Thursday, November 18, 2004

Last night I sat down in the front of the telly and since there wasn't anything worth watching (how could there be, I've got only 48 tv channels), I made a little felting experiment. Ok, I DO have a problem with my attitude towards felting. May I just ask what's the whole point. Do you honestly think that the felted surface looks better than the knitted one? --If you are interested to learn about the yarn, it's sold in the Veritas textile shops here in Belgium. It's called "Velluto", made in Turkey, 70% wool, 30% acryl. 100 grams, 100 meters per ball which normally costs 4,95 euros. And right now there's a special offer: buy four, pay three, so it's a real bargain. All we need now is inspiration and willingness to felt. Nah. Can't be bothered.

Lötsähdin eilen illalla telkkarin eteen, mutta kun ei sieltä tullut mitään kivaa miltään 48 kanavalta, tein sitten pienen huovutuskokeen. Juu, tunnustan auliisti, että mulla on asennevamma huovuttamisen suhteen. Voisko joku selittää, mikä siinä kiehtoo. Onko joku tosissaan sitä mieltä, että huovutettu pinta näyttää nätimmältä kuin neulottu? (mä nyt vaan yritän saada keskustelua aikaan) --Lanka on Belgian halpakaupoissa myytävä turkkilainen Velluto-lanka, 70 prossaa villaa, loput akryyliä. 100 grammaa, 100 metriä, normaalihinta 4,95 euroa/kerä ja nyt sais neljä kerää kolmen hinnalla. Enää ei puutukaan kuin inspiraatio ja ylipäänsä huovutusinnostus. Plääh, ei kiinnosta.

2 comments:

Ninni said...

Minä kyllä haluaisin huovuttaa sitten kun kerkiän ja haluan tehdä sen perusteellisesti ja upeanvärisillä langoilla itse suunnitellen kaiken alusta loppuun. Nyt vaan on niin hurjan paljon erilaisia suunnitelmia neulomisen suhteen vielä toteuttamatta. Jättänen asian hautumaan ja mulkoilen netistä toisella silmällä huovutusvirikkeitä.
Lääh, mie kuolaan. Tuo turkoosinkirjava lanka huovutuskokeilussasi on ihanata!

AnneV said...

Älä sie tyttö kuolaa, näiden kuivuminen kestää niin kauan kun nää on niin paksuja! Mä mietin vaan vähän aikaa, kumpaa turkoosikirjavaa tarkoitat; tätä tässä yllä vai aiemmin esiteltyä Loft Zitronia http://www.lambsearfarm.com/loft.htm josta piti tulla huovutushuivi mutta taisikin tulla pannunalunen. Eli nuo valkoiseen laukkuun päätyneet haituvat olivat alun perin menossa ruudukoksi siihen Zitron-huiviin.

Ja siinä asiassa olet ihan oikeassa, että joskus ideoiden kypsyttely tekee ihan hyvää. Malttaiskin aina välillä istua alas ja miettiä vähän tekemisiään. Etukäteen.