään uutta työtä tämä tyttö ei aloita, ennen kuin vanhoihin on saatu jonkinlainen tolkku. (Kuvien lisääminen ei vieläkään onnistu, mutta kokoan parhaillaan isoa kasaa keskeneräisistä töistä, joita saa sitten tehdä valmiiksi vapaassa järjestyksessä. Ihan sotilaallista kuria ei ole tarkoitus noudattaa.) Ja tunnustan, ei tässä vielä mistään totaalikieltäytymisestä voi sikäli puhua, että odottelen kirjatoimitusta Amazonilta. Tilasin neljä kirjaa ennen tätä valaistumista. Yhtä tekis vielä mieli, mutta se jää nyt odottamaan.

4 comments:

Terhi said...

Vastavierailulla. :-)

Itse yritän sinnitellä "älä osta yhtään lankaa ennen Colourwayn alea" -dieetillä. Hyvin sujuu, varsinkin kun mullekin on tulossa neljä aiheeseen liittyvää kirjaa Amazonilta. Mahtaakohan sunkin paketista löytyä Stich'n Bitch Nation ja Scarf Style? :-)

Ninni said...

Helppo olla ostamati lankaa ku ei oo just nyt rahhaa eikä oo päässy kaupoillekkaa.
Miul on ihan samanmoinen päätös tehdä vanhat työt pois alta ennenkuin teen yhtään mitään.
Suunnittelen törsäilevää reissua Helsinkiin lankakaupoille sitten kun suuri veroherra pulauttaa ylimääräisiään meikäläisen tilille.

AnneV said...

Ans kattoo, mitä sieltä tulee. Ei vaan, sen mä muistan, että Scarf Style oli niistä yksi. Taas olen mainoksen uhri. Mutta Stitch'n'bitchiin en ole sortunut, en ykköseen enkä kakkoseen. Ne ei vaan oikein puhuttele. Alien-huivi on ihan kiva idea, mutta ei sen takia pelkästään koko kirjaa viitti ostaa. Eli hologrammineulontaa tarttis opetella jossain välissä.

Strikkelise said...

Oh, yes. Unifinished projects is my middle name. And starting even another new one is THE fun thing to do. I have a couple of knitting projects that are about 12 years old, they sat in the attic for several years when I lived out of town. One of them I will maybe finish in the spring (cotton top), since the colours are kind of back in style...