Saturday, June 25, 2005

Some tricks were needed. I highly recommend this pencil for marking the details - the ink disappears in a few days.

Temppukynä, joka olikin tarpeen. Sen jälki häviää muutamassa päivässä, joten sillä on näppärä merkitä tarvittavat yksityiskohdat kuten tässä tuo tekstiosuus.

"Precision scissors", it read on the package. I'll say. - Normally I don't mind if I get a couple of stitches wrong but now I wanted redo an entire area. Needed a pair of tiny scissors, so went to this shop. Again, higly recommended, excellent service and the entirely shop full of temptating patterns. I'll be back, but first I have to sort out the current projects, cross stitch and other ones.

"Precision scissors" luki paketissa - joo, lievästi sanottuna... Yleensä mä en vaivaudu parin väärässä paikassa olevan piston takia purkamaan ristipistotyötä (ellei sillä siis ole mallin kannalta sanottavaa merkitystä), mutta nyt muuntelin mallia muutenkin ja yks alue meni kokonaan uusiks, joten hipsin ostamaan erikoissakset täältä. Jälleen suositeltava kauppa, loistava palvelu, hyllyt täynnä houkutuksia. Täytyy mennä joskus ajan kanssa uudelleen, mutta ensin tarttee setviä nykyiset projektit, siis sekä ristipistosellaiset että muut.

2 comments:

Päivi, Tampere said...

Ystävällinen neuvo nimimerkiltä 'kokeillut itse': Älkää silittäkö työtä jossa on katoavalla tussilla tehtyjä merkintöjä. Tein häälahjaliinaan merkintöjä ja ajattelin, että kyllä merkit katoo ennen kekkereitä. Silitin valmiin työn ja lopputuloksena oli ylimääräisiä sanonko-minkä -värisiä pilkkuja näkyvillä paikoilla.
Tämän vinkin olen löytänyt muualtakin ja netistä myös, mutta eipä silloin ollut nettiä käytössä..

AnneV said...

Voihan pytty! Ei oo kiva, kun käy noin. Minäkin otin valokuvia 12 tunnin välein tästä häviämisprosessista, mutten sitten laittanut niitä näkyville kun aattelin sen olevan mahdollisimman mielenkiinnotonta katsottavaa. Englanniksihan on sanonta "watching paint dry" kuvaamassa just tommosta prosessia.

Ekat merkkauskynäkokeilut hävis tosi nopeasti ja mitään jälkiä jättämättä. Sitten merkitsin noi tekstin vaatimat osuudet pisteillä, ja ne taas ei meinanneet hävitä ollenkaan niistä kohdista, joihin osui vähänkin lankaa päälle. Lopuksi kirjoitin kankaan reunaan vielä päiväyksen ja kellonajan ihan vain seuratakseni, mitä sille tapahtuu. Viikon verran se oli näkyvissä; taas kävi niin että paljas silmä ei kauheesti erottanut mitään mutta kameran kuvassa se näytti aika kauheelta.

Mä kyllä lopuksi pesin ton tekeleeni, joten loput kynänjäljet hävis viimestään sitten siinä.