Sunday, November 14, 2004

Anne travels by plane - terveisiä turvatarkastuksesta!

I'm sorry, Mr security check officer. I didn't mean any harm. Oi! Hands off! Hey, where are you taking me?

Anteeksi kovasti, herra turvatarkastaja. Ei ollut tarkoitus, nää tuli mukaan ihan vahingossa. Häh?! Näpit irti minusta!! Hei, mihin mua viedään???


They said I'm entitled to one message from the prison. So, here goes:
in the picture there's a sample of the objects I've taken with me through the security check on various European airports. And I want to point out that a) all of them were with me by accident and b) all of them were allowed on board. Only the scissors and the cork screw were inspected closer and then handed back to me. The craziest thing is that I really didn't intend to export them, they were just left in my bag for some reason or another. And the felting needles were tucked inside of a yarn ball, I had totally forgotten about them. However, I still insist on taking my bamboo needles or crocheting hook with me every time I travel, and as you may have guessed, they sometimes cause comments but haven't been confiscated (yet).

Olen kuulemma oikeutettu lähettämään yhden viestin täältä vankilasta. Tässä siis tulee: kuvassa on valikoima esineitä, jotka olen pakannut käsimatkatavaroihin ja siis onnistuneesti kuljettanut jonkin eurooppalaisen lentokentän turvatarkastuksesta läpi. Haluan siis korostaa, että a) kaikki ovat olleet mukana täysin vahingossa ja b) kaikki ovat päässeet turvatarkastuksesta läpi. Ainoastaan sakset ja korkkiruuvi ovat herättäneet edes jonkinlaista kiinnostusta, mutta nekin on palautettu lähemmän tarkastelun jälkeen. Hulluinta on ollut se, että ihan oikeesti mulla ei olis edes ollut käyttöä näille reissulla, ne on vaan jääneet syystä tai toisesta käsilaukkuun tai muuhun käsimatkatavaraan. Ja noi todella vaarallisen näköiset huovutusneulat löytyi vasta kotona lankakerän sisältä, olin täysin unohtanut ne. Sen sijaan jääräpäisesti pidän mukana bambuisia puikkoja tai virkkuukoukkua joka reissulla; joskus niistä on aiheutunut jonkin verran keskustelua, mutta niitä ei ole sentään takavarikoitu (vielä).

2 comments:

Anonymous said...

Heh, se siitä yltiötiukista turvatarkastuksista ja säädöksistä ;-D Jos kerran kentällä tarkastavat niin tarkastaisivta sitten kunnolla...ei tainnut olla Finskin lento kuitenkaan?
-terhi

AnneV said...

Anteeks ny jos tuotan pettymyksen ja tuhoan uskosi suomalaiseen perusteellisuuteen, mutta neljä noista esineistä on kulkenut Hki-Vantaan turvatarkastuksen kautta viimeisen puolen vuoden aikana. Ei ollu Finskin lentoja, mutta kaikkihan menee saman turvatarkastuksen läpi. Yllätyin mä itsekin, mutta Norjassahan vissiin kuljetellaan jopa kirveitä...