Monday, September 12, 2005

Iih! Tänään tää nyt sitten vihdoin tuli. Muutama viikko sitten kävin Maastrichtissa Pipoos-kaupassa, jossa on niinmaanperusteellisen laaja valikoima askartelutarvikkeita, joukossa myös käsityölankoja ja ristipistotöitä. Mä kyllä kattelin siellä yhtä ristipistojutskaa, jossa oli ruskearaidallinen kissa ja auringonkukkia, mutta mikä lie säästövimma iski just silloin päälle enkä ostanut sitä. Kadutti kyllä melkein heti jälkikäteen, semminkin kun hinta oli pudotettu puoleen alkuperäisestä - tosin jos sitä olis taas lähtenyt samasta paikasta hakemaan, bensoihinhan sekin alennus olis kulunut. Sikstoiseks tiesin, että kalenterissa ei oo lähiviikkoina yhtään vapaata viikonloppua, pääsisin ostoksille vasta lokakuussa.

En tietenkään ollut ottanut talteen tarkempia tietoja valmistajasta enkä mallin nimestä. Guuglailin kyllä, mutta jotenkin tuli aina ihan vääriä malleja esiin. Ristipistopalstalta löytyi sitten apua todella nopeasti, kiitoksia vain kaimalle! Soitin liikkeeseen ja kysyin, onks malli vielä jäljellä (50 prossan alesta vois kuvitella tavaran häipyvän aikas nopeasti). Oli tallella, sain myyjähenkilön taivuteltua lähettämään sen mulle postissa, kunhan ensin lähettäisin rahat ja osoitetietoni. Aikaa siinä kului, olin jo kuvitellut joko rahakirjeen tai sitten tän pehmeän paketin hävinneen matkalla, mutta vielä voi näköjään Belgian postiin luottaa. Raha ei niille kelpaa, ainoastaan Novitan neulelehdet, hee-hee.

Kattokaa ny kuinka kivan yhteisen joululahjan tästä sais äiskälle ja Wilmalle. Paitsi että meillä ei kauheesti joulua vietetä eikä lahjotakaan... ja hulttiotyttärelläkin on sen verran menoa ja meininkiä joulun alla, että ristipistot ei ehkä ole päällimmäisenä mielessä. Heh, jospa kehystäisin sen pakkauksessa olevan mallikuvan, on sitten ainakin jotain lahjoitettavaa jos vaikka rp-työ ei valmistuiskaan ajoissa.

Ja Johanna, laitetaan korvan taakse se esittämäsi kenkämallia koskenut toivomus. Tää vaan menee sattuneesta syystä nyt prioriteettilistalla kenkätyön ohi.

3 comments:

nanna said...

Nätti on tuokin, mutta ne kenkätyöt... aijai. Viheltelee ihan vaan muina miehinä ja ihmettelee, mistökähän sellaisia löytäisi. Paitsi kun että ei tee ristipistoja, kai. (Kuten pomoni sanoo: kun tulee tarpeeksi tiukka paikka, koiraskin poikii. Ja kenkäristipistojuttu voisi olla sellainen.)

Meeri said...

Ooo! Kenkätoive on kuultu ja laitettu korvan taakse! Läpyttelen hiljaa täällä käsiäni, ettei isäntä ajattelis tuossa vieressä, että nyt meni ne viimesetkin järjen rippeet... :D

AnneV said...

Niinhän se on... Ihan oikeesti: en minäkään tee ristipistoja enkä varsinkaan tykkää niiden tekemisestä, mutta kun ei niitä muutenkaan saa. Mä taidan olla vaan aika kerettiläinen niiden kanssa; yleensä mua ei haittaa, jos joku pisto tai pari (tai aika montakin) tulee väärään paikkaan. Pöh, kuka niitä sieltä syynää, varsinkin kun päälle tulee usein niitä kirottuja jälkipistoja. Mutta siis aikaahan niihin tärväytyy ihan kauheesti - aikaa, joka on sitten valitettavasti neulomuksilta pois.

Toi kenkämalli on liian krumeluurinen mun makuun, mä aion kylmästi jättää pois suurimman osan noista joka puolella liehuvista nauhoista. Tää löytyy kyllä guuglaamalla esim. Bucilla + antique shoe shop. Sitten täsä ois pari muutakin aihetta sivuavaa linkkiä:


http://shop.womansday.com/browseproducts/Hello-Dollie-Cross-Stitch--Shoe-Shopper.HTML

http://shop.womansday.com/index.asp?PageAction=VIEWCATS&Category=214

http://www.buttonmad.com/Site/Uses/Cross-Stitch.htm

http://www.123stitch.com/cgi-bin/itemdetail.pl?item=03-1470

http://www.123stitch.com/cgi-bin/itemdetail.pl?item=04-1602