Tuesday, September 20, 2005

As you see, no two skeins were similar. The colour sequence was varied, to say the least.
But I can't pretend that I wasn't happy with this "family portrait" of finished, dyed yarns. From the right:
- Picasso Gimp (cotton + viscose) + Leicht&Bunt, first batch. Strong, vibrant colours.
- Regia sock yarn (wool + polyamid) + food colouring, second batch.
- two skeins of Super Slub (100% wool) + food colouring, first batch.
- four balls of Regia sock yarn, Leicht&Bunt, third batch (me and a friend of mine tried a bit different techniques, and hers were more successful. I'm not jealous -or maybe just a bit- I just wish that I'd taken a more detailed photo of her yarn.)
- two balls of Novita Florica (100% wool) + Leicht&Bunt, second batch, somewhat diluted and mixed colours

11 comments:

Cairbre said...

täällä ollaan sitten kateudesta vihreänä...

Lankakomero said...

Ihanaa violettia lankaa!

AnneM said...

siis upeita värejä!!

KristiinaS. said...

Vautsi mitä värejä. Just kävin kehumassa Neulovan Lehmän värejä. Kyllä te osaatte. Miten noi tehtaat ei tee meille näitä upeita värejä?

Carita said...

Ihania värejä !

Minna said...

Näyttää paljon paremmalta kuin hollantilaisen sukkainsinöörin värit. Olikos noi ihan värjäämiseen tarkoitettuja teollisvärejä vai jotakin juomajauhetta kenties? Hitsi, mäkin haluaisin värjätä, mutku se vaikuttaa niin kovin työläältä ja lopputuloskin vähän epäilyttää... että ehkä en kumminkaan viitsi. :)

Stricker said...

Heti tiedot väristä ja langasta, mitä käytit pohjana!!! Mä olen alkanut vähän miettimään myös tuota värjäystä, mutta mulla ei ole mitään sopivaa lankaa ... eikä kyllä mitään värjäysjuttujakaan, mutta tieto on kyllä mistä niitä saa :-). Ihania lankoja, namnam!

AnneV said...

Ohhoh, täällähän on riehaannuttu. Kiitos kiitos; täytyy kyllä sanoa, että tästedes jätän sukkainsinöörit touhuilemaan omiaan ja värjään sukkalankani itte. Nih!

Tulin vaan ihan kurkkaamaan tänne työpäivän lopulla. Mä en nyt tosiaan pääse muutamaan kotikoneelle eikä sitten taas työaikana onnistu toi blogin päivittäminen tai ei se ainakaan ole suotavaa. Nää kuvat mä laitoin tänne talteen siltä varalta, että vkl:na täytyis tehdä tilaa kameran muistikortille. Tarkoitus on lisätä tähän myös tekstiosuus - toistaiseksi saatte tyytyä klikkailemaan kuvia suuremmiksi; niistäkin saa vähän osviittaa käytetyistä langoista ja väreistä.

Ja vielä ihan rehellisesti: älkää ruvetko värjäämään. Tähän voi tulla himo. Eka kerta oli minullakin ja suunnittelen jo huimia jatkovärjäyssessioita. Nyt oli vaan pakko kokeilla, kun melkein vuoden hukassa olleet langat löytyi kaapista ja sitten taas toisaalta oli aikaa + tilaa puuhastella nurmikolla.

irja said...

Vautsi vau miten ihania värejä!

Pirkko said...

Kivoja värejä olet saanut aikaan. Mä tykkään etenkin noista turkooseista. Olen itse yrittänyt välttää tehdasvärejä ja värjätä kasveilla, mutta kyllä joskus tekisi mieli kokeilla noita kirkkaitakin :)

Lape said...

Hehee nyt tiedän mitä tarkoitit samankaltaisilla väreillä... nuo turkoosi siniset näyttävät hyvin samalta kuin minun "marinoituneet" vauvalangat... ;)

Juu värjäys on vallan addiktoivaa puuhaa, älkää vaan aloittako... loppua ei näääääyyyyy.... neuvoo kun itse suunnittelin cool aid jauheiden ostoa(kun lueskelin että niitä saa suomesta?) ja massiivista värjäyssessiota.... syksyllä suunnittelin sieniretkeä vaikken sienistä perustakkaan??? ja kohta mut voi bongata värinappien luota paikallisesta marketista.... olen kokeillut kasvivärjäystä ja hauskaa on mutta tilaa vievää...