Wednesday, September 28, 2005

Belgium is famous for its lace, and we spotted a great bookstore in Bruges. If you are interested in bobbin lace and you have a chance, please visit or contact Brugse Boekhandel in Dyver 2. There's a huge selection of bobbin lace books in several different languages, even in Finnish, and the prices aren't that bad. They gave me a list of their whole selection, so if you're interested, I'll scan it for you. There's no website yet.


And while I resisted the urge to buy more yarn, there was a lapse with these books:

Stitching books


Ethnic patterns whole 6 euros.Dutch cross stitches


and finally, a knitting book I've been hunting for quite some time. There was one available on Amazon, and I though I had ordered it, but instead I kept receiving messages that the seller is trying to find one for me. After some six months they gave up.

3 comments:

Minna said...

Kah, mulla on tuo samainen pitsikirja lainassa kirjastosta. Enpäs tiennytkään, että se on noin harvinainen opus. Ei ilmeisesti sitten kannata harkita sen ostamista. Ja just kun mä olin aikeissa opiskella suureksi pitsiasiantuntijaksi... ;-)

Niina said...

Haa, mulla on toi kirja. Löysin sen noin vuosi sitten divarista Helsingistä. Maksoinkohan mä siitä peräti 10 euroa...(mun blogin eka entry).

AnneV said...

Ai se olit sinä?! Mä muistelin, että joku oli sen ostanut ihan sikahalvalla, ja silloin jo olin lievästi sanoen kade. Kyllä joskus tekee uskomattomia divarilöytöjä. Marjuthan oli löytänyt Tampereelta Andean Knitting -kirjan ja mä törmäsin Jan Messentin opukseen, joka kieltämättä oli vähän kärsinyt vuosien saatossa. Sitten vaan teeskentelin välinpitämätöntä ja kranttua ja tinkasin kirjan hinnasta noin puolet pois. Hihii, onnistui!

Mutta toi Lewisin Lace-kirja pomppasi yllättäen syliin sieltä nypläyskirjojen joukosta. Ilmankos ei ollut kukaan sitä ostanut. Tuolla se nyt asustelee hylllyssä n:n muun pitsikirjan kanssa.